Не хмельничанин — плати за проїзд: що потрібно знати пільговикам

Не хмельничанин — плати за проїзд: що потрібно знати пільговикам
  • У лютому пільговикам почнуть видавати картки для проїзду.

  • Отримати його зможуть лише мешканці Хмельницького.

  • Що ще потрібно знати про Е-квиток для пільговиків, читайте далі.

У Хмельницькому видаватимуть квитки на проїзд у громадському транспорті для пільговиків. Розпочнуть це у понеділок, 3 лютого. Триватиме видача доти, доки картки не отримають всі пільговики. Орієнтовно це займе від трьох до чотирьох місяців. Про це журналістам vsim.ua розповів начальник управління соціального захисту Словян Воронецький. Роздати мають близько 65 тисяч карток.

Як та де можна отримати картку?

Картку видають безкоштовно. Аби її отримати, потрібно мати такі документи:

  • Відео дня
    /li>

Ці документи потрібно буде взяти та прийти у будь-яку точку видачі. Таких у Хмельницькому буде 10. Мешканцям міста рекомендують приходити у ту точку, яка рекомендована для їхнього мікрорайону. Місця видачі розташовані за такими адресами (у дужках вказано, мешканцям якого мікрорайону рекомендують приходити):

Коли карткою можна буде скористатися?

Як ми вже писали раніше, запуск системи «Електронний квиток» для пільговиків планується у травні. На цей час валідатори мають бути встановлені у всьому комунальному транспорті, а це тролейбуси та автобуси «Електротрансу». Пільговим пасажирам при вході потрібно буде прикласти картку до валідатора. Обмежень кількості поїздок поки не буде. За попередньою інформацією, скористатися правом пільгового проїзду зможуть лише ті пасажири, які зареєстровані у Хмельницькому. Всі категорії пільговиків з інших населених пунктів будуть змушені оплачувати свій проїзд у транспорті міста. Проте остаточного рішення з цього питання ще немає. Про це журналістам vsim.ua розповів Словян Воронецький.

Зараз у комунальному транспорті встановили 50 валідаторів — по 2 пристрої у кожному тролейбусі. Процес встановлення поки триває. Щодня монтують по чотири валідатора. Про це журналістам vsim.ua розповів директор КП «Електротранс» Віктор Паламарчук. За його словами, встановити валідатори у весь транспорт підприємства мають до середини березня.

Що буде після запуску «Електронного квитка» для пільговиків?

Надалі система «Електронний квиток» запрацює для всіх пасажирів. Картку доведеться купувати та самостійно поповнювати потрібною кількістю поїздок. Коштуватиме квиток орієнтовно 50 гривень. Придбати поїздки можна буде через особистий електронний кабінет. Також планується, що купувати їх можна буде у терміналах самообслуговування, зокрема банківських.

Валідатори зрештою мають встановити у всьому транспорті. Після комунальних тролейбусів та автобусів пристрої з’являть у великогабаритних автобусах приватних перевізників, а потім — і в маршрутках. Після повного запровадження «Електронного квитка» можливість готівкової оплати проїзду залишиться, проте це буде коштувати дорожче.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (27)
  • Валя. Яковлева

    Ті що одержують великі пенсії і зарплати - хай їздять на своїх машинах, а так хай платять безоплатно тільки пенсіонери з нищенскою пенсією і воїни Ато ті що на передовій були!

    Анонім reply Валя. Яковлева

    Правильно. Більшість українців так думає. щоб нічого не платити, і щоб їх битий віз., Тому і Україна як країна не жилець.
  • Алла Тарашевська

    А як бути тим пільговикам які за станом здоров'я не взмозі  користуватись громадським транспортом, людям на візках  наприклад?

    Sidorcuk Masa reply Алла Тарашевська

    Вот я тоже так считаю, по считают количество пильговиков, количество пенсионеров, количество вдов прокуратуры, судов, милиции, БУ, военных , судьив с 200 000 пенсии и 333 категории льготников с сел. И те, кто выдавал удостоверение льгот, пусть насчитывается.Если на гречанах выдают удостоверение ато, тем кто там и по давно не был, пусть та контора за них и платит, есл и киевлянами, Беларусь гомельская область, селам из Припяти нет посвидченя чернобыльца, а дунаевецкий, дережнянский ,волочиский, ярмоленецкий районы имеют посвидченя чернобыльской зоны, пусть областная рада за них и платит, если детская областная больница роздает инвалидов детства , пусть с фондов больницы и оплачивают.

    Анонім reply Sidorcuk Masa

    Треба свої  закони і гроші вводити вже в Хмельницькому. Але спочатку хоч купони. Люди ще пам'ятають як це при Союзі. Вони поможуть Симчишину з організацією народної республіки.

    Sidorcuk Masa reply Анонім

    Вот видете, одним писать можно, а другим нееееееееет!!Почему нельзя писать, как в 90сем наконец-то поголовно выдали паспорта, а до етого им паспортов сельским не выдавали? Почему нельзя писать как в 90 тые открыли впервые заграницы за рубеж, они поехали посмотрели и решили быть боржуууууа, иметь свою землю? Почему мне нельзя писать, как колхозы разворовывали ,чтоб ети паи получить, потому что на ферму , на корову выделялось ТРИ гектара земли на пастбище и три на покос. Потому все фермы сельские в селах развалили!!! Все колхозы развалили, все трактора комбайны разобрали на майновые паи и пропилиь, захотели быть помещиками.А обрабатывать лень - вот и фермерам роздали, и деньги требуют. Если бы деньги от фермеров шли на развитие сел, а не в карманы и кишени, то был бы и в селах толк.
  • Любов Сердунич

    Все - для блага бідного народу...
  • Михаил Горшков

    А с каких пор горсовет имеет право вводить ограничения закона Украины????и так уже льготников поимели с монетизацией.... теперь и с поездом поимеют
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
16:33 На Нетішинському водосховищі встановлюють штучні нерестовища 15:46 Посадовицю Хмельницького Держгеокадастру оголосили у міжнародний розшук 14:57 «Родина для кожної дитини»: на Хмельниччині 13 громад розвиватимуть сімейний патронат 14:12 У Старокостянтинові відкрився оновлений ізолятор тимчасового тримання Від читача 16:16 Оптична мережа АТ «Укртелеком» уже сягає 80 тисяч кілометрів 13:48 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 13:32 На Хмельниччині правоохоронці затримали 17-річного «закладчика» 12:30 Судили злочинну групу, яка постачала наркотики до хмельницького СІЗО 11:51 У національному природному парку на Хмельниччині встановили готелі для комах photo_camera 11:26 Долар і євро пішли вгору. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 10:54 Жінка з Хмельницького району перерахувала шахраям майже 142 тисячі гривень 10:19 У Хмельницькому районі виявили сім’ю з трьома дітьми, яка живе без електрики 09:37 На Хмельниччині збили 2 «шахеди». Без постраждалих і руйнувань 09:06 У Шепетівці затримали місцевого за крадіжку. Він намагався втекти з області 18:08 «Буде оберігати своїх дівчаток». У Хмельницькому попрощаються з Олександром Перцем 17:39 Хмельничанка просить встановити світлофор з кнопкою для пішоходів на Панаса Мирного
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up