Мільйон гривень на перехрестя Залізняка та Панаса Мирного: що робитимуть та навіщо (КАРТА)

Мільйон гривень на перехрестя Залізняка та Панаса Мирного: що робитимуть та навіщо (КАРТА)
Скріншот із сервісу «Карти Google»
  • Перехрестя біля зупинки «Озерна» має інтенсивний рух транспорту та пішоходів.

  • Зараз на ньому немає пішохідних переходів та світлофорів.

  • Хмельничани неодноразово просили владу їх облаштувати.

Перехрестя вулиць Залізняка та Панаса Мирного біля зупинки «Озерна» зазнає оновлення. Там планують виконати комплекс робіт, пов’язаний зі встановленням світлофорного об’єкта. Розповідаємо, що саме хочуть зробити та навіщо.

Яким є перехрестя зараз

Перехрестя Залізняка та Панаса Мирного не має пішохідних переходів та світлофорів. Неподалік нього розташована зупинка громадського транспорту «Озерна», а біля неї — нерегульований пішохідний перехід. З протилежного боку розташований розворот тролейбусів. Поряд із перехрестям розташований супермаркет та магазини. На вулиці Залізняка є дитячий садок, а також триває будівництво початкової школи.

Відео дня

Чому виникла потреба в облаштуванні перехрестя

У вересні 2019 року хмельничанин Павло Бульба створив петицію, в якій просив облаштувати пішохідні переходи на перехресті Залізняка та Панаса Мирного. Таку пропозицію пояснив тим, що перехрестя є небезпечним і там постійно рухаються люди та машини. У міськраді пообіцяли розглянути це питання.

Ще одну петицію у жовтні того ж року створив Олександр Літвінюк. На його думку, в цьому місці потрібен світлофор. У зверненні від детально пояснив, чому, на його думку, він там має бути.

— Після появи магазину «АТБ» на цьому перехресті та нового дитсадка на вулиці Залізняка дуже суттєво збільшився потік транспорту та пішоходів. Є нагальна потреба у повноцінному світлофорі як для автомобілістів, так і для пішоходів. Виїхати з вулиці Залізняка на вулицю Панаса Мирного — проблема, а проїхати вулицею Залізняка через вулицю Панаса Мирного в напрямку озера та школи № 28 ще більша проблема, так само у зворотному напрямку. Ті ж проблеми із переходом перехрестя і для пішоходів. Встановлення повноцінного світлофора та нанесення розмітки як для авто, так і для пішоходів суттєво впорядкує переміщення транспорту та людей, — йшлося у петиції.

Начальник відділу з безпеки дорожньої інфраструктури департаменту інфраструктури Хмельницького Олександр Ковальчук пояснив необхідність облаштування світлофорів так:

— Це місце концентрації дорожньо-транспортних пригод, там великий потік пішоходів через дорогу. Там зараз є нерегульований пішохідний перехід біля зупинки. Але у зв’язку з тим, що там і школа будується, і капітальний ремонт вулиці Залізняка триває, і взагалі розбудовується весь масив, там великий потік пішоходів і транспорту. Крім того, було дуже багато звернень від людей, прямо кожен день відповідаємо по цьому. Ми запропонували й на депутатській комісії було погоджено влаштування там світлофорного об'єкта, — розповів чиновник у коментарі журналістам vsim.ua.

Які роботи заплановані

На перехресті Панаса Мирного та Залізняка облаштують чотири пішохідних переходи, а також встановлять світлофори на кожному з них. Про це журналістам vsim.ua розповів начальник відділу з безпеки дорожньої інфраструктури департаменту інфраструктури Хмельницького Олександр Ковальчук.

Комунальники вже шукають підрядника, який виконає роботи. Запланована вартість складає 991 745,8 гривні, але вона може бути знижена в процесі торгів. За даними системи електронних закупівель «Prozorro», роботи мають бути виконані до 1 лютого 2022 року. Технічне завдання передбачає виконання таких завдань:

Що ще планують зробити

В управлінні комунальної інфраструктури планують перенести зупинку «Озерна» за перехрестя ближче до розвороту тролейбусів. Там є заїзні кишені, які облаштували під час будівництва вулиці. Якщо це буде зроблено, то буде запропоновано також ліквідувати вже згаданий наявний пішохідний перехід. Поки що такі плани не погодили в управлінні патрульної поліції, але може відбутися згодом.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Vera Corolyova

    "ВСІМ"!!! А ви не офігіли з своєю платною підпискою у ФБ???...
  • Михайло Хоменко

    Кільцевий рух це краще рішення
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
09:05 Негода на Хмельниччині: водіїв просять утриматись від далеких поїздок 20:16 До 10 років ув’язнення загрожує кам’янчанину за п’яне ДТП 19:31 У Хмельницькому попрощалися з Романом Синіцьким та Максимом Лобановським 18:44 У Хмельницькому районі водій насмерть переїхав 8–річну дівчинку Від читача 13:02 Медична рада за підсумками роботи у 2023 році відбулася у КНП «Хмельницький обласний серцево-судинний центр» 18:09 «За побратимів стояв горою»: історія 25-річного воїна Андрія Сидорчука з Хмельниччини photo_camera 17:21 «Я стала в 70 років малювати», – у Шепетівці відкрили клуб для літніх людей 16:39 У смерті немовляти підозрюють лікаря–гінеколога на Хмельниччині 15:51 20–річний хмельничанин збив пішохідку на Шевченка 15:16 Залишаться без води через борги: кого і коли відключить «Хмельницькводоканал» 14:58 Робота у Хмельницькому: є 265 вакансій (СПИСОК) 14:09 На Хмельниччині є перші інфіковані від укусів кліщів 13:21 «Укрзалізниця» запустила додаткові поїзди до весняних канікул через Хмельниччину 12:42 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 12:03 Росіянин мав дві земельні ділянки на Хмельниччині. Їх конфіскували 11:16 BULKA маркет у зв’язку з відкриттям нового магазину шукає працівників (новини компаній) 11:07 Хмельницький комунальник може сісти на 10 років за хабарництво 10:02 Скільки коштує ванна гарячої води у Хмельницькому
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up