На Кам’янецькій легковик збив пішохода на “зебрі”

На Кам’янецькій легковик збив пішохода на “зебрі”
Фото ГУ НП у Хмельницькій області
  • Чоловік потрапив до лікарні. 

  • Ще одна подібна аварія сталася в Старокостянтинові.

За минулі вихідні на території Хмельницького району трапилось одразу дві аварії, травмувалося двоє пішоходів. Про це повідомляють в поліції. 

На Кам’янецькій в Хмельницькому

Одна з дорожньо-транспортних пригод сталася у Хмельницькому. В суботу, 14 січня, близько 17:00 години по вулиці Кам’янецькій легковий автомобіль збив пішохода. 

За кермом “Skoda” був 30-річний хмельничанин. Він наїхав на 82-річного пенсіонера, який саме переходив дорогу по “зебрі”. 

Відео дня

Внаслідок аварії пенсіонер отримав травми. Тож його госпіталізували до Хмельницької обласної лікарні.

В Старокостянтинові

Ще одна аварія сталася в неділю, 15 січня, в Старокостянтинові. Близько 18:30 години у по вулиці Меджибізькій легковик знову ж таки наїхав на пенсіонера. 

За кермом “Mazda” був 21-річний водій. Він збив 85-річного пішохода, який ішов по дорозі. 

Пенсіонера з травмами також госпіталізували в травматологічне відділення Старокостянтинівської багатопрофільної лікарні.

В обох випадках слідчі поліції відкрили кримінальні провадження info і наразі встановлюють усі обставини подій.

Нагадаємо, в ДТП також потрапила карета “швидкої”. На допомогу довелося викликати рятувальників. Подробиці читайте за посиланням. 

Нагадаємо, минулої ночі на дорогах Хмельниччини працювали 28 робітників та 22 спецмашин. На траси витратили 174 тонни протиожеледних сумішей. 

Рятувальники застерігають водіїв бути пильними та уважними на дорозі, адже маленька помилка може коштувати здоров’я та життя. Під час ускладнення погодних умов стежити за дорожньою обстановкою та дотримуватись правил дорожнього руху. Пішоходів закликають переходити дорогу лише у встановлених місцях та використовувати світлоповертаючі елементи.

— Закликаємо усіх учасників дорожнього руху бути особливо уважними, обережними та за необхідності звертатись на лінію 102, — додають в Службі автомобільних доріг в Хмельницькій області.

Правила безпеки на дорозі взимку

Патрульна поліція вкотре просить учасників дорожнього руху бути максимально уважними та обережними. Адже за несприятливих погодних умов зростає ймовірність потрапити в ДТП.

Як вберегтися від ДТП — поради від патрульних:

— Друзі, пам’ятайте, що ви 24/7 можете розраховувати на нас. Потрібна допомога — телефонуйте на лінію 102, — закликають патрульні. 

Рекомендації для пішоходів:

До слова, в Укравтодорі додають, що перелік місць відстою вантажівок та легковиків у розрізі автомобільних доріг загального користування можна переглянути на інтерактивній мапі

Також водії можуть отримати інформацію про стан проїзду та звернутися по допомогу до Єдиного контакт-центр Укравтодору за номером +38 067 400 60 80.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (17)
  • Маріна Фурман

    Відправити на передову.
  • Людмила Лавренюк

    Щось частенько стали пенсіонери під колеса попадати, чому вони вештаються в темряві? А може це від  того що пенсія мала? Люди не в силі вижити.
  • Настя Болотіна

    А як на рахунок того що пішоходи в темну пору не дотримуються правил безпеки і не мають ніяких світло відображаючи знаків пруть на дорогу як танки?Не оправдовую водія але в схожих ситуаціях нажаль була не раз відколи почали виключати світло.Ви люди теж повинні думати про безпеку тим паче що зараз і так буває слизька дорога водіям тяжко зупинитися

    Роганська Людмила reply Настя Болотіна

    Настя Болотіна а на збитих не хотіли б подивитися? А як наприклад на Чорновола вдень збили (світло було, і на переході)? Пішохід переходив ж не де заманеться🤷‍♀️.
    Я наприклад не люблю їздити автівкою, особливо коли можна обійтися без неї (пішки, громадський транспорт, велосипед).
    Просто водії думають про комфорт сідаючи  за кермо, а про додаткову відповідальність вже трохи забувають. Перебігати ж може і тварина наприклад (і вона себе не підсвітить). Якщо не відчуваєте впевнено себе на такій швидкості, то потрібно її знижувати

    Настя Болотіна reply Настя Болотіна

    Роганська Людмила І взагалі адекватні люди мене зрозуміють

    Настя Болотіна reply Настя Болотіна

    Роганська Людмила ви взагалі здорова жінка??хотіла б я подивитися на вас в таких ситуаціях.  І так дійсно такій людині як ви я не збираюся про що заперечувати,в кожної людини своя думка...

    Роганська Людмила reply Настя Болотіна

    Настя Болотіна ну коли немає що заперечити, то можна це і брєдом назвати
    Добре, що хоч найкращим

    Настя Болотіна reply Настя Болотіна

    Роганська Людмила найкращий бред

    Роганська Людмила reply Настя Болотіна

    Настя Болотіна дуже жаль що поліція не штрафує таких водіїв як ви, і права не відбирає.
    Не їздіть в темряву/їздьте дуже повільно.
    Катання за кермом - це не лише про комфорт, але й про підвищену відповідальність і зайві мороки.
    А може мені здається що в мене недостатній дохід (незалежно від того який він є) і мені хочеться щось поцупити чи когось пограбувати? І це тільки моя справа. Виправдаєте мене?

    Настя Болотіна reply Настя Болотіна

    Роганська Людмила хто мене садив за кермо вибачте не ваша справа!А коли вони йдуть навіть на вимкнутому світлофорі в пізній час і ти їх бачиш в останню мить тощу їх не видно на вулиці темно а на них нема ніякого світло відблискувача.Дуже жаль що поліція не штрафуе таких пішоходів

    Роганська Людмила reply Настя Болотіна

    Настя Болотіна хто ж вас тоді за кермо посадив, якщо вам так тяжко зупинитися? Пішки ходіть, краще буде всім
    Написано: переходив дорогу на "зебрі"! Що не так? Про дотримання безпечної швидкості і про зниження швидкості біля переходів ми звичайно ж не чули?
  • Natali Atamanchuk

    Не виправдовую водія, нехай поліція розбирається в даній ситуації, але не одноразово була свідком, коли пішоходи (особливо на не регульованих пішохідних переходах) вискакують на проїжджу частину, ніби в них 9 життів!

    Роганська Людмила reply Natali Atamanchuk

    Natali Atamanchuk ога, а водій має підтримувати безпечну швидкість, а перед переходами пригальмовувати.

    Я так розумію, велосипедисти наприклад взагалі не мають церемонитися - збив на повній швидкості, обматюкав, поїхав далі (вдень)?
    Бо пішоходи ходять велодоріжками (йдуть вздовж, не переходять!)
    А тут пішохід вирішив перейти дорогу, на законому пішохідному переході, о ні, він ж примушує машин їхати повільніше і створює пробки..

    Natali Atamanchuk reply Natali Atamanchuk

    Тобто, ви вважаєте, якщо людина вискакує на "зебру" - весь світ має зупинитись??? Пішохід має впевнитись, що автомобіль зупинився і дає йому дорогу (якщо це не регульований перехід)!

    Natali Atamanchuk reply Natali Atamanchuk

    Роганська Людмила так я й про "зебру" писала!

    Роганська Людмила reply Natali Atamanchuk

    Natali Atamanchuk він переходив на "зебрі", ало

keyboard_arrow_up