На Кам'янецькій запрацює табло за 40 тисяч, яке показуватиме водіям швидкість руху

На Кам'янецькій запрацює табло за 40 тисяч, яке показуватиме водіям швидкість руху
Тут і далі — фото прес-служби управління патрульної поліції
  • Інформаційне табло змонтують у Хмельницькому біля будинку побуту «Хмельничанка».

  • Радар визначатиме швидкість руху автомобіля та виводитиме дані на табло.

  • Чи штрафуватимуть водіїв за перевищення швидкості, дізнавалися журналісти vsim.ua.

​​​​​У мікрорайоні Ружична встановлять інформаційне табло, яке показуватиме швидкість руху автомобілів. Монтуватимуть конструкцію сьогодні, 25 квітня, біля будинку побуту «Хмельничанка».

Як працюватиме система

Визначатимуть швидкість за допомогою радару. Коли автомобіль проїжджатиме у місці, на яке спрямований детектор, швидкість машини демонструватиметься на табло. Якщо швидкість автомобіля не перевищуватиме дозволені у місті 50 км/год, цифри матимуть зелений колір. Коли авто їхатиме швидше, ніж дозволено, цифри будуть червоними. Щоб запобігти пошкодженню обладнання, встановлять також камери відеоспостереження. На все це з міського бюджету витратили 40 тисяч гривень. Про це журналістам vsim.ua розповів виконуючий обов’язки директора комунального підприємства по будівництву, ремонту та експлуатації доріг Микола Ваврищук.

Чи штрафуватимуть водіїв за перевищення швидкості

Водіїв, які їздитимуть біля табло, не штрафуватимуть. Встановлять обладнання лише для того, щоб нагадати про безпечну швидкість на дорозі. Зі словами речника управління патрульної поліції Роман Мартинюк, прилад для вимірювання не є сертифікованим. Через це притягнути кермувальників до відповідальності не можна. Два роки тому на цій ділянці проводили експеримент та встановили, що в середньому водії їздять тут зі швидкістю 100 км/год.

Відео дня

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Юрий

    Во первых ,если две полосы в каждом направлении,то и знак тоже должен дублировать левый ряд, а так его действие , согласно ПДД евростандарта распространяется только на правый ряд . Во вторых обязательно нужно штрафовать, при скорости более 50 км.ч и по двум полосам !!
  • Юрий

    Во первых ,если две полосы в каждом направлении,то и знак тоже должен дублировать левый ряд, а так его действие , согласно ПДД евростандарта распространяется только на правый ряд . Во вторых обязательно нужно штрафовать, при скорости более 50 км.ч и по двум полосам !!
  • Dytss

    Дуже низько встановлений.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:09 Зеленський призначив нового очільника СБУ на Хмельниччині 20:33 Староста села на Хмельниччині очолила новостворену пожежну команду (ФОТО) 20:02 У Хмельницькому попрощалися із захисником Мирославом Марчуком 19:36 Військовослужбовців та ветеранів Хмельниччини запрошують стати учасниками стипендійної програми Від читача 17:26 Проект Брама вступив у боротьбу за чистоту медіа-простору 19:22 В Хмельницькому «вар'яти» презентують нову гумористичну програму (новини компаній) 18:52 Роман Миколаїв: «Довелося платити за помилку життям дорогих людей» photo_camera 18:27 Хмельничан запрошують малювати мурал: коли і де 18:02 «Укрпошта» переїхала: як і де тепер працює нове відділення photo_camera 17:20 Хто постачає дрони Хмельницькій міськраді? Ми перевірили 16:39 На 13 годин обмежать потужність світла підприємствам Хмельниччини 15:53 На Шепетівщині чоловік обікрав квартиру, в якій раніше робив ремонт 15:12 На Хмельниччині знищили авіаційну бомбу 14:33 Прикордонники витягнули з Тиси трьох жителів Хмельниччини, які хотіли потрапити в Угорщину (ВІДЕО) 14:02 Зникла три тижні тому. Рідні та поліція шукають 70-річну Галину Кудлу 13:28 У пожежі на Хмельниччині загинула жінка 12:50 Ситуація із незаконним обігом зброї погіршилася, – Василь Птащук 12:03 На перехресті Святослава Хороброго й Грушевського сталася ДТП із п’яною водійкою 11:37 Скільки коштують валюти в обмінниках та банках Хмельницького 9 травня (ІНФОГРАФІКА) 11:01 Рідним загиблих військових з Хмельницького вручили державні нагороди photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up