Обіцянка на 73 мільйони. Які вулиці Хмельницького обрали для капремонту (ФОТО)

Обіцянка на 73 мільйони. Які вулиці Хмельницького обрали для капремонту (ФОТО)
  • На капремонт виділять 73 мільйони гривень. До «щасливого» списку потрапило більше 30 вулиць і провулків.
  • У деяких мікрорайонах «забуті» дороги чекають ремонту роками. Нове покриття хочуть зробити переважно у приватному секторі.
  • Як виглядають дороги, де цього року має з’явитись обіцяний асфальт, бачили журналісти vsim.ua.

Декабристів, Мазура і міст на Старокостянтинівському шосе – цьогоріч в мерії нарахували 31 об’єкт, де потрібно зробити капремонт. На нього з бюджету дали 73 мільйони гривень. На деяких вулицях вже почали підготовчі роботи та засипали дороги і тротуари щебенем. А на деяких хмельничани ще поки ходять по болоту та ямах. До списку на капремонт внесли також вулиці, які не доробили у минулому році. Це і Кутузова, і Вітанова, і Короленка. Комунальники обіцяють підтягнути “хвости” вже з весни.

Загалом на ремонт доріг у Хмельницькому цього року виділили 97,5 мільйонів гривень. Окрім капремонту, планують і поточний ремонт на 39 об’єктах.

Журналісти vsim.ua обійшли всі вулиці, які чекають обіцяного цьогоріч капітального ремонту. Ми побачили, що більшість доріг дійсно знаходиться у жахливому стані. На дорогах вибоїни і тріщини, ні пройти, ні проїхати. А у віддалених мікрорайонах взагалі немає асфальту. А про доріжки для пішоходів і тротуари, годі й говорити.

Відео дня

На деяких ділянках роботи вже розпочались. Комунальники засипали дороги щебенем та поставили бордюри. А на декількох вулицях, які залишились з минулого року, половина ремонту вже зроблена.

Редакція vsim.ua надіслала інформаційний запит до управління житлово-комунального господарства. У відповідь отримала перелік усіх ділянок, де цього року планується провести капітальний ремонт. Усі об’єкти сфотографували. Після ремонту зазначені вулиці та провулки, які мали відремонтувати, перевіримо ще раз.

Гречани

Вулиця Чкалова

На вулиці Чкалова, що у Гречанах, мають облаштувати закриті водостоки. Дорога від Курчатова до Північної без ям, лише на узбіччі де-не-де розрито і лежить щебінь.

Previous Next

Вулиця Вишнева

Асфальт на вулиці Вишневій проклали лише на проїжджій частині. Це було ще восени минулого року. Зараз залишилось облаштувати тротуари. Поки обочина засипана щебенем.

Previous Next

Вулиця Проскурівського підпілля

Від Вокзальної і до будинку № 207 прокладено два тротуари. Той, що ближче до дороги, вже відремонтований. А от на тому, що біля будинків, яма на ямі. Мешканці ним майже не ходять.

Previous Next

Провулок Городній

Ділянка від Міцкевича до Північної засипана щебенем. Комунальники вже виставили бордюри. Асфальт ще не стелили. А от частина провулку від Курчатова до Міцкевича вже відремонтована.

Previous Next

Вулиця Волочиська

На Волочиській поблизу школи № 20 не всюди доробили тротуари. А от біля зупинки «Залізничний переїзд» видно декілька неглибоких ям на дорозі. Замість тротуару на узбіччі болото та камінці.

Previous Next

Вулиця Декабристів

На вулиці Декабристів, що у Гречанах, грунтова дорога. Асфальтом поки і не пахне. Мешканці змушені обходити калюжі по траві. Проїжджа частина вся в ямах.

Previous Next

Вулиця Болохівська

Від Західно-Окружної в сторону садівничих товариств тягнеться вулиця Болохівська. На розбитий асфальт та відсутність тротуару на даній вулиці звернули увагу комунальники. Запланували провести капітальний ремонт. Аби зробити вулицю в Ближніх Гречанах, передбачили два мільйони гривень.

Фото зроблене у жовтні 2016 року

Заріччя

Провулок Першотравневий

Дорога у провулку починається з невеликих ям, а закінчується щебенем. Нема і тротуарів. Де-не-де хмельничани заасфальтували доріжку біля своїх будинків або посадили траву.

Previous Next

Вулиця Мазура

Від Бандери і до школи № 31 дорога у суцільних вибоїнах. На початку вулиці розсипаний щебінь. Трохи далі видно ями на обочині. Щебенем завалені і майбутні тротуари та в’їзд до школи. Через погану дорогу автомобілям важко розминутись.

Previous Next

Вулиця Свободи

Тротуари на ділянці від проспекту Миру до Зарічанської майже непридатні для ходьби. Нормальною тут є пішохідна зона лише з однієї сторони. З іншої – тротуар випробувань. За шириною він ледь досягає метра. Окрім того, асфальт потрісканий, є ями і вибоїни. Якість асфальтного покриття бажає кращого.

Previous Next

Озерна

Вулиця Кармелюка

На Кармелюка комунальники вже відновлюють водовідведення з правого боку вулиці. По тій частині не можуть пройти мешканці. Ділянка розрита, а у виритій ямі стирчать труби. Проїжджа частина має лише декілька невеликих ям.

Previous Next

Вулиця Центральна

Асфальт на вулиці Центральній, що у мікрорайоні «Дивокрай», просів лише біля узбіччя. Від Бандери до провулку Орловського не всюди є тротуари. Подекуди вони лише засипані щебенем.

Previous Next

Ружична

Вулиця Вітанова

На вулиці Вітанова, що у Ружичній, вже облаштували новенький тротуар. Щоправда, з правого боку на нього сиплеться земля. Дорога зроблена не до кінця. На проїжджій частині є вм’ятини та тріщини.

Previous Next

Вулиця Смотрицького

Ділянка вулиці Смотрицького від Успенської до Тичини ще не бачила асфальту. Дорога вкрита невеликими ямами. Тротуару нема. Мешканці ходять по болоту.

Previous Next

Старий аеропорт

Провулок Ювілейний

Навколо приватні будинки. Цього року планують заасфальтувати ділянку від вулиці Чубинського до провулку Ювілейного, що неподалік обласної лікарні. Тут мають зробити капітальний ремонт внутрішньоквартального проїзду. Ні рівної дороги, ні пішохідної частини тут поки не облаштували.

Previous Next

Вулиця Ювілейна

Знаходиться у приватному секторі неподалік обласної лікарні. Тут запланували капітальний ремонт ділянки від будинків №2 до №48. Асфальтного покриття немає, тротуарів теж. Щоправда, жодного пішохода за час ревізії так і не побачили.

Previous Next

Лезневе

Вулиця Вінницька

Цьогоріч запланували і капітальний ремонт дороги біля садівничих товариств у Лезневому. Там мають «підлатати» ділянку, що у провулку Підлісному. Асфальтного покриття на цьому відрізку немає. Лише «грунтовка» з камінням і ямами.

Previous Next

Ракове

Вулиця Кутузова

Дорога на Кутузова у нормальному стані. І, на перший погляд, не потребує капітального ремонту. Тротуар «свіжий» і видно, що заасфальтований нещодавно.

Previous Next

Вулиця Калнишевського

Запланували відремонтувати ділянку від провулку Осипенка до провулку Головіна. Асфальтного покриття тут немає. Враження, ніби дорогу не ремонтували взагалі. Як власним авто проїхати, так пройти пішки тут важко.

Previous Next

Вулиця Довженка

Ділянка від вулиці Довженка до Сосюри повністю вкрита ямами. У дощову погоду тут не пройти. Запланували облаштувати тут і пішохідну доріжку.

Previous Next

Дубове

Вулиця Короленка

Цьогоріч запланували капітальний ремонт дороги від вулиці Грибоєдова до Купріна. Грибоєдова у ямах і вибоїнах. На Короленка теж «незалатані» ями. Тротуар у кращому стані. Там нове асфальтне покриття.

Previous Next

Вулиця Франка

Мілкі ями майже по всій дорозі. З правого боку зняті бордюри ще з минулого року. Швидше за все будуть розширяти дорогу. Біля НВК № 2 поруч з тротуаром місиво з болота.

Previous Next

Центр

Провулок Гагаріна

Одразу на повороті до провулку Гагаріна є засипана щебенем яма посеред дороги. Далі йде асфальтоване покриття. А від будинку № 17 і до № 39 замість асфальту лежить щебінь. Пройти тут нормально неможливо.

Previous Next

Провулок Шевченка

По провулку Шевченка в сторону Прибузької посеред дороги де-не-де зустрічаються ями. А от тротуар в гіршому стані. Місцями він пощерблений. Подекуди його зовсім немає.

Previous Next

Південно-Західний мікрорайон

Вулиця Тернопільська

Цьогоріч нарешті доберуться і до дороги від Львівського шосе до будинку 34 Г та 34/2А на Тернопільській. Тут запланували капітальний ремонт внутрішньо-квартального покриття. Нормальної і рівної дороги тут не пам’ятає ніхто з мешканців. На ділянку передбачили 1 мільйон 779 тисяч гривень.

Previous Next
Previous Next

Previous Next

Вулиця Молодіжна

Дорожники цього року мають підлатати і під’їзну дорогу до житлових будинків №3,5 і 7 на вулиці Молодіжній. Якщо дорога тут не в найгіршому стані по місту, то більше кидається в очі відсутність нормального тротуару.

Previous Next

Вулиця Храновського

Цьогоріч запланували капітальний ремонт пішохідної доріжки від будинків 16/1 і 16/2 по вулиці Храновського до вулиці Тернопільської, 13. Дорога тут не потребує ремонту. А от для пішоходів тротуарної частини поки немає.

Previous Next

Книжківці

У мікрорайоні з далеко не ідеальними дорогами запланували відремонтувати одразу дві ділянки. Перша – вулиця Зеньковського від вулиці Карбишева до Народної волі. Інша – вулиця Корольова від Карбишева до будинку №9. В обох випадках асфальтне покриття залишає бажати кращого. Під ногами – каміння, болото і ями.

Previous Next

Читайте також: Підкажіть, як пройти? Хмельничани скаржаться на тротуари, які не видно з вікон мерії
 

Старокостянтинівське шосе

Цього року планується капітальний ремонт Старокостянтинівського шосе, ближче до центральної частини міста. Зокрема, облаштують закриті водостоки. Поки про капітальний ремонт тротуарної частини вулиці мова не йде. Ремонтуватимуть і міст, він виглядає аварійним. Під ногами великі дірки, через які видно землю. Сама огорожа обшарпана і облізла. На підборах тут пройти важко, ще небезпечніше мамам з дитячими візочками.

Previous Next

“Комунальників можна притягнути до відповідальності”

Григорій Кравцов, юрист проекту «УкрЯма»

- Комунальні служби можна притягнути до відповідальності за халантність. Але, якщо будуть докази неякісних робіт або матеріалів, що не відповідають нормам. Можна писати скаргу в Укравтодор на порушення норм ремонтних робіт + звернення у поліцію про порушення умов безпеки руху - відповідно до статті 14 ЗУ «Про Дорожній рух». Окрім того, є ЗУ «Про Автомобільні дороги» - стаття 32. Немає такого поняття як основна проблема. Є ціла низка проблем, що призводить до наслідків, які маємо. Корінь усьому - корупція. Звідси і неякісні матеріали - бо матеріали не можуть бути неякісними - є норми ремонтних робіт, які визначають їх склад. Більша частина грошей до доріг не доходить, а осідає у кишенях чиновників різних рівнів. Хто і скільки конкретно бере - це вже треба розбирати відповідно до реалій міста. Хто відповідальний за виділенням бюджетних коштів на ремонт? Хто проводить тендери? Хто вибирає переможців? Хто приймає неякісні дороги як норму? Відповідайте на ці питання - і дізнаєтеся, хто заробляє на дорогах у Хмельницькому.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (14)
  • Marina Poberezhnaya

    На вулиці Кармелюка лише декілька невеликих ям???? Серйозно??  Внизу немає, бо там асфальтували заїзд до ТЦ, але буквально 10-15 м вгору і все, дороги немає зовсім! І тротуару теж. Для чого викладати неправдиву інформацію? Типу, що присипали три ями і відремонтували?

    Олег reply Marina Poberezhnaya

    це насправді жахливо. така ситуація повсюди
  • Дмитро

    Замалювали б на фото ту "скорость"
  • Мастер Автополив

    Уроды, нафига вы фотографии выкладываете грунтовых дорог!!!!???

    Минстець проводит мощнейшую компанию в интернете, с целью довести, что у нас европейская страна и инфраструктура. А вы дискредитируете все их усилия :)

    А клятые москали как увидят эти фото нашего областного центра, который не где-то в зоне вечной мерзлоты, а вполне на европейских широтах будут не одну неделю их тыкать на наших патриотических форумах и насмехаться над интернет- воинами! Доколе?

    Олег reply Мастер Автополив

    Цілком ясно з фото що зовсім мають бути інші умови а не такі страшні дороги. Око вибери видно, що зовсім немає доріг

    Мастер Автополив reply Олег

    Так кто же в этом виноват???

    Олег reply Мастер Автополив

    ну я нее знаю хто. Всі мери в тому винні мабуть
  • Валентина Білоусова

    Мда, тільки сліпий певно не помітив б цього жаху. Чого в нас все через одне місце робиться. Гроші все виділяються, виділяють, а дороги з кожним роком тільки гірші
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо 13:02 На Староміській військові силою затримали чоловіка. У ТЦК кажуть, що він ухилянт play_circle_filled 12:40 Загинули двоє військових з Хмельниччини: Олег Улянчук та Микола Кулябін 12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона 11:55 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up