У Хмельницькому показали нові тролейбуси за 48 мільйонів (ФОТО, ВІДЕО)

У Хмельницькому показали нові тролейбуси за 48 мільйонів (ФОТО, ВІДЕО)
  • «Рогаті» мають батареї, на яких можуть їхати 20 кілометрів.

  • Тролейбуси випустять на новий маршрут №4 через мікрорайон Дубове.

У Хмельницькому презентували чергову партію нових тролейбусів. П’ять машин вийдуть на маршрут №4, який з’єднає Ракове та Катіон та проляже через Дубове. Сьогодні, 29 січня, тролейбуси показали журналістам. Ми розповімо, як виглядають нові «рогаті» та як працюватиме маршрут №4.

Про тролейбуси

Нова партія тролейбусів складається з п’яти машин моделі «Богдан Т70117». Зовні та зсередини вони виглядають так само, як п’ять тролейбусів, що випустили на вулиці міста у вересні минулого року. Зокрема, мають той же бірюзово-блакитний колір. «Рогаті» отримали бортові номери від 040 до 044.

Однак є те, що відрізняє ці тролейбуси від усіх інших, що є в місті, — це можливість їхати без контактної мережі на відстань до 20 кілометрів. Тривалість зарядки батарей не перевищує 1,5 години. Заряджатися вони можуть як під час стоянки, так і під час руху. Про це розповів директор комунального підприємства «Електротранс» Віктор Паламарчук. Термін гарантії на тролейбуси становить два роки. Протягом цього часу виробник безкоштовно буде усувати всі несправності.

Відео дня

Щоб зняти струмоприймачі з контактної мережі, водієві потрібно просто натиснути на кнопку в кабіні. А щоб повернути їх на контактну мережу, доведеться виходити з тролейбуса та робити все вручну. Рух тролейбуса на батареях є вигіднішим, аніж рух з живленням від контактної мережі. За словами Віктора Паламарчука, живлення від акумуляторів обходиться дешевше у 9—12 разів. На повному заряді тролейбуси можуть проїхати весь маршрут від Катіону до Ракового.

Вартість кожного тролейбуса становить 8,3 мільйона гривень. Також з міського бюджету потрібно буде заплатити комісію «ПриватБанку», адже купівля оформлена у лізинг. Ставка становить 16%. Разом із комісією кожен тролейбус коштує майже 9,63 мільйона гривень. Договір лізингу укладений на п’ять років, але Віктор Паламарчук сподівається, що гроші виплатять раніше.

Про новий маршрут

П’ять нових тролейбусів будуть працювати на маршруті №4. Він сполучить Катіон та Ракове. Проляже маршрут такими вулицями: Тернопільська, Кам’янецька, Купріна, Красовського, Чорновола, Майборського, Гарнізонна, Довженка. Зворотний шлях буде таким же. Переглянути маршрут ви можете на карті. Синім кольором позначена ділянка без контактної мережі.

За словами Віктора Паламарчука, маршрут №4 запрацює завтра, 30 січня. Тролейбуси будуть курсувати кожні 18—20 хвилин від 6 до 22 години. Інтервал згодом планують скоригувати залежно від кількості пасажирів. Нові тролейбуси можуть використовувати на інших маршрутах.

Нагадаємо, що запустити маршрут мали ще у грудні. Проте через технічні негаразди їх відправляли на завод.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (88)
  • Галина Савич

    Пустіть комунальні автобуси або тролейбуси в Лезнєве.
  • Анастасия Яблонская

    А в лезнево коли  будуть ходити
  • Валерий Шушук

    Ууурррааа-зароботало!)
  • Лариса Довгань

    А з чого  48 ,  намили в кармани ще на один.

keyboard_arrow_up