Контролерів звинуватили у вимаганні грошей з десятикласниці. Що кажуть в «Електротрансі»

Контролерів звинуватили у вимаганні грошей з десятикласниці. Що кажуть в «Електротрансі»
  • Хмельничанин написав у Facebook, що дівчину привезли у депо та вимагали гроші.

  • Директор «Електротрансу» це заперечує.

  • Тим часом на Facebook-сторінці розповіли, що все було зовсім інакше.

  • Дізнавайтеся, що відомо на цей час.

Контролери «Електротрансу» примусово привезли десятикласницю в депо та вимагали гроші через неоплачений проїзд. Пост такого змісту з’явився у Facebook-спільноті «Проскурівський колекціонер». Його написав хмельничанин Дмитро Казанцев. За його словами, все відбулося 10 жовтня близько 22:00. Десятикласниця, ім’я якої не називається, забула вдома проїзний.

Як пише хмельничанин, у тролейбусі, що їхав за маршрутом № 14, дівчина натрапила на контролерів:

— [Контролери] примусово привезли [дівчину] в тролейбусне депо, тероризували, залякували, не дозволяли зателефонувати батькам, вимагали гроші перерахувати на особисту банківську картку контролера.

Відео дня

За словами Дмитра Казанцева, працівники «Електротрансу» не представилися та не мали бейджів. Зрештою дівчину випустили з депо близько 23:00. Автор посту також додав, що батьки дівчини написали заяви до поліції та директору «Електротрансу».

Ми звернулися до директора комунального підприємства «Електротранс» Сергія Бобуха. Він розповів, що викладена у публікації інформація «не зовсім відповідає дійсності». За його словами, пасажирами були люди віком 18-20 років.

— Там займаються наші люди, зараз беруть пояснювальні, то мені, перш ніж щось коментувати, потрібно бачити всі пояснювальні, щоб ми провели службове розслідування, чому так сталося, як так сталося, бо там люди не захотіли виходити на зупинці, — розповів керівник підприємства у коментарі журналістам vsim.ua.

Крім того, у розмові з журналістом він заперечив, що когось утримували примусово та вимагали гроші. Сергій Бобух також сказав, що згодом надасть більш детальний коментар.

Пізніше на сторінці «Електротрансу» у Facebook з’явилося більш детальне роз’яснення позиції підприємства. Перше, що привертає увагу, — в установі не заперечують, що учасницею конфлікту дійсно була десятикласниця, тобто неповнолітня. У дописі зазначається, що разом з нею був повнолітній хлопець, який відмовлявся оплатити проїзд. Контролери вимагали сплатити штраф у нього, а не у дівчини.

— Дівчина вирішила «допомогти другу» — зателефонувала своєму дідусеві, який проговорив з контролером по телефону до кінцевої зупинки. Як наслідок — пасажири (дівчина та хлопець — прим. авт.) змушені були проїхати до кінцевої зупинки, так як їхнім телефоном родич пасажирки «пояснював контролерам їхні права та обов’язки», — йдеться у повідомленні «Електротрансу».

У пості також зазначили, що за цією ситуацією триває службове розслідування. Ми також зверталися за коментарем щодо цієї ситуації до Хмельницького районного управління поліції, однак відповіді наразі не отримали. Ми опублікуємо нові деталі, щойно отримаємо їх. Слідкуйте за оновленнями на vsim.ua.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (38)
  • Маринка Фурман

    Це ганьба нашому мерові діти які навчаються повинні їздити безкоштовно тому що вони ще не заробляють гроші щоб заплатити той проїзд
  • Маринка Фурман

    Та той контроль показує себе ніби вони директора вони хамлять так що вже рамки всі переходять.
  • Татьяна Лановая

    Я шокована
  • Оксана Коваленко

    Я тож була в такій ситуації, 13 років тому кондуктор навмисне не підійшов

keyboard_arrow_up