Оренда електросамокатів у Хмельницькому: які є служби та ціни

Оренда електросамокатів у Хмельницькому: які є служби та ціни
  • У Хмельницькому є 3 служби, що пропонують оренду електросамокатів.
  • Скільки це коштує та як користуватися транспортним засобом?
  • Підготували інфографіку. 

З настанням тепла актуальними стали поїздки на електросамокатах. У Хмельницькому функціонує 3 служби, які надають право оренди транспорту. Таким чином, містяни можуть скористатися самокатами, що припарковані на вулицях Хмельницького. 

Обрати транспортний засіб, що знаходиться найближче до місця перебування людини, можна за допомогою спеціальних додатків. Тоді варто сплатити вартість активації та проїзду за 1 хвилину. Які ж у Хмельницькому працюють служби, що вони пропонують та за скільки - розповідаємо в цьому матеріалі. 

Jet.ua

Знайти електросамокат від Jet.ua можна за допомогою додатку. Він доступний як для Android, так і для iOS. Перед орендою варто оглянути самокат на видимі пошкодження. Тоді відсканувати QR-код. Самокат увімкнеться після натискання на кнопку "Почати поїздку". 

Відео дня

Для початку руху варто двічі відштовхнутися ногою і натиснути ручку "газ" з правого боку керма. У службі оренди радять перевірити справність самоката і обов’язково гальма. На це є 60 секунд, які будуть зараховані в вартість оренди в разі, якщо пошкодження не будуть виявлені. Якщо ж завершити оренду протягом хвилини - гроші буде повернуто.

Вартість активації електросамоката - 9 грн. За хвилину проїзду - 3 гривні. У компанії зазначають, що тарифи динамічні та можуть змінюватись в залежності від попиту. 

Kobi

Kobi пропонує завантажити додаток для користувачів Android чи iOS. Тоді слід поповнити електронний гаманець. Після чого знайти самокат на вулиці або через додаток. Щоб його розблокувати, треба відсканувати QR-код. А після поїздки - сфотографувати електросамокат за допомогою додатку. Згодом натиснути “завершити поїздку”. 

Під час руху на мапі в додатку можна помітити зони різних кольорів. Вони означають наступне:

Ціна за активацію транспорту - 10 гривень. Вартість за хвилину проїзду - 3 гривні. У службі також пропонують безлімітні розблокування самокатів: 70 гривень за тиждень або 210 гривень за місяць.

ПРОКАТайся

Ця служба електросамокатів працює так само як і вище описані. Слід завантажити додаток, знайти на мапі доступні транспорти, відсканувати QR-код й користуватися. Від інших служб міста ПРОКАТайся відрізняється пропозиціями тарифів. А саме - “стандарт” та “безкоштовна посадка”.

Тариф “стандарт” - 9 гривень за активацію та 2,99 гривні за хвилину. “Безкоштовна посадка” - 0 гривень за активацію та 3,5 гривні за хвилину. Обрати електросамокат за тарифом можна за допомогою додатку. Він доступний на Android та iOS.

Нагадаємо, минулого року в Хмельницькому прийняли правила користування електротранспортом, до якого належать електросамокати, гіроскутери та сегвеї. Серед основних норм правил, які прийняли у міськраді, є такі:

Контролем дотримання правил займається патрульна поліція, комунальні підприємства «Муніципальна дружина» й «Парки і сквери міста Хмельницького», а також управління транспорту.

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (26)
  • Віталій Малий

    Вікові обмеження і по швидкості
  • Maks Motrin

    О дикарі по вилазили з нір най буде в Європі норм таке а ми до Європи ідемо звикайте

    Олекса Шумейко reply Maks Motrin

    Бовдуре, ти хоча сам зрозумів, що бовкнув?
  • Es fero

    по Бандери якщо йтии, особливо вниз - то летять! і дзвонить так дзвонить прям як в церві дзвони! їдемо дівулі, розступіться всі! а колись по Бандери була 3 полоси для  машин. а тепер 4! і тому транспорт їде дуже близько біля тротуару, і летять теж. Тролейбуси реально по 15 см від тротуару. взагалі не розумію нащо зробили 4 полоси по такій небезпечній вулиці ще й з горба, ще й нема ніде відбійників і заборів
  • Alex Varmint

    не должно быть запретов, должен быть контроль количества едениц в оренде, а не так чтоб чтоб валялись на тротуарах как листва осенью. Нравится мне позиция наших людей, если я не езжу, запретить ))) народ у нас гадкий это мягко сказано. Если я не пью пиво и не катаюсь на качалях, я что должен требовать запретить пивные и качели в парке ?

    Олекса Шумейко reply Alex Varmint

    Це де народ в вас гадкий? На московських болотах?

    Es fero reply Alex Varmint

    бісить коли йдеш по тротуару і тобі ззаду дзеленчать і коли ти тупо продовжуєш іти  як йшла - то обганяє і каже Що не чути і дзвоню? хочеться витягнути рушницю якої нема і відстрелити це все. ніякої культури нема і не буде. одні царі- інші холопи. от чого я маю вступатися? хай під.їде і обжене легенько. а не розлітайтеся всі в траву і на дорогу бо їде дві дівулі чи два поцика чи парочка романтична і так весело їм вітер в харю, роздвиньтесь всі бо я їду лечу! я проти самокатів. не хочу нікого пропускати. не хочу нікуди відскакувати. живу своє життя і не хочу щоб хтось мені наказував як мені йти  де мені стояти. тим більш я нічого не нарушаю. взагалі по тротуару як правильно треба йти по праву сторону . щоб кожен раз зі сторони лівої руки була ще половина тротуару. але люди у нас як стадою буває тупо валять одним махом по всьому. то я до чого. що заважає самокатчикам їхати по тів іншій частині тротуари? нафіг те дзеленчання мені? я не зобов.язання нічого чути і прислухатись на тротуарі . а як якийсь форс-мажор чи наїди машина - то мої проблеми. а от самокатчики нагліють

keyboard_arrow_up