Нові правила для водіїв. Розповідаємо, що стосується хмельничан

Нові правила для водіїв. Розповідаємо, що стосується хмельничан
Ілюстративне фото
  • Експертне обстеження тепер зробили окремою процедурою.

  • А водійське посвідчення тепер може бути електронним.

Для водіїв в Україні, зокрема й у Хмельницькому, почали діяти дві важливі зміни, які стосуються перереєстрації авто та водійського посвідчення. Сьогодні, 15 грудня, у регіональному сервісному центрі МВС зібрали брифінг, аби пояснити, що саме зміниться і як це працюватиме.

Перереєстрація по-новому

Однією з особливостей перереєстрації авто в Україні є експертне дослідження, яке має бути проведене перед нею. Втім, стосується це тільки окремих випадків, а саме:

  • Відео дня
    /li>

Про це під час брифінгу розповів начальник відділу організації реєстраційної діяльності сервісного центру МВС Віктор Пищенюк.

Тим часом експертне дослідження не потрібне у таких випадках:

Раніше для проходження експертного дослідження потрібно було спершу звертатися до експертного центру, де адміністратор видавав відповідне направлення. Тепер же процедуру дослідження відокремили — громадяни можуть самостійно звертатися до експертного центру. Його висновок буде дійсним протягом 10 днів.

Що це дасть громадянам? Перш за все вони зможуть проводити дослідження та реєстрацію чи перереєстрацію в різних містах або й областях. Крім того, цю послугу можна буде отримати у Центрах надання адміністративних послуг, які уклали з сервісними центрами відповідні договори. На Хмельниччині таких налічується 13, але фактично цю послугу надають 3, оскільки в решти поки немає відповідного обладнання. Про це розповів заступник начальника регіонального сервісного центру МВС Віталій Ковальчук.

У перспективі відокремлення експертного дослідження від реєстрації/перереєстрацію дасть змогу перевести останню повністю в електронну форму. Віталій Ковальчук, що наразі залишається можливість провести дослідження та реєстрацію/перереєстрацію в одному місці та в один час, як і раніше.

Електронні документи

Ще одна новація, яка стала доступна водіям — електронне водійське посвідчення та свідоцтво про реєстрацію. При зверненні до сервісного центру можна вказати, що громадянин хоче отримати електронні документи. Також така можливість доступна у «Дії» та електронному кабінеті водія. Таким чином не потрібно буде платити за видачу документів. Посвідчення та свідоцтво будуть доступні у «Дії». Втім, діють вони тільки на території України. Про це розповів Віктор Пищенюк.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Читач39

    І це все за великі гроші.

keyboard_arrow_up