Камери автофіксації порушень ПДР вже у Хмельницькому: де штрафуватимуть та як (КАРТА)

Камери автофіксації порушень ПДР вже у Хмельницькому: де штрафуватимуть та як (КАРТА)
Тут і далі — камера біля «Хмельничанки»
  • «Листи щастя» вже чекають на хмельницьких водіїв та гостей міста.

  • Камери встановили три й поки що вони працюють у тестовому режимі.

У червні 2020 року в Україні запрацювала система автоматичної фіксації порушень правил дорожнього руху спеціальними камерами. Спершу це відбулося у Києві, згодом комплекси фіксації почали встановлювати в інших регіонах.

Зрештою черга дійшла й до Хмельниччини. У лютому 2021 року на той час міністр внутрішніх справ Арсен Аваков написав у Twitter, що в Україні планують встановити ще 220 камер автофіксації порушень ПДР. Також він повідомив, що дев’ять комплексів мають з’явитися на Хмельниччині.

Інспектор управління патрульної поліції у Хмельницькій області Вікторія Тимощук повідомила журналістам vsim.ua, що зараз у регіоні є три камери автофіксації порушень ПДР. Їх встановили близько місяця тому у Хмельницькому. Зараз вони працюють у тестовому режимі. Надалі камери мають пройти перевірку, а вже після цього запрацювати повноцінно. Коли саме це станеться, у патрульній поліції не знають.

Відео дня

Розташовані камери на різних вулицях міста, а саме:

Місця розташування також переглядайте на карті.

До слова, неподалік «Хмельничанки» встановлене табло, яка показує водіям швидкість руху їхнього авто. Показники свідчать, що частина водіїв перевищують ліміт, встановлений правилами дорожнього руху для міста — 50 км/год. У квітні 2019 року в управлінні патрульної поліції повідомляли, що середня швидкість руху авто на цій ділянці складає 100 км/год.

Опишемо особливості притягнення водія до відповідальності за перевищення швидкості. Всі три згадані вище камери розташовані на території Хмельницького. Таким чином у зоні їхньої роботи ліміт швидкості складає 50 км/год. Кодекс України про адміністративні правопорушення передбачає притягнення до відповідальності, якщо встановлений ліміт буде перевищений на 20 км/год і більше.

Похибка приладів фіксації складає 3 км/год, а будь-які сумніви трактуються на користь порушника. Таким чином відповідальність за перевищення швидкості наставатиме у разі досягнення 50 + 20 + 3 = 73 км/год та більше.

Після фіксації порушення на адресу водія листом надходить постанова про притягнення до відповідальності. Її також можна переглянути в електронних сервісах, наприклад, у «Дії». Протягом перших 10 днів можна оплатити 50% суми штрафу, до 30 днів — 100%, після 30 днів стягненню підлягають 200%. У разі незгоди з постановою її можна оскаржити у патрульній поліції або суді.

Суми штрафів складають:

До відповідальності за перевищення швидкості притягують:

Читайте також: Де на Хмельниччині використовують «TruCam» і скільки вже зафіксували порушень

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (11)
  • Читач44

    По ходу камера нікого не лякає.мкне ледь не збила машина на Проспекті миру на пішохідному переході ,при зеленому для пішоходів
  • Віталій Українець

    Настав час присадити півників та інстадур на штрафи!
  • Антон Коротницкий

    Новости за деньги?
    Вы серьёзно 😟
  • Sergiy Vyshnevskyi

    І де (Карта) ???

    Anatolii Bidnyi reply Sergiy Vyshnevskyi

    Sergiy Vyshnevskyi принесе листоноша😉

keyboard_arrow_up