“Платиш за те, щоб стояти згорбившись”: думки хмельничан про підвищення вартості проїзду

“Платиш за те, щоб стояти згорбившись”: думки хмельничан про підвищення вартості проїзду
  • Вже з 1 вересня проїзд у громадському транспорті подорожчає. Будемо платити по 3,50 у тролейбусах і по 5 гривень у маршрутках.
  • До того ж, з 20:00 в місті діятиме “вечірній” тариф - 6 гривень за поїздку в автобусі або маршрутці.
  • Журналісти vsim.ua запитали, що думають про подорожчання вартості проїзду хмельничани.

Хмельничани платитимуть за проїзд більше. Якщо раніше прокататись у тролейбусі коштувало 2,50 гривень, то зараз вартість підняли до 3,50 гривень. Зміниться тариф на проїзд і у маршрутках. Якщо вже з 1 вересня він становитиме 5 гривень. Але і це ще не все. У Хмельницькому вирішили запровадити так званий "вечірній тариф". Це означає, що після 20:00 пасажири платитимуть за поїздку ще більше - по 6 гривень.

Журналісти vsim.ua запитали у хмельничан, як вони ставлять до підняття вартості проїзду та чи стане їздити комфортніше.

Відео дня

Анна, 27

- Якщо будуть ходити частіше у різні напрямки кожні півгодини то окей, хай буде і десять гривень. Все рівно дешевше, ніж таксі. Якщо транспорт буде ставати краще, то дійсно можна платити більше. Я живу на кінцевій Ракового і скажу, що за десять років транспорт змінився на краще. Те, що було раніше, і те, що є зараз — дійсно зміни є. Не такі звісно, значні, як би хотілось, але є.

Ігор, 60

- Звісно, не завадило б трішки підняти хоча б мінімальні зарплати та пенсії, а там уже потім думати. Машини усі імпортні, паливо за ціною закордонною, а ціни на проїзд українські. Трошки їх можна зрозуміти. Але якість перевезень на "трієчку" зараз. 

Наталя, 44

- Взагалі підвищення тарифів було необхідним, тому що перевезення має бути якісним. Я сподіваюсь, що за рахунок підвищення тарифів все ж таки покращиться і якість перевезень. Досить складно виїхати на роботу, повернутися з роботи у години-пік. Хотілося б, щоб у ці години більше транспорту було і була можливість вільно виїхати. Готова платити більше, якщо це буде відповідати якості.

Володимир, 24

- Підвищують постійно, але… Їздити некомфортно, людей постійно багато, платиш гроші за те, щоб стояти згорбившись. Кондиціонерів тут ніхто не зробить, навіть близько. Робити більшу вартість проїзду у вечірній час взагалі безглуздо, тому що дуже багато людей працює до дев’ятої години або до десятої. Особливо у якихось кавових точках. Тобто людина встає на восьму, на дев’яту на роботу, виходить з роботи пізно, і ще повинна переплачувати. Це безглузда ідея. Бувають, водії нормальні, їздять нормально, а бувають — зелений, педаль на газ, потім різко гальмують і йому все одно на пасажирів.

Валентина, 53

Це не дуже добре для людей. У мене пенсійне, але у мене внуки їздять, дочка їздить. Я би не хотіла, щоб піднімались тарифи. Мені не подобається у транспорті нашому, культури дуже мало і маршрутки навантажені завжди, дихати нема чим. Я була за кордоном, там кондиціонер, а у нас… Я їжджу у тролейбусах і це некомфортно для мене. Більше тролейбусів треба, щоб люди себе вільніше почували, бо лаються, один одного десь штовхне і сварка починається.

Про "вечірній тариф", то для декого це буде дуже хороший вихід. Якщо немає транспорту, люди замовляють таксі. Доїхати ввечері немає чим і я вважаю, що це хороше рішення. Якщо звичайно, не будуть далі з'їжджати з маршрутів. 

Микола, 51

Перевезення повинні окупатись. Якість перевезень невисока, хотілося б вищої, як у Львові, Києві, Вінниці. Думаю, що підвищення вартості проїзду не вплине на якість. Гроші кудись підуть, але людям навряд чи стане краще їздити. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (6)
  • Марина Тарновская

    А для пенсионеров,полу стоимость!!!
  • Петро Груз

    як можна було додуматися до нічного тарифу? цікаво як вони то мають перевірити і контролювати
  • IGOR

  • игорь

    Лучше бы пенсионеров убрали з троллейбусов . Тогда и поднимать ничего не надо . А то за что платить 3.50 чтоб ехать в дверях или селёдкой ? Маршрутки ладно пусть будут за 5 . Может меньше будут ездить по 1 остановке . А почему ничего не сказали за 21,22,51 ?

    Vitaliy reply игорь

    Доживеш до пенсії і будеш ходити пішки
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up