На двох маршрутах у Хмельницькому їздитимуть нові перевізники

На двох маршрутах у Хмельницькому їздитимуть нові перевізники
Вони почнуть їздити із 27 грудня. Фото із архіву vsim.ua.
  • У міськраді відбувся конкурс на визначення перевізників.
  • Призначили нових на маршрути №2 і №51.
  • Ще на шести працюватимуть старі.
  • 27 грудня - день, коли почнуть їздити за новими договорами.

Громадський транспорт у Хмельницькому має запрацювати по-новому. Змін, щоправда, буде небагато. Зокрема, на двох маршрутах будуть працювати нові перевізники. Ці та інші зміни було затверджені на відповідному конкурсі сьогодні, 5 листопада.

Чому оголосили конкурс

Реформа громадського транспорту у Хмельницькому розпочалася ще у 2017-ому. Тоді внесли зміни до схеми руху. Також було проведено конкурс на визначення перевізників, які працюватимуть на маршрутах. По-новому все запрацювало із 27 грудня минулого року.

На тому конкурсі не всім перевізники виконали необхідні умови. Тому з багатьма було заключено тимчасові договори терміном на 1 рік. Їхня дія завершується. Тому в міськраді провели новий конкурс. Оголосили його на 13 об’єктах для 18 маршрутів. Пропозиції надійшли лише на 6 об’єктів, які влючають в себе 8 маршрутів.

Відео дня

Нові перевізники

Свої заявки на конкурс подали 3 перевізники: КП “Електротранс”, ТОВ “Рембудтранс” і ФОП Мішин. Першими обирали того, хто возитиме хмельничан на маршруті №51 “Катіон - Ракове”. Захотів заробляти на ньому лише ФОП Мішин. Його пропозицію підтримали. Таким чином він змінить на цьому маршруті КП “Електротранс”, автобуси якого їздили тут раніше. Договір буде підписано на 5 років.

Натомість автобуси “Електротрансу” із 27 грудня, коли мають почати діяти нові договори, будуть їздити на маршруті №2 “Ракове - Північна (Гречани)”. Раніше тут працював ФОП Марцинюк. Відмінністю між поки діючим і майбутнім перевізником буде те, що “Електротранс” планує використовувати великогабаритні автобуси, а не маршрутки на 18 сидячих місць. Договір буде підписано на 1 рік через те, що “Електротранс” поки не може запропонувати автобуси, які пристосовані для людей з інвалідністю. Проте, такий транспорт в комунального підприємства має з’явитися за рахунок його купівлі в лізинг.

Старі-нові перевізники

Ще на 4 об’єкти конкурсу свої пропозиції подали ті перевізники, які там працюють і зараз. Надаємо список маршрутів, перевізників і терміни, на які з ними буде підписано договори:

  • №23 - Катіон - Ракове - Рембудтранс - 1 рік
  • №27 - Ружична - Озерна - Рембудтранс - 1 рік
  • №47 - Перший парковий - Катіон - Рембудтранс - 5 років
  • №50 - Заводська - Волочиська - Рембудтранс - 1 рік
  • №52 - Катіон - Ракове - Електротранс - 1 рік
  • №55 - Лезневе - Ракове - Рембудтранс - 1 рік

Не подали пропозицій взагалі на наступні маршрути №№ 8, 9, 15, 17, 18, 19, 20, 28, 32 та 43. На них буде оголошений додатковий конкурс абож призначено тимчасових перевізників.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (20)
  • Катя

    Кому ви потрібні, возити вас за кіло цукерок....

    Анонім reply Катя

    Блин, да выйди тогда из этого бизнеса и едь уже, куда собирался, чего ты вечно ноешь. Ты - неуспешный перевозчик, не ориентирован на клиента, тебе сколько ни дай - все мало будет и все будут пассажиры виноваты. Есть более успешные, вот пусть они и возят.
  • Любовь Прушинская

    Якщо так херово возити бо бензин дорогий то чому знову підписують договора.значить не все так

    погано.
  • Вася

    Вже навіть деякі хороші маршрути ніхто не хоче брати. А що далі буде.  Транспорту і так не вистачає.
  • Тетяна

    Нарешті!!! Дочекалися! І на нашій вулиці прийде свято!!! Нормальний

    "51"повертається! Тому що теперішні "жовті" 51-і  як "невловимі месники". ФОП Мішин О.В. та його транспорт  ВАНЛАВ та Forever !!!

    анонім reply Тетяна

    Що тішися?, тобі б по чотири пільговика на шию і булоб як у "ЖОВТИХ" Дякую "ЖОВТИМ" за їх працю і терпіння.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:18 На Хмельниччині попрощались з трьома захисниками. Хто вони 20:31 Пожежа в Хмельницькому районі: на місці знайшли тіло чоловіка 19:59 Отримала вирок водійка, яка збила літню жінку на електровелосипеді 19:13 Близько 350 кг сміття зібрали рибоохоронці на берегах трьох річок Хмельниччини Від читача 13:43 Правоохронці провели 23 обшуки, в результаті яких затримали всіх дев’ятьох учасників злочинної схеми разом з організатором. 18:42 Бурлик, Миколаїв та Мокрицький: які відомі хмельничани зараз на фронті photo_camera 18:05 На Хмельниччині збільшився попит на перереєстрацію транспортних засобів 17:22 Вчителька з Хмельниччини отримала нагороду «Срібний щит» від поліцейських 16:54 Де і за скільки у Хмельницькому комфортно відпочити на свіжому повітрі та посмажити шашлик 16:37 У Кам’янець-Подільському районі на «тещиному язику» згоріло авто 15:54 Полеглих на війні захисників із Шепетівщини відзначили державними нагородами 15:09 На Шепетівщині поліцейські затримали молодика, який обікрав власного брата 14:23 У громаді на Хмельниччині замість пошкодженого обстрілом дитсадка побудують новий 13:40 Помідори та огірки: які ціни у Хмельницькому і звідки везуть photo_camera 13:17 На честь захисника Ростислава Остафійчука на Кам'янеччині відкрили меморіальну дошку 12:27 Рейтинг Opendatabot-2024: компанія «АТБ» увійшла до трійки найбільших роботодавців країни (новини компаній) 12:19 Через ремонт тепломережі Львівським шосе не їздитиме громадський транспорт 11:41 За добу шахраї виманили у мешканців Хмельниччини 230 тисяч гривень 10:36 У хмельницькому центрі зайнятості є 336 вакансій (СПИСОК) 09:45 Через борги «Укрпошта» перестала розсилати листи судів Хмельницької області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up