На кордоні із Вінницею облаштували ще один WIM-комплекс

На кордоні із Вінницею облаштували ще один WIM-комплекс
Тут і далі фото Служби відновлення та розвитку інфраструктури у Хмельницькій області
  • Такий комплекс призначений для динамічного зважування вантажівок в русі.

  • Додатково там облаштують пристрої візуального контролю та фото/відеофіксації.

Нині на дорогах країни працюють 40 WIM-майданчиків. В Хмельницькій області їх 6. Ще один — сьомий — наразі монтують на трасі до сусідньої Вінниці. Про це інформують в Службі відновлення та розвитку інфраструктури в Хмельницькій області. 

Комплекс встановлюють поблизу адміністративного кордону між Хмельницькою та Вінницькою областями на дорозі міжнародного значення М-30, що слідує за маршрутом Стрий – Умань – Дніпро – Ізварине. Там зводять конструкцію та монтують обладнання системи динамічного зважування в русі великовагового транспорту Weight-In-Motion.

Відео дня

Зараз монтують датчики вимірювання ваги та колісно-осьових навантажень автівок. Перед цим звели рамку комплексу. На ній міститимуться радари контролю швидкості та сканери габаритних параметрів. Додатково систему обладнають пристроями візуального контролю та фото/відеофіксації.

WIM-комплекс встановлюють в межах 41-кілометрової ділянки, від села Голосків до Вінницької області. Додамо, що цю трасу на Вінницю капітально відремонтували наприкінці 2022 року. Це зробили за кошти міжнародних фінансових організацій в рамках програми підвищення безпеки дорожнього руху на міжнародних маршрутах.

Скрін із мапи наявних WIM-комплексів

До слова, із картою наявних WIM по мережі доріг державного значення, та тих, які працюють в штатному режимі, можна ознайомитись за посиланням. Обслуговує ці комплекси на Хмельниччині підрядник «Вінком Україна».

Що таке WIM?

Система зважування в русі Weigh-in-motion (WIM) – це розумна система, яка збирає інформацію про транспортні засоби, які рухаються автошляхами. Під час проїзду автівки через рамку відбувається фіксація: дати та часу проїзду, температури повітря та дорожнього покриття, смуги та напрямку руху, швидкість руху та державний номерний знак, загальну масу транспортного засобу та її розподіл по осях.

WIM-системи є «ворогом» для перевантажених фур, адже за порушення габаритних норм доводиться сплачувати штрафи. Система працює безконтактно і, кажуть, унеможливлює корупцію, а зібрані дані автоматично передають в програмний Центр обробки інформації.

За структурою, майданчик WIM є своєрідним апаратним комплексом, який складається з датчиків, вбудованих у дорожнє покриття, камери для автоматичного розпізнавання номерних знаків, камер загального огляду та лазерних сканерів.

Також додамо, що нині на дорогах країни працюють 40 WIM-майданчиків. В Хмельницькій області вони розташовані на таких автошляхах:

Штрафи за порушення вагових норм

Нагадуємо, що штрафи за порушення габаритно-вагових норм складають:

Читайте також:

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Читач50

    малі штрафи

keyboard_arrow_up