Нова організація руху в центрі Хмельницького: як змінився рух та що у планах (ФОТО)

Нова організація руху в центрі Хмельницького: як змінився рух та що у планах (ФОТО)
  • Головною зміною минулого місяця було відкриття двостороннього руху на частині вулиці Пушкіна.

  • Комунальники відзначають як позитивний, так і негативний ефект.

Наприкінці вересня на центральних вулицях Хмельницького змінили організацію дорожнього руху. Новації стосувалися вулиць Пушкіна, Грушевського та Толстого. Розповідаємо, як це вплинуло на дорожню ситуацію, на що нарікають хмельничани та які зміни ще у планах комунальників.

Що змінилося раніше

Про нову організацію руху департамент інфраструктури Хмельницького повідомив 19 вересня:

  • Відео дня
    /li>

— Метою впровадження таких змін в організації дорожнього руху є перерозподіл транспортних потоків, часткове розвантаження вулиць Героїв Майдану, Свободи, Європейської та Грушевського, а також покращення транспортного сполучення між центральною частиною міста і мікрорайоном Дубове, — зазначили у департаменті інфраструктури.

Наразі на згаданих вулицях встановлені щити, що повідомляють про нові дорожні знаки та зміну організації руху. Однак місцями ще не зняті старі знаки. Так, читач нашого сайту повідомив про знак 5.6 «Кінець дороги з одностороннім рухом». Він встановлений на перехресті Пушкіна та Франка з боку Кам’янецької.

Знак 5.6 «Кінець дороги з одностороннім рухом» на перехресті Пушкіна та Франка 

Ми повідомили про це начальника відділу з безпеки дорожньої інфраструктури департаменту інфраструктури Хмельницького Олександра Ковальчука. Він розповів, що комунальному підприємству по будівництву, ремонту та експлуатації доріг доручено знак демонтувати. Чиновник також розповів, що на перехресті Толстого та Грушевського залишався знак «Напрямок руху смугами». Його також вже доручили демонтувати. За словами Олександра Ковальчука, знаки в інших місцях вже оновлені.

Як зміни вплинули на рух

Начальник відділу з безпеки дорожньої інфраструктури департаменту інфраструктури Хмельницького Олександр Ковальчук назвав такі позитивні зміни:

Крім того, є негативний ефект, який проявляється у пікові години:

— Трішки гірше стало тим, хто по Толстого їде, через те, що збавилася одна фаза регулювання, але не постійно, тільки в години-пік, інакше там не виходить зробити, щоб і там було добре, і там. Якщо ми звідси (з боку вулиці Пушкіна — прим. авт.) робимо краще, то, відповідно, з іншого боку додається червоний сигнал.

Ми побували на вулицях, де змінили організацію руху. На вулиці Толстого у піковий час — у нашому випадку це близько 17:30 — дійсно утворюються сильні затори. Ви можете побачити це на фото в кінці матеріалу.

Що ще планують змінити

Після впровадження змін у спільноті департаменту інфраструктури з’явилися публікації, у яких хмельничани нарікають на машини, припарковані на Пушкіна. Люди пишуть, що вони заважають руху транспорту.

Олександр Ковальчук розповів, які зміни ще планують впровадити:

Які ваші враження від змін руху в центрі міста? Що б ви запропонували змінити ще? Пишіть у коментарях.

Можлива зміна організації руху
Можлива зміна організації руху
Можлива зміна організації руху
Вечірній затор на Толстого
Вечірній затор на Толстого

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up