Нова петиція до міської влади. Просять безкоштовний проїзд у транспорті для школярів

Нова петиція до міської влади. Просять безкоштовний проїзд у транспорті для школярів

На сайті електронних петицій з'явилось ще одне звернення до міської влади. В мерії просять запровадити безкоштовний проїзд для школярів у громадському транспорті. 

Хмельничани активно пишуть петиції до мерії Хмельницького. Найбільше звернень стосуються громадського транспорту. Часто містяни просять нові маршрути і покращення якості перевезень. Вчора, 22 січня, на сайті з’явилась ще одна петиція. 

Громадська організація "Жіночий антикорупційний рух" пропонує запровадити безкоштовний проїзд у громадському транспорті для школярів. За словами членів ГО, батькам доводиться відмовлятись від відвідування їхніми дтьми гуртків та спортивних шкіл через те, що витрати на проїзд забирають чимало коштів з сімейного бюджету. 

"Також дана ситуація істотно впливає на вибір навчального загальноосвітнього закладу, який відвідуватиме дитина для отримання загальної освіти, тому зазвичай діти змушені навчатися у школах за місцем проживання" - йдеться у тексті звернення. 

Відео дня

Через це у міської влади просять надати безкоштовний проїзд у комунальному транспорті та пільговий проїзд (50% вартості квитка) у маршрутному таксі школярам на підставі учнівського квитка. Як розповіли журналістам vsim.ua колеги сайту 20minut.ua з Тернополя, у них школярі та студенти сплачують половину вартості квитка в маршрутці, тобто 2 гривні. 

На сьогодні, 23 січня, петиція зібрала 41 підпис з 500 необхідних. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
  • Кузнецов Серёга

    а в Івано-Франківську діти їздять в маршрутках безкоштовно. ще з позаминулої зими.

    Мастер Автополив reply Кузнецов Серёга

    Значит там бюджет позволяет такие расходы. Не более того, ну не бывает при капитализме -командной экономики.
  • Anonymous

    Платити за проїзд мають всі, але з повним електронним контролем за оборотом коштів. В Казахстані, в Алмати, система класна. Усі сплачують за проїзд безконтактними картками і налом. Але якщо ти пільговик - маєш оформити пільгову безконтактну картку (пенсійну, учнівську, студентську), і тоді платитимеш половину. А якщо оплачуєш налом - то повну суму, незалежно від соц. статусу
  • Мастер Автополив

    Вы что подурели?? Вы где такое в Европе видели? Халявщики!!

    Такого даже в проклятом Союзе не было. :)

    Все таки хорошо наш президент майданщиков прижал, умничка!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up