Хмельницький підприємець на смерть збив пішохода. Йому дали іспитовий термін

Хмельницький підприємець на смерть збив пішохода. Йому дали іспитовий термін
  • Аварія трапилась на Давидковецькому перехресті в січні.
  • Під колесами «Audi A6» тоді загинув 60-річний чоловік.
  • Водієві не заборонили керувати авто і дали іспитовий термін. Що відомо?

Суд призначив покарання для водія «Audi A6», під колесами якого загинув 60-річний чоловік. Все трапилось 17 січня цього року. Біля повороту в село Давидківці авто наїхало на 60-річного пішохода. Від отриманих травм він загинув на місці. Тоді правоохоронці повідомили, що чоловік переходив дорогу у невстановленому місці,  а за фактом ДТП відкрили кримінальне провадження за частиною 2 статті 286 («Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинили смерть потерпілого або заподіяли тяжке тілесне ушкодження»).

Як йдеться у судовому реєстрі, того вечора водій порушив відразу кілька пунктів правил дорожнього руху. Зокрема: виявивши пішохода, не вжив заходи для зменшення швидкості, перетнув «суцільну», а також виїхав лівими колесами на розподільчу смугу, що не призначена для руху транспортних засобів. В той момент 60-річний пішохід якраз перетинав проїзну частину дороги з права на ліво відносно напрямку руху автомобіля «AUDI A6».

Що відомо про водія?

Відео дня

За кермом автомобіля був хмельничанин Андрій Крайдуба. Про це свідчать дані з Єдиного реєстру судових рішень, яке було оприлюднене 29 липня. У вироку Хмельницького міськрайонного суду від 22 липня йдеться, що Андрій Крайдуба є директором приватного підприємства «Сучасні технології безпеки». За інформацією сервісу YouControl, також він є одним із його засновників. Основною діяльністю підприємства Крайдуба є електромонтажні роботи, а  також з десяток інших - торгівля, обслуговування і ремонти обладнання зв'язку.

Що вирішив суд?

Хмельницький міськрайонний суд визнав Андрія Крайдуба винним у вчиненні ДТП і врахував обставини, які змогли пом’якшити для нього покарання. До слова, врахували те, що хмельничанин має позитивні характеристики, не перебуває на обліках у психіатра чи нарколога, не був в момент аварії п'яним, а також розкаявся у злочині. Тому чоловік не відбуватиме реальний термін, не позбувся права керувати автомобілем і не заплатить компенсації рідним загиблого.

"Враховуючи наявність пом`якшуючих обставин покарання: активне сприяння розкриттю злочину, щире каяття, думку потерпілого, враховуючи особу обвинуваченого, який на сьогодні є соціально адаптованою особою, ризики вчинення повторного злочину та ризики небезпеки для суспільства з боку обвинуваченого, суд вважає, що виправлення обвинуваченого можливе без відбування покарання і в силу статтей 75 КК України він може бути звільнений від відбування покарання із застосуванням іспитового строку і покладенням обов`язків передбачені статтею 76 КК", - йдеться у вироку суду. 

Тому Хмельницький міськрайонний суд ухвалив визнати водія винним, але звільнити від відбування покарання з іспитовим строком 2 роки. Окрім того, накладений арешт на автомобіль скасували і повернули власникові. До слова, суд також не зобов'язав сплатити обвинуваченого моральну компенсацію, про що йдеться в ухвалі суду. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Юрий Штокал

    Думаю компенсацію Рідним просто по Людське без ухвали суду! Треба було сплатити!!!!
  • Читач33

    нормально так отмазали, фамилию адвоката назовите
  • ЧитачЧитачів

    А тепер прочитали це старі неадеквати, що лазите де попало? Знайте - за ваше життя нічого не буде.

keyboard_arrow_up