Підкажіть, як пройти? Хмельничани скаржаться на тротуари, які не видно з вікон мерії

Підкажіть, як пройти? Хмельничани скаржаться на тротуари, які не видно з вікон мерії
  • Хмельничани незлим тихим словом згадують міську владу, коли оминають ями на тротуарах. 
  • Пішохідні зони нічим не ліпші за проїжджі частини. У цьому сьогодні переконалися і ми. 
  •  В ЖКГ кажуть - все зроблять. Чекають тепла і грошей. 

- З однієї сторони тротуар ще більш-менш, а з іншої – якісь «волнорєзи». Скільки себе пам’ятаю, стільки це місце в такому жахливому стані. Можливо, влада не знає про ці ділянки, - скаржиться журналістам хмельничанин Валентин Стеценко, якого ми зустріли на вулиці Свободи. - Люди, які їздять на автомобілях, не звертають увагу на узбіччя. А більшою мірою на якість дороги. Хоча, якщо подивитись, то і дорога тут залишає бажати кращого 

За Валентином ми спостерігали кілька хвилин, коли він йшов проїжджою частиною від проспекту Миру вниз аж до Зарічанської. Бо тротуару, жаліється, на Свободи немає. На вулицях Хмельницького таких ділянок «хоч греблю гати». Те відчуття, коли шлях до «зебри» пролягає через болото. А на зупинку доводиться йти не асфальтом, а протоптаною стежечкою. В управлінні ЖКГ кажуть – ремонт буде. Але які вулиці «лататимуть», поки не знають.

Відео дня

Перевіряли тротуари

Куди автомобілі, туди й пішоходи

Розбитий асфальт, ями. Вузенька доріжка, де двом розминутись майже нереально. Це і є тротуарна частина на вулиці Свободи. Проблема стара, що «поросла бородою». Люди вже звикли ходити тут не узбіччям, а проїжджою частиною. На підборах сюди зась. А матусям з візочками ще й небезпечно. Журналісти vsim.ua вже писали про цю ділянку восени минулого року. Вирішили перевірити її ще раз. Після зими стало тільки гірше. Пішохідна частина розбита. Дорогою, де змушені йти люди, стікає вода. У ЖКГ обіцяють, за цю ділянку візьмуться вже навесні. Чи правда?

Previous Next
Previous Next

Previous Next  

До зупинки через болото

Зупинку АЗС 2, що на Старокостянтинівському шосе, поставили нещодавно.  З однієї сторони, в напрямку «Темпу» є щось схоже на тротуар. З іншої – протоптана стежка. З болота. Більше того, настільки вузька, що обігнати чи розминутись з іншим пішоходом неможливо. Проїхати з дитячим візком? Тільки не тут. 

Previous Next
Previous Next

Previous Next  

По коліна в багнюці

Вулиця Бандери в сторону Отрадного. Ліворуч тротуару немає. Люди йдуть стежкою. Після снігу вона перетворилась у місиво з болота. Таку смугу перешкод потрібно пройти, щоб дістатись до знаку «Пішохідний перехід». Якщо йти цією ділянкою до перехрестя вулиці Бандери з проспектом, будьте готові забруднитись. Стежка занадто близько до дороги, через що автомобілі можуть «вмити» з ніг до голови.

Previous Next
Previous Next

Previous Next  

Тротуар зливається з дорогою

По вулиці Толстого неподалік від Кам’янецького мосту у тротуарі утворилась вм’ятина довжиною більше 3 метрів. За неї навіть не брались, з осені минулого року вона тільки збільшилась. Бордюри потрощені, з покриття сиплеться каміння. На іншій стороні вулиці - величезна калюжа і болото. Люди змушені обходити її по траві. Трохи далі в бік Львівського шосе надщербились сходи.

Previous Next
Previous Next

Previous Next  

Парковку біля "Кварталу" просто ігнорують

Суцільними ямами покрита парковка біля магазину «Вінегрет», що поблизу торгового центру «Квартал». Її не ремонтували вже давно. А це самісінький центр міста. Хмельничани вибоїни обходять, а машини змушені переїжджати по них. Ями мали залатати ще минулого року, а от зараз за ремонт ділянки поки мовчать. 

Previous Next
Previous Next

Previous Next  

Пройти і не зламати шию 

Справжня смуга перешкод знаходиться на доріжці по Молодіжній, яка веде від зупинки «Поліклініка № 4» у бік 24 та 27 шкіл. Тут завжди проходить чимало людей, кожен дивиться під ноги, аби не впасти. Асфальту нема зовсім, стометрова доріжка вкрита щебенем.

Previous Next
Previous Next

Previous Next  

Гроші на капремонт виділять у березні

В управлінні ЖКГ кажуть, що про погане дорожнє покриття знають. Та ремонтувати почнуть не раніше, як на дворі буде температура більше 10 градусів тепла. Та і зізнається, що виділили набагато менше, аніж потрібно. 

- Гроші на поточний ремонт вулично-дорожньої мережі виділяються, цього року дали 23 мільйони гривень. На капітальний ремонт не можу сказати, бо поки дали небагато, але буде корегування бюджету по вільних залишках і тоді ще їх докинуть. Цього року буде капітально робитися вулиця Кармелюка, вулиця Свободи, вулиця Франка в районі диспансеру. На ці вулиці буде десь по 10 мільйонів, - розповідає vsim.ua начальник управління ЖКГ Хмельницької міської ради Василь Новачок. 

Не знають, де латати 

Головний ЖЕКівець міста каже, що поки роблять ремонт "Багелою". Ця установка допомагає розігрівати асфальт. Нею усуватимуть ямковість, яка вилізла після зими. Запитуємо про вулиці, які ми перевірили. Як виявилось, знають не про всі проблемні тротуари. 

- Вулиця Свободи цього року включена у капітальний ремонт, там будуть робитись дороги повністю разом з тротуарами. На вулиці Бандери роботи не плануються, принаймні до липня, якщо буде корегування бюджету і будуть серйозні скарги, то заплануємо. За Старокостянтинівське то не знаю, яка там ситуація, - коментує Василь Новачок.

За коментарем звернулись і до профільного заступника міського голови Анатолія Нестерука. Розмовляти з журналістами не захотів. Почули лише – «пишіть запит». Ми підготували інформаційний запит, де попросили вказати ділянки, які планують відремонтувати цього року. А також, скільки коштів піде на це з бюджету міста. Чекаємо відповіді. Слідкуйте за оновленнями на vsim.ua.

Куди звертатися, якщо знайшли яму   

Якщо ви помітили на проїжджій частині, тротуарі чи перед будинком яму можете:

  • зателефонувати за номером 102 (патрульна поліція повідомить про пошкодження відповідні органи та комунальні служби);
  • розмістити скаргу на сайті міського електронного порталу “Відкрите місто”;
  • повідомити у ЖЕК або ОСББ, до якого належить прибудинкова територія;
  • написати заяву у відповідні органи міського самоврядування (УЖКГ (номери аварійної служби 15-80 та 76-30-86) чи КП “БРЕД” (телефон диспечера 2-13-14).

Якщо ж ями знаходяться на міжобласних та міжрайонних дорогах, необхідно подавати звернення в службу автомобільних доріг України на електронну пошту. Чи повідомляти за телефонами (0382) 78-32-53, (0382) 78-52-39. 

«Економлять на якості матеріалів»

Володимир Гузар

Цілком реально забезпечити довговічність покриття. Ключову роль відіграють якісні матеріали покриття - бруківка чи тротуарна плитка,  належним чином облаштована основа, відповідність технічних параметрів плитки та основи плановим навантаженням і дотримання правил експлуатації. Важливою є наявність пластифікаторів, в тому числі для забезпечення морозостійкості. Часто виробники економлять тут і, як наслідок, покриття стоїть сезон - другий і "сипеться". Також не можна допускати попадання соляних сумішей, котрі часто використовують для посипання тротуарів у зимовий період. Не можна використовувати гострі предмети для збивання льодового покриття. Крім того, критично важливо не допускати перевантаження покриття. Якщо облаштування території призначене для пішоходів, то навіть заїзд легкових автомобілів дуже швидко призведе до тріщин і просідання.

Швидке руйнування тротуарів, доріг спричинено відсутністю однієї або ж кількох із вищеперелічених складових. На жаль, виконавці таких робіт часто економлять на якості матеріалів, дотримання норм облаштування основи. Наприклад, кладуть на тротуар пісок ледь трамбований.  При тому, думаю, в бюджет часто закладено достатні суми коштів, однак не все йде на рахунки виконавців. 

«Суспільство має контролювати»

Роман Помазан, урбаніст

- Чиновники знають свою безкарність. Звідси всі проблеми. І це стосується не тільки доріг. Потрібно перевіряти всі тендери і «щемити» чиновників. У нас недосконале законодавство, пострадянське. До того ж, у них маленькі зарплати, звідси презумпція бідності і халатності. Суспільство певною мірою винне у тому, що його обманюють. Трагедія общин, помножена на «Прозорро». Суспільство має міцно контролювати витрати та якість будівельних робіт. Наприклад, як в США. Через НГО та професійні спілки. Що робити людям? Писати скарги кому? Такого ж типу чиновникам?  Система є ідеальна для того, щоб тягнути гроші через будівельні підряди. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (10)
  • Дмитрий Максимин

    На Старокостянтинівському шосе зі сторони, зображеної на фото, пішохідної доріжки ніколи й не було. Однак це не завадило нашим людям прокласти її самотужки. То й що, що по болоту?
  • Сергій Якубенко

    Ні тротуарів ні доріг. Зате в підрядного сімейства Нестеруків животи ситі і кармани повні. Ну і мер в долі може
  • Фіона

    тротуари з'являться як рак свисне. а рак - Симчишин - краще свисне гроші в кишеню собі

    Катя Марцинішина reply Фіона

    але на публіку пригрозить пальчиком, що буде карати винних в безпрєдєлі
  • Мастер Автополив

    В такой богатой стране как Украина тротуары потеряли актуальность, так как граждане передвигаются на личном автотранспорте. Деньги вбухивать в заведомо ненужные вещи глупо. А те кто ходит еще пешком, это ленивые люмпены, которые не хотят зарабатывать тыщу вдень!

    Катя Марцинішина reply Мастер Автополив

    не актуальні, як і рівні дороги, якісні перевезення в громадському транспорті і т.д

    Мастер Автополив reply Катя Марцинішина

    Вот, вы верно уловили мою мысль!

    Олег reply Мастер Автополив

    ваша "мисль" як ви виражаєтеся тут недоречна. ми маємо йти в Європу , а для цього потрібно стати людьми в першу чергу. Подивіться шо наш человек-мер наговорив на муніципальному каналі. яку чуж собачу наніс. догани він виписувати зібрався?  смішно аж. популіст х№ров

    Мастер Автополив reply Олег

    Выдыхайте! Берегите нервную систему.

    Это был просто сарказм.

    P.S. Поход в Европу это такой же лозунг, как и поход в светлое коммунистическое будущее при СССР. К реальной жизни это не касается.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:18 На Хмельниччині попрощались з трьома захисниками. Хто вони 20:31 Пожежа в Хмельницькому районі: на місці знайшли тіло чоловіка 19:59 Отримала вирок водійка, яка збила літню жінку на електровелосипеді 19:13 Близько 350 кг сміття зібрали рибоохоронці на берегах трьох річок Хмельниччини Від читача 13:43 Правоохронці провели 23 обшуки, в результаті яких затримали всіх дев’ятьох учасників злочинної схеми разом з організатором. 18:42 Бурлик, Миколаїв та Мокрицький: які відомі хмельничани зараз на фронті photo_camera 18:05 На Хмельниччині збільшився попит на перереєстрацію транспортних засобів 17:22 Вчителька з Хмельниччини отримала нагороду «Срібний щит» від поліцейських 16:54 Де і за скільки у Хмельницькому комфортно відпочити на свіжому повітрі та посмажити шашлик 16:37 У Кам’янець-Подільському районі на «тещиному язику» згоріло авто 15:54 Полеглих на війні захисників із Шепетівщини відзначили державними нагородами 15:09 На Шепетівщині поліцейські затримали молодика, який обікрав власного брата 14:23 У громаді на Хмельниччині замість пошкодженого обстрілом дитсадка побудують новий 13:40 Помідори та огірки: які ціни у Хмельницькому і звідки везуть photo_camera 13:17 На честь захисника Ростислава Остафійчука на Кам'янеччині відкрили меморіальну дошку 12:27 Рейтинг Opendatabot-2024: компанія «АТБ» увійшла до трійки найбільших роботодавців країни (новини компаній) 12:19 Через ремонт тепломережі Львівським шосе не їздитиме громадський транспорт 11:41 За добу шахраї виманили у мешканців Хмельниччини 230 тисяч гривень 10:36 У хмельницькому центрі зайнятості є 336 вакансій (СПИСОК) 09:45 Через борги «Укрпошта» перестала розсилати листи судів Хмельницької області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up