На Хмельниччині легковик застряг в кюветі (ФОТО)

На Хмельниччині легковик застряг в кюветі (ФОТО)
Фото: ГУ ДСНС у Хмельницькій області
  • На допомогу довелось викликати рятувальників.
  • Дізнавайтеся яка ситуація на дорогах. 

Кілька днів, як випав сніг, а в Хмельницькій області трапилось вже 2 аварії на дорогах. Так, на Ярмолинеччині легковий автомобіль потрапив у кювет. Про це інформують в управлінні з надзвичайних ситуацій

Це сталося зранку, 20 листопада, на автодорозі сполученням Н-03 Житомир–Чернівці. О 08:54 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про те, що поблизу села Сутківці Ярмолинецької тергромади автомобіль з’їхав у кювет. Потрібна була допомога. 

На виклик вирушили надзвичайники 22-ї Державної пожежно-рятувальної частини. Вони за допомогою лебідки відбуксирували автівку з кювету. Чи постраждав хтось під час цього ДТП рятувальники не зазначають. 

Відео дня

Нагадаємо, в суботу до кювету потрапив автобус із десятьма пасажирами. Це сталось через складні погодні умови. Волочиські рятувальники відбуксирували автобус на прочищену від снігу ділянку дороги. Тож водій автобусу зміг самостійно продовжити рух. 

В Службі автомобільних доріг зазначають, що 20 листопада на дорогах державного значення обмежень у русі немає. На автошляхах цілодобово спостерігають патрулі, за потреби посипають асфальт протиожеледними матеріалами. Наразі на обробку доріг від ожеледиці вже витратили 1388 тон ПСС. Минулої ночі на варті безпечного проїзду державними дорогами області перебували 105 спецмашин та 134 дорожніх робітники.

Нагадаємо, на Хмельниччині 20 листопада оголошено І (жовтий) рівень небезпечності. Синоптики попереджають про снігопад та ожеледицю.

Правила безпеки на дорозі взимку

Патрульна поліція вкотре просить учасників дорожнього руху бути максимально уважними та обережними. Адже за несприятливих погодних умов зростає ймовірність потрапити в ДТП.

Як вберегтися від ДТП поради від патрульних:

  • користуватися пасками безпеки, дотримуватись безпечної дистанції, правил маневрування, не перевищувати швидкість, рухатися з увімкненим ближнім світлом фар чи протитуманними ліхтарями
  • пам’ятайте, що в сильний дощ чи сніг краще зупинитися та перечекати негоду. При зупинці обов’язково включайте аварійну світлову сигналізацію
  • задля уникнення ускладненого руху, за можливості, не виїжджайте на власному авто, адже так сповільнюється швидкість роботи снігоприбиральної техніки й авто спецслужб
  • подбати про паркування, не залишати автівки на узбіччях вулиць та доріг, аби дорожники могли долати наслідки опадів
  • у разі недостатньої видимості, а особливо, з настанням сутінок, водіям і пішоходам обов’язково необхідно позначити себе на дорозі. Водії повинні завчасно включити на своїх автомобілях габаритні вогні, ближнє світло фар або протитуманні фари, а пішоходи — використовувати світлий одяг та світлоповертаючі елементи, що дозволить водіям завчасно побачити їх на дорозі та відповідно зреагувати.

— Друзі, пам’ятайте, що ви 24/7 можете розраховувати на нас. Потрібна допомога — телефонуйте на лінію 102, — закликають патрульні. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (7)
  • Ксюша Шляхтец

    Одну сторону чистять два авто,другий ззаду засипає,а потім чого аварія,так працює міська влада.Просто шок без совісті.
  • Gurza Alinyshka

    А їм що чисть, що нечисть літають, як скажені схопилися за руль і світу білого не бачить, а потім винних шукають.
  • Анатолій Плейшнер

    Чистять чи нечистять, це не стільки  важливо, як скільки самовпевнених наєздніків появилось останім часом...

    Наталія Купчинська reply Анатолій Плейшнер

    Анатолій Плейшнер це точно
  • Андрій Іванов

    Брехня !

keyboard_arrow_up