На хмельницьких тролейбусах з’явилися нові таблички з маршрутами руху (ФОТО)

На хмельницьких тролейбусах з’явилися нові таблички з маршрутами руху (ФОТО)
  • Вказівники почали встановлювати вчора, 21 жовтня.

  • Обійшлися вони загалом у 45 тисяч гривень.

На тролейбусах Хмельницького тепер можна побачити нові таблички з номерами маршрутів. Вони є трьох видів — для передньої, бічної та задньої частин тролейбуса. На передній вказані номер маршруту, початкова та кінцева точки, а також бренд Хмельницького. Колір тла, як і раніше, відповідає номеру маршруту. Наприклад, для 7-го, 7А та 14-го фон таблички є червоним.

Бічна табличка поділена на дві частини. На верхній є все, що й на передній, — номер маршруту, початкова та кінцева точки та зображення бренду. А на нижній частині є перелік всіх вулиць, якими курсує тролейбус. Раніше вулиці були вказані не на всіх табличках. На задньому вказівнику як і раніше, вказаний номер маршруту.

За деталями щодо цього оновлення ми звернулися до директора комунального підприємства «Електротранс» Віктора Паламарчука. Він розповів, що встановлювати нові таблички почали вчора, 21 жовтня. Зараз усі тролейбуси, які виїжджають на маршрути, мають такі вказівники. Їх встановлюють на всі машини, щодо яких немає планів встановлення електронних табло.

Відео дня

— Ми зробили оновлення трафаретів для тролейбусів, у яких зараз немає і, напевно, й не буде електронних табло. Це тролейбуси старого зразка, вік яких вже сягає 30 років. Подеколи не зовсім приємно дивитися на старі трафарети і було зауваження щодо них у міського голови. Тому він дав вказівку виготовити нові сучасні гарні трафарети. Ми виготовили на всі тролейбуси, якими будуть перевозити пасажирів. Ціна питання для підприємства — близько 45 тисяч гривень, — розповів Віктор Паламарчук журналістам vsim.ua.

За словами Віктора Паламарчука, всім цим займалися працівники «Електротрансу». Придбали спеціальний пластик, який одночасно є й міцним, і гнучким. Директор підприємства вважає, що нові таблички є кращими, ніж старі. А як вважаєте ви? Беріть участь у нашому голосуванні та пишіть свої думки у коментарях.

Опитування

Як вам нові таблички на тролейбусах?

Нагадаємо, що у січні 2018 року оновили вигляд трафаретів для маршрутних таксі та автобусів у Хмельницькому. Так, на передній табличці стали вказувати номер маршруту, початкову та кінцеву точки. При цьому для кожного мікрорайону затвердили окремий колір тла. Так, колір фону для Південно-Західного став блакитним, для Ракового — зеленим, а для Ружичної — фіолетовим. Та вони прижилися погано. Маршрутки і автобуси часто мають таблички власного дизайну.

У жовтні цього року на сесії міськради затвердили програму розвитку громадського транспорту. Вона розрахована на 2019—2023 роки. Серед головних планів — придбання 66 нових тролейбусів та 65 великогабаритних автобусів. Крім того, хочуть збудувати шляхопровід через залізницю на Старокостянтинівському шосе, впровадити «Електронний квиток» та облаштувати у Хмельницькому нові парковки.

У вересні цього року на дороги Хмельницького виїхали п’ять нових тролейбусів. Їх виготовили на луцькому заводі «Богдан». Придбали їх у лізинг, а гроші за них доведеться повертати протягом трьох років. Кожен тролейбус обійдеться у 6,2 мільйона гривень. Нові тролейбуси мають запас автономного ходу до п’яти кілометрів.

Читайте також: Чи знаєте ви куди їде хмельницький транспорт (ТЕСТ)

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (6)
  • ААА

    щодня на маршруті десь з 90 тролейбусів, мінус сучасні з електронним табло, помножити на 3 таблички на тролейбус, плюс запасні = 300-350 табличок
    тобто 1 табличка обійшлася 130-150 гривень. не забагато?

    Мастер Автополив reply ААА

    Ручная работа, много вы понимаете)
  • ААА

    щодня на маршруті десь з 90 тролейбусів, мінус сучасні з електронним табло, помножити на 3 таблички на тролейбус, плюс запасні = 300-350 табличок
    тобто 1 табличка обійшлася 130-150 гривень. не забагато?
  • Олександр Стрельбицький

    Сам номер маршруту треба робити максимально крупним, наскільки дозволяє висота таблички. І робитись номери повинні однаковим кольором на контрастному тлі (наприклад чорними цифрами у білому колі). А от напрямки руху і супровідний текст можна вже робити на різного кольору підкладках
  • Валентина

    Геніально, !!! І знадобилось усього пару-тройку десятків років, щоб зрозуміти те що людям потрібна інформація !!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up