Що буде з транспортом на Прибузькій, де будують Палац спорту та «SportCity»

Що буде з транспортом на Прибузькій, де будують Палац спорту та «SportCity»
  • Великою вулицею в центрі міста не ходить громадський транспорт.

  • Майже кілометрова частина Прибузької не має жодного переходу та світлофору.

  • Чи варто чекати на зміни?

Прибузька — одна з найбільших вулиць Хмельницького. Її протяжність складає близько 3,5 кілометра, що співмірно з довжиною проспекту Миру. Південна її частина досить щільно забудована, при чому переважно багатоповерхівками. У північній частині, тобто між Прибузькою та Південним Бугом, забудови небагато, а експлуатованої житлової взагалі немає.

Наслідок — Прибузька має недорозвинену інфраструктуру. Пояснюємо, як це проявляється, чому це питання з часом ставатиме гострішим та що може змінитися в майбутньому.

Якою є Прибузька зараз

Забудова. У південній частині є переважно багатоповерхівки, а разом із ними навчальні заклади, стоматологічний центр, автосалон, торговий центр, «Хмельницькводоканал», його виробнича база, круп’яний та цукровий заводи.

Відео дня

У північній частині є Палац творчості, автозаправки, стоянки, СТО, торговий центр, невелика церква та промислова зона. Крім того, триває будівництво житлового комплексу «SportCity» та Палацу спорту, а у планах — Льодового палацу.

За інформацією сайту комплексу, «SportCity» налічуватиме 350 квартир, а також матиме торгово-розважальний центр, спортивну арену та кінотеатр. Палац спорту зможе приймати до трьох тисяч відвідувачів одночасно.

Транспортні умови. На Прибузькій немає маршрутів громадського транспорту, які пролягають вздовж неї хоча б частково. Перетинають вулицю тролейбусні маршрути, які прямують:

Крім того, перетинають Прибузьку автобусні маршрути, які прямують:

Крім того, чимало маршрутів пролягають Кам’янецькою, яка прилягає до західного кінця Прибузької.

Організація дорожнього руху. Ми пройшлися Прибузькою та перевірили, як на ній організований рух. Отож, якщо не враховувати перехрестя, вулиця налічує чотири смуги від Кам’янецької до Трудової, а далі — дві смуги. На ділянці від Свободи до Трудової можна помітити замалу кількість пішохідних переходів та світлофорів. Особливо це актуально для ділянки від Свободи до Старокостянтинівського шосе. На ній немає жодного пішохідного переходу та світлофора, якщо не враховувати початок та кінець цієї ділянки.

І саме на цьому відрізку розташовані «SportCity» та Палац спорту. Потрапити до останнього можна у три способи:

На ділянці від Кам’янецької до Старокостянтинівського шосе є заїзні кишені, зокрема дві є біля Палацу спорту по обидва боки від Прибузької.

Що планують змінити в організації руху

На перехресті Прибузької та провулку Шевченка — там, де розташований Палац спорту, — планують облаштувати два пішохідних переходи зі світлофорним об’єктом. Про це журналістам vsim.ua розповів начальник відділу з безпеки дорожньої інфраструктури департаменту інфраструктури Хмельницького Олександр Ковальчук.

Що кажуть у міськраді про громадський транспорт

Останніми роками автобуси на Прибузькій запускали неодноразово. Однак з кожним разом рух припиняли, оскільки пасажирів було замало. Про це журналістам vsim.ua розповів виконувач обов’язки начальника управління транспорту Хмельницької міської ради Сергій Шепурев.

— Рух громадського транспорту на вулиці Прибузькій планувався й неодноразово запускався. Зокрема, у 2017 році було запроваджено три автобусних маршрути. Але у зв’язку з відсутністю пасажиропотоку ці маршрути змушені були змінити схему курсування, тому що відсутність пасажиропотоку спричинила їхню збитковість, — розповів чиновник.

Втім, це питання не закрите остаточно, і до нього знову можуть повернутися в майбутньому, особливо з урахуванням будівництва «SportCity» та Палацу спорту.

Як ви вважаєте, що варто змінити на вулиці Прибузькій? Пишіть свої думки у коментарях.

Заїзна кишеня та павільйон для очікування транспорту неподалік Кам'янецької
Перехрестя Прибузької та заїзду до «Епіцентру»
ЖК «SportCity»
ЖК «SportCity»
Палац спорту
Перехрестя зі Старокостянтинівським шосе

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (53)
  • Виктор Закреницкий

    транспорт!!!
  • Руслан Котович

    Потрібен тролейбусний маршрут
  • Олександр Андрушкус

    Може хоч дорогу збудують , ато як на американських гірках
  • Dmytro Vasylenko

    Там болото олно было....
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:16 До 10 років ув’язнення загрожує кам’янчанину за п’яне ДТП 19:31 У Хмельницькому попрощалися з Романом Синіцьким та Максимом Лобановським 18:44 У Хмельницькому районі водій насмерть переїхав 8–річну дівчинку 18:09 «За побратимів стояв горою»: історія 25-річного воїна Андрія Сидорчука з Хмельниччини photo_camera Від читача 13:02 Медична рада за підсумками роботи у 2023 році відбулася у КНП «Хмельницький обласний серцево-судинний центр» 17:21 «Я стала в 70 років малювати», – у Шепетівці відкрили клуб для літніх людей 16:39 У смерті немовляти підозрюють лікаря–гінеколога на Хмельниччині 15:51 20–річний хмельничанин збив пішохідку на Шевченка 15:16 Залишаться без води через борги: кого і коли відключить «Хмельницькводоканал» 14:58 Робота у Хмельницькому: є 265 вакансій (СПИСОК) 14:09 На Хмельниччині є перші інфіковані від укусів кліщів 13:21 «Укрзалізниця» запустила додаткові поїзди до весняних канікул через Хмельниччину 12:42 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 12:03 Росіянин мав дві земельні ділянки на Хмельниччині. Їх конфіскували 11:16 BULKA маркет у зв’язку з відкриттям нового магазину шукає працівників (новини компаній) 11:07 Хмельницький комунальник може сісти на 10 років за хабарництво 10:02 Скільки коштує ванна гарячої води у Хмельницькому 09:01 Постраждала жінка та пошкоджено будинок: наслідки атаки на Хмельниччині
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up