Маршрутчиків "б’ють" штрафами. За день в Хмельницькому оформили 22 водіїв

Маршрутчиків "б’ють" штрафами. За день в Хмельницькому оформили 22 водіїв
  • Під час рейду у Хмельницькому зафіксували 22 порушення від маршрутчиків.
  • Впіймали водіїв, які перевозили стоячих пасажирів, не видавали квитки  розмовляли по телефону. 
  • Більшість водіїв заплатить штраф. Копи обіцяють, що рейди по хмельницьких маршрутках стануть регулярними.

У Хмельницькому шукали переповнені маршрутки. Патрульна поліція і «Укртрансбезбека» провели рейд по безпеці громадських перевезень у місті. Зупиняли і оформляли тих водіїв, які набрали забагато пасажирів чи здійснили інші порушення. За два дні задокументували 47 таких випадків.

- За сьогоднішній день працівники патрульної поліції винесли чотири адмінматеріали на водіїв маршруток. Два були складені за те, що вони перевозили понад встановлену кількість пасажирів. Один за розмови по телефону і один за посадку-висадку пасажирів у невстановленому місці. Така кількість зумовлена тим, що час нашого відпрацювання був невеликим. Також тим, що перевізники були повідомлені заздалегідь про рейд. Також вони повідомляли про перебування екіпажу поліції і не порушували, - зазначив речник патрульної поліції Хмельницького Роман Мартинюк.

Відео дня

Які штрафи чекають на водіїв маршруток за порушення:

170 гривень - перевезення невстановленої кількості пасажирів

425 гривень – розмова по телефону під час руху

255 – посадка-висадка пасажирів у невстановленому місці

Про проведення рейду усіх перевізників повідомили ще під час громадських обговорень. 10 лютого в міському будинку культури говорили про підвищення вартості проїзду в Хмельницькому. Нагадали їм про рейд напередодні.

- Ми попереджали перевізників. Але вони все одно порушували. Ми почали працювати ще вчора. В другій половині дня склали 25 актів про порушення. Ще 18 склали сьогодні до обіду. Це були порушення технічного стану транспортного засобу, перевезення безквиткових або стоячих пасажирів. Такі рейди будуть систематичними, - повідомив начальник управління Укртрансбезпеки в Хмельницькій області Віталій Дзюба.

У більшості випадків «Укртрансбезпека» складала акти на тих перевізників, яких уже попереджали. Тому вони платитимуть штраф - 680 гривень.

Активісти, які були на рейді, вважають, що сюди варто було б прийти міським чиновникам. Мовляв, їм було на що подивитися і за що покарати перевізників. Зокрема ФОП «Марценюк В.М.». Саме йому належить право на маршрут №39 (Озерна-ПМС 250). Водій автобуса вирішив не їхати далі після зупинки під час ранкового рейду. Також він висадив усіх пасажирів.

 - Це порушення графіку руху. За таке має карати якраз управління транспорту. Але його просто не було, - заявила активіст ГО «Жіночий антикорупційний рух» Альона Береза. – Також думаю їм було б цікаво побачити порвані пачками пільгові квитки, які ми знайшли на кінцевій зупинці в Раковому.

Уже 23 лютого має відбутися засідання виконком, на якому розглядатимуть питання про підвищення вартості проїзду в громадському транспорті. Перевізники хочуть підняти вартість проїзду.  Надали відповідні розрахунки в міську раду. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (12)
  • Діана Граділь

    І правильно, що штрафують. Водії маршруток одночасно беруть гроші за проїзд, керують авто ще й по телефону розмовляють. Про яку безпеку пасажирів може йти мова?!
  • Ірина Волошина

    та то треба довити маршрутчиків з 8 до 9, то капець шо в них робиться

    Сергій Якубенко reply Ірина Волошина

    в маршрутці на 18 місць пакується 50 чоловік
  • Діана Граділь

    От вже погані перевізники. Совісті нема зовсім!

    Посилання на джерело: https://vsim.ua/DTP/marshrutchikiv-byut-shtrafami-za-den-v-hmelnitskomu-oformili-22-vodiyi-10585335.html

    Сергій Якубенко reply Діана Граділь

    вони колотять бало. бо скоро в них заберуть всі маршрути
  • Юрій Кошарський

    Маршрутки як таргани їх не проконтрюлювати.треба кардинальне рішення.заміна на автобуси.це є цилівізаційне рішення

    Мастер Автополив reply Юрій Кошарський

    По місту автобуси, а на малорентабельні маршрути у предмісття маршрутки. Як є у більш менш розвинених країнах.

    Сергій Якубенко reply Мастер Автополив

    нам навіть до рівня "більш-менш" дуже далеко. корита возять тих, хто не хоче боротися за людські умови життя

    Мастер Автополив reply Сергій Якубенко

    Мені простіше, я на 90% пересувань роблю їх пішки. А так вистачає тролейбуса. Але дивно, як люди у місті проїздять тільки 500 метрів. тому і сраки таки і харі широкі. :)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:45 Вважались зниклими безвісти. «На щиті» повернулись троє військових з Хмельниччини 19:51 Хмельничанин відсудив у сусідів кошти за затоплення квартири 19:02 Тепло повертається: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 18:18 Пережила голод, війну та смерть синів: жительці Хмельницького виповнилось 105 років Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up