Пекло в громадському транспорті: як хмельничани «варяться» при +40

Пекло в громадському транспорті: як хмельничани «варяться» при +40
  • Температура в маршрутках і тролейбусах сягнула +40.
  • Хмельничани рятуються віялами і тиснуться до відкритих вікон та люків.
  • Щоб з’ясувати, наскільки ситуація критична,  журналісти vsim.ua вирішили проїхатися із термометром у різних видах громадського транспорту.

Спека нестримно набирає обертів з суботи. З кожним днем стовпчик термометра сягає нових висот. Сьогодні, 2 серпня, в обід  на сонці було +44. За прогнозами синоптиків – це ще не межа.

За таких умов поїздка в громадському транспорті стає справжнім випробовуванням. Як катаються хмельничани і чим вони рятуються від спеки в маршрутках, автобусах і тролейбусах, бачили журналісти vsim.ua.

Корисне посилання

Актуальні ціни на ВИС у Хмельницькому на Automoto.ua.

Відео дня

Ми вирішили перевірити температуру в громадському транспорті. Прийшли на зупинку «Філармонія» (напрямок руху в центр). В тіні термометр показав +35. Заходимо у нещодавно придбаний тролейбус, який їде за маршрутом №11а на Озерну. Протиснутися в салон важко. Частково від спеки рятують відкриті навстіж вікна. Кондиціонер у новому тролейбусі не працює. В даній моделі він є лише у кабіні водія. В інших моделях від "Богдану" вони передбачені і в салоні.

За таких умов стовпчик термометра поповз вгору. Вже на зупинці біля підземки він досяг позначки +37.

Пасажири, які встигли зайняти сидячі місця, обмахують себе усіма можливими підручними засобами. Завбачливі ганяють біля себе повітря віялом. Важче тим, хто стоїть. Спітнілі тіла пасажирів труться один об одного й від цього стає все гірше. На зупинці біля ЦНАПу на Соборній ми вийшли. Футболку можна було викручувати. 

Після цього вирішили перевірити температуру в старому тролейбусі. Якраз під’їхав «рогатий», який курсує за маршрутом №15. Людей тут поменше і, здавалося б, має бути комфортніше. Але - ні. Температура в салоні додала градус і сягнула +38. Пасажири намагаються зайняти місце поближче до відкритого віконця. Це чи не єдиний порятунок.

Виходимо на зупинці «Дитяча лікарня» і пересідаємо в маршрутку №35. Прямуємо в сторону Озерної. Вже в центрі термометр показує +39.

Хоч людей в маршрутці мало, від «пекла» це не рятує. З чола стікає одна за другою каплі поту. Хтось витирається носовичком, інші - рушником чи просто руками. 

Остання наша перевірка – автобус №21. Як не дивно, але тут термометр показав рекорд - +40

Дві жіночки, що сиділи спереду, активно махають біля своїх лиць віялами. Кожен рятується як може.

Доїхавши від проспекту до філармонії, виходимо із автобуса втомлені від безжальної спеки, роздратовані й мокрі. Поїздка в громадському транспорті за таких умов – ніби іспит на витривалість. Скласти його цілком можливо, але можливість «зваритися» досить велика.

Виявляється, що трохи прохолодніше на місцях одразу ззаду за водієм, але найкомфортніше на сидіннях, що біля проходу, а також біля дверей.

Щоб пережити поїздку у спекотній маршрутці, лікарі радять пасажирам брати із собою віяло та воду, але без газу і не дуже холодну. А ще – не стояти під відчиненим люком, бо перетяг. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (8)
  • Yulia Ryabovol

    Дійсно,а для чого той кондиціонер,ми ж скот веземо. Welcome to xxi centure
  • Алексей Ковтун

    Панове журналісти - довожу до вашого відома що кондиціонерів в салонах нових тролейбусів не передбачено конструкцією....оскільки навіть діти знають що ефективна робота кондиціонера лише за умови зачиненого простору, а в салоні де майже щохвилини відчиняються і зачиняються двері уся його робота зводиться нанівець.....кондиціонер є тільки на робочому місці водія..... Тому радив би вам спочатку проконсультуватись з фахівцями а потім писати несинітниці!!!!!!

    Посилання на джерело: https://vsim.ua/DTP/peklo-v-gromadskomu-transporti-yak-hmelnichani-varyatsya-pri-40-10627728.html

    Anna Blonska reply Алексей Ковтун

    Да ну....а как же в Италии общественный транспорт с кондиционером, точно также как и у нас, на остановках открываются двери, заходят и выходят люди....НО кондиционер существует и он РАБОТАЕТ;)

    IGOR reply Anna Blonska

    Кондиционеры в транспорте почему-то работают, причём успешно, во всех развитых странах, а у нас почему-то это не эффективно. Видимо на разных планетах живём))

    IGOR reply Алексей Ковтун

    Когда я был в Москве, я впервые в жизни увидел такое явление, как троллейбус с кондиционером. Так я хочу сказать: интервал между остановками там такой же, как и у нас, НО! В салоне не просто комфортно, а даже порохладно! 22 градуса от силы!

    Можно  конечно консультироваться с разными специалистами, но я больше ДОВЕРЯЮ СЕБЕ! Я лично убедился, что не смотря на то, что двери открываются каждую остановку - кондиционер МОЖЕТ БЫТЬ ЭФФЕКТИВНЫМ!

    Игорь Батов reply Алексей Ковтун

    а чому-б журналістам не покататись поряд з водіем цілу зміну?
  • Алексей Ковтун

    Панове журналісти - довожу до вашого відома що кондиціонерів в салонах нових тролейбусів не передбачено конструкцією....оскільки навіть діти знають що ефективна робота кондиціонера лише за умови зачиненого простору, а в салоні де майже щохвилини відчиняються і зачиняються двері уся його робота зводиться нанівець.....кондиціонер є тільки на робочому місці водія..... Тому радив би вам спочатку проконсультуватись з фахівцями а потім писати несинітниці!!!!!!

    Роман Гетьман reply Алексей Ковтун

    А ви, власне, звідки знаєте про конструкцію тролейбуса? Ви інженер, конструктор чи може технолог? Звідки у вас такі "широкі" знання в галузі електротранспорту? Чи ви просто так відписалися?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС 21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up