На Хмельниччині “ВАЗ” збив пішохода. Чоловік потрапив до лікарні

На Хмельниччині “ВАЗ” збив пішохода. Чоловік потрапив до лікарні
Фото ілюстративне

Аварія трапилась в темну пору доби неподалік села Черепівка.

У середу, 21 грудня, в Хмельницькій області трапилась чергова дорожньо-транспортна пригода. На Красилівщині автомобіль збив 34-річного пішохода. Про це повідомляють у поліції. 

Це сталось на трасі «Красилів — Теофіполь», неподалік села Чепелівка. близько 17:30 години. За кермом легковика був 43-річний чоловік. Внаслідок ДТП пішохід отримав травми і його госпіталізували до Красилівської багатопрофільної лікарні.

Слідчі поліції вже відкрили кримінальне провадження info і наразі встановлюють усі обставини події.

Відео дня
Фото ГУ НП у Хмельницькій області

Останнім часом побільшало аварій, які трапляються в темну пору доби. Поліцейські просять усіх водіїв та пішоходів бути обережними, дотримуватись правил дорожнього руху, враховувати погодні умови та носити світловідбиваючі елементи на одязі в темну пору добу. 

Як носити світловідбивачі

Поліцейські зазначають, що світловідбивачі у 6 разів зменшують ризик аварії за участю пішохода. Натомість у пішоходів, які мають на одязі світловідбиваючі елементи, на 85% нижчий шанс потрапити в аварію.

Під час руху автомобіля з увімкненим ближнім світлом фар водій може помітити пішохода на відстані 25-30 метрів, але якщо пішохід має на собі світловідбиваючі елементи, то відстань його видимості на дорозі збільшується до 130-150 метрів, а з дальнім світлом фар – від 300 до 400 метрів.

Колір верхнього одягу також відіграє чимале значення. У світлому одязі пішохід стає помітним за 30-75 метрів, а зі світловідбивачем пішохід стає помітним за 300 метрів.

Світловідбивачі на одяг можна чіпляти по-різному: на застібку блискавки, прив’язувати мотузкою до ременя або приколювати шпилькою до куртки. Головне, аби предмет вільно «рухався».

Куди краще прикріпити світловідбивачі дитині:

Поліцейські зазначають, світловідбивачів багато не буває: чим їх більше, тим краще. Адже аварійно-небезпечними ділянками є перехрестя, а двостороннє розміщення світловідбивача зробить пішохода помітним для водіїв, які рухаються в обидві сторони.

 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up