На Бандери та Кам’янецькій додадуть смуги для громадського транспорту (КАРТА)

На Бандери та Кам’янецькій додадуть смуги для громадського транспорту (КАРТА)
  • Нові смуги з’являться на двох ділянках.

  • Наявна смуга на Бандери буде скорочена.

Смугами для громадського транспорту в Хмельницькому можуть рухатися тролейбуси та автобуси. Від травня 2020 року туди можуть заїжджати також таксі. Наступного року мережа смуг у місті буде розширена. Йдеться про дві вулиці — Степана Бандери та Кам’янецьку.

Де зараз є смуги на Бандери та Кам’янецькій

На цих двох вулицях налічується чотири смуги для громадського транспорту:

  • Відео дня
    /li>

Де ще з’являться смуги

Наразі є проєкти додавання ще двох смуг на вулицях міста — на Бандери та Кам’янецькій. Вони погоджені управлінням патрульної поліції у Хмельницькій області. Про це журналістам vsim.ua розповів начальник відділу з безпеки дорожньої інфраструктури департаменту інфраструктури Хмельницького Олександр Ковальчук. Наносити відповідну розмітку та встановлювати знаки будуть наступного року.

Вулиця Бандери. Буде додана смуга від проспекту Миру до Зарічанської. Таким чином на цій ділянці вулиці залишиться дві смуги для приватного транспорту — по одній у кожен бік.

Вулиця Кам’янецька. Буде додана смуга від Подільської до Володимирської. Таким чином вона буде з’єднана з наявною смугою до Пушкіна, про яку було згадано вище. На ділянці від Подільської до Проскурівського підпілля дорога зараз має три смуги. Розмітку буде змінено з розрахунком на чотири смуги, дві з яких будуть призначені для руху громадського транспорту в обидва боки, ще дві — для руху приватного транспорту в бік філармонії. Через нову смугу для громадського транспорту приватні авто зможуть робити праві повороти на перехрестях та заїжджати у двори.

Крім того, буде скорочена наявна смуга на Бандери від Зарічанської до проспекту Миру. Її протяжність дещо зменшать з обох кінців.

Переглядайте на карті наявні смуги на Бандери та Кам'янецькій (синій колір) та нові смуги, проєкти за якими погоджені патрульною поліцією (червоний колір).

Що ще у планах

Аналогічні зміни можуть торкнутися Кам’янецької на ділянці від Толстого до Купріна. Зараз там є три смуги:

Шляхом звуження наявних смуг планується утворити ще й четверту. Вона буде призначена для руху громадського транспорту в напрямку Інститутської.

Нагадаємо також, що на перехресті Кам’янецької та Подільської з’явиться нова зупинка. Її облаштують на місці острівця безпеки. Через зупинку пролягатимуть маршрути, які прямують у бік Виставки. На наявній зупинці біля «Либідь Плази» залишаться маршрути, які прямують у бік Ракового та розвертаються на Юності. Детальніше про це в окремому матеріалі.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Игорь Х

    "Шляхом звуження наявних смуг планується утворити ще й четверту. Вона буде призначена для руху громадського транспорту в напрямку Інститутської."  - саме там де постійно паркують машини, деколи навіть фури
  • Читач46

    Фіг тепер проїдеш що по Бандери що по Кам'янецькій :(

keyboard_arrow_up