Парковки для електросамокатів у Хмельницькому. Де вони мають бути (СПИСОК)

Парковки для електросамокатів у Хмельницькому. Де вони мають бути (СПИСОК)
Ілюстративне фото
  • Зараз у місті діють чотири оператори оренди самокатів.

  • Вони самостійно визначають, де їх розміщувати.

  • У міськраді хочуть парковки упорядкувати.

У Хмельницькому хочуть упорядкувати місця розташування парковок для електросамокатів. Відповідний проєкт рішення виконавчого комітету опублікували на сайті Хмельницької міської ради. Ним передбачено, що у різних мікрорайонах містах відводиться 72 земельних ділянки для розміщення електросамокатів. Площа кожної — 5,2 квадратного метра. На кожній з ділянок обов’язково має бути інформаційна табличка.

Передбачається, що оператори зможуть розміщувати не більше восьми самокатів на одній ділянці. За кожен квадратний метр потрібно буде щодня сплачувати до бюджету 0,01% мінімальної заробітної плати станом на 1 січня. Зараз це 67 копійок. Приміром, якщо оператор займатиме 10 квадратних метрів протягом одного місяця (30 днів), то повинен буде сплатити за неї 201 гривню.

Зараз у місті, нагадаємо, чотири оператори прокату — «Jet.ua», «Kobi», «ПРОКАТайся» та «Bolt». Як же розподілятимуть місця на парковках між ними? Про це журналіст vsim.ua запитав у директора комунального підприємства по організації роботи міського пасажирського транспорту Віталія Когута.

Відео дня

Він розповів, що основним сценарієм є розподіл місць та кожній стоянці пропорційно кількості операторів. Тобто якщо місць вісім, а операторів чотири, то на стоянці буде по два самокати кожного оператора. Також можуть бути й інші варіанти розподілу залежно від побажань кожного оператора. Нагадаємо, що зараз обмежень щодо розташування стоянок самокатів для операторів немає. Далі перелічуємо місця розташування стоянок за мікрорайонами.

Центр

Виставка

Озерна

Ракове

Дубове

Південно-Західний

Гречани

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
  • Александр Александров

    симчишин, астанавись!
  • IGOR

    Эта мера если не убьёт шеринг самокатов, то сократит его до минимума... Сейчас это транспорт для быстрого и удобного перемещения из точки А в точку Б, а если зона парковки будет по 4-5 локаций на микрорайон, то это будет не транспорт, а развлекательный аттракцион. Более того, как заметили в комментариях, а если человек приехал на "парковку", а все места уже заняты, что ему делать? Получается эта схема будет работать только если человек сможет взять и оставить самокат на одной и той же парковке. А какой тогда в них смысл?
  • Читач95

    А Ружична і Лезневе то не є Хмельницький(((!
    Подумали б,що то найбільш віддаленні райони,і транспорту туди найменьше їздить,але попри все там теж живуть люди!!
    Яким теж потрібно чимось добиратись.
    Але в нас як завжди,все через ср@ку...
  • Ivan231295

    Безумовно з хаотичними парковками самокатів треба щось робити, але поки все дуже сиро, обмежувати кількість самокатів на одному місці погана ідея, іду я з точки А в точку Б і поки їхав до точки Б там не стало вільного місця для парковки, що тоді робити? і як і хто це має відслідковувати? Також страждає політика конкуренції, умовний Болт може забечпечити місто 300 самокатами а ***** 100, але тепер у них однакова кількість парко місць...

keyboard_arrow_up