Як пережити спеку на роботі. 7 порад від хмельницьких медиків

  • Протягом тижня синоптики прогнозують до +33
  • Морозиво чи газовані напої не завжди допомагають освіжитися.  
  • Як не “зваритись” у приміщенні, розповіли медики.
Як пережити спеку на роботі. 7 порад від хмельницьких медиків

Цього року літо надзвичайно мінливе. Після прохолодного червня, кінець липня видається особливо спекотним. Палюче сонце та розжарений асфальт,  а у офісах не має чим дихати.  

За словами головного лікаря хмельницької станції швидкої допомоги та медицини катастроф Лариси Чубенко, в таку спеку потрібно менше виходити на вулицю.

Нагадаємо, що до кінця тижня синоптики прогнозують до +34. 

Лікарка розповіла, що робити тим, хто зараз не у відпустці:   

  1. Одягати тільки комфортний одяг до сезону пори року. Тканини мають бути натуральними. Якщо є можливість одягати речі вільного крою : сарафани, сукні, спідниці, для чоловіків - брюки з льону, сорочки з короткими рукавами.

  2. Намагатися не вживати будь -які газовані напої, замінити їх на питну воду. Вода має бути кімнатної температури. В іншому випадку можна легко застудитись. Також потрібно пити більше чаю.

  3. У спекотний період відмовитися від жирної, важкої їжі. Більше вживати овочі та фрукти. Вони зміцнять імунітет та наповнять організм поживними речовинами та вітамінами.

  4. Для жінок зменшити кількість косметики на обличчі. Жирний блиск, роздратування, свербіж - причини, що шкіра не має достатнього доступу до повітря, іншими словами не дихає.

  5. Якщо серед працівників є літні люди, їм особливо потрібно, правильно врегулювати прийом ліків, відповідно до рецептів лікаря.

  6. Не відкривати вікон та дверей у найспекотніший період дня. Провітрювати приміщення краще зранку та ввечері.

  7. Не вживати алкоголю. Холодне пиво охолоджує тільки на короткий термін, потім в організмі залишається алкоголь. Можлива нудота та запаморочення. Щоб вивести алкоголь, організм витрачає воду, що призводить до зневоднення.

Підготувала Крістіна Христофорова

Коментарі (0)

Ви не авторизовані

Не пропускай новини — долучайся до нас на Facebook