Хмельницький витратить 124 мільйони на оновлення парку “Електротрансу”

Хмельницький витратить 124 мільйони на оновлення парку “Електротрансу”
  • Для комунального підприємства куплять по 10 автобусів і тролейбусів.
  • Частина “рогатих” зможе їздити без контактної лінії.
  • За транспорт платитимуть протягом 5 років.

Уже офіційно можна говорити про те, що Хмельницький оновлюватиме громадський транспорт за допомогою фінансового лізингу. Сьогодні, 14 грудня, депутати затвердили бюджет на наступний рік. Саме в головному фінансовому документі міста на 2019 рік виділені кошти на нові автобуси і тролейбуси.

Купуватимуть транспорт для КП “Електротранс”. Мають придбати 10 великогабаритних автобуси і стільки ж тролейбусів. 5 із “рогатих” будуть їздити виключно від контактної мережі. Ще 5 будуть на автономному ходу і зможуть курсувати в Лезневе чи з’єднати Ракове і Дубове. Тобто, матимуть змогу їхати там, де мережі немає.

Розраховуватися за транспорт Хмельницький буде протягом 5 років. Загалом на усе потрібно 124 мільйони гривень. Першу частину коштів місто заплатить у 2019-ому. Депутати уже підтримали виділення 25,8 мільйона гривень. Із них 16,2 піде на тролейбуси, а 10,6 на автобуси. Який транспорт і в кого замовлятимуть, стане відомо на початку наступного року.

Відео дня

Нагадаємо, що загалом планують оновити парк на 45 тролейбусів та 30 автобусів. Таке передбачає програма розвитку міського електротранспорту.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (9)
  • Вася

    Піар. Траліки без кондукторів. Електротранс зжирає 80 млн дотацій. За ремонтувати автономні?
  • Борисас Моисеявичюс

    Если автономного хода хватит хотя бы от АС-1 до Лезнево - очень хорошо, давно пора запустить туда адекватный транспорт

    Анжеліка reply Борисас Моисеявичюс

    Еще бы вы адекватность включили - есть ли на конечных станциях зарядки для этого транспорта и скорость полной заряки. А их нету, ибо цель этой новости бздануть об инновациях, которые с умом не всегда в Хмельнмцком связаны;)

    Vitalii reply Анжеліка

    Вони мають автономний хід 20 км. Цього з головою вистачить щоби доїхати в Лезнево до кінцевої і назад

    Борисас Моисеявичюс reply Анжеліка

    Если бы Вы адекватность включили, то поняли бы, что речь идет, естественно, об автономном ходе от крайней остановки с троллейбусной линией и обратно, в противном случае смысла мало. Или же Вы живете не в Хмельницком и не знаете, что между остановками "АС-1" и "Лезнево" в крайнем случае 10 минут езды. По инновациям в Хмельницком - не удивлюсь, если между станциями с троллейбуйсными линиями гибридные троллейбусы будут волочить на гибкой сцепке, но все же надеюсь на лучшее.

    Vitalii reply Борисас Моисеявичюс

    На гибкой сцепке - це як?
  • Alex Varmint

    Давно пора и надо выгнать всех маршруточников, которые возят людей на развалюхах.

    Анжеліка reply Alex Varmint

    Так так, вигнати всіх і давно - через те що на чому попало возять! Це ж давно було критерієм перевезень в Хмельницькому - не продаж маршрутів а зручність транспорту. Дядьку, ви звязок з реальністю не втрачайте, не в казці ж живете )
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:16 До 10 років ув’язнення загрожує кам’янчанину за п’яне ДТП 19:31 У Хмельницькому попрощалися з Романом Синіцьким та Максимом Лобановським 18:44 У Хмельницькому районі водій насмерть переїхав 8–річну дівчинку 18:09 «За побратимів стояв горою»: історія 25-річного воїна Андрія Сидорчука з Хмельниччини photo_camera Від читача 13:02 Медична рада за підсумками роботи у 2023 році відбулася у КНП «Хмельницький обласний серцево-судинний центр» 17:21 «Я стала в 70 років малювати», – у Шепетівці відкрили клуб для літніх людей 16:39 У смерті немовляти підозрюють лікаря–гінеколога на Хмельниччині 15:51 20–річний хмельничанин збив пішохідку на Шевченка 15:16 Залишаться без води через борги: кого і коли відключить «Хмельницькводоканал» 14:58 Робота у Хмельницькому: є 265 вакансій (СПИСОК) 14:09 На Хмельниччині є перші інфіковані від укусів кліщів 13:21 «Укрзалізниця» запустила додаткові поїзди до весняних канікул через Хмельниччину 12:42 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 12:03 Росіянин мав дві земельні ділянки на Хмельниччині. Їх конфіскували 11:16 BULKA маркет у зв’язку з відкриттям нового магазину шукає працівників (новини компаній) 11:07 Хмельницький комунальник може сісти на 10 років за хабарництво 10:02 Скільки коштує ванна гарячої води у Хмельницькому 09:01 Постраждала жінка та пошкоджено будинок: наслідки атаки на Хмельниччині
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up