Привокзальну площу ремонтує фірма, яку підозрюють у відмиванні грошей

Привокзальну площу ремонтує фірма, яку підозрюють у відмиванні грошей
Ремонт біля вокзалу мають завершити до 31 серпня.
  • Пішохідну зону біля вокзалу почали розривати. На все піде майже 4 мільйони гривень.

  • Кошти освоїть фірма ТОВ «Будмаксплюс», яку підозрюють у відмиванні грошей на ремонті доріг у Хмельницькому.

  • Що там зроблять і коли завершать, дізнався журналіст vsim.ua.

Пройти чи проїхати біля залізничного вокзалу у Хмельницькому в останні дні не дуже зручно. Тут розпочали ремонтні роботи. Станом на сьогодні, 27 квітня, тут зривають старий асфальт і плитку з пішохідної зони. До кінця літа за майже 4 мільйони гривень її мають капітально оновити й виконати інші роботи. Займається цим ТОВ «Будмаксплюс», проти якого відкрито кримінальне провадження.

Справа проти виконавця і УЖКГ

Виконавця робіт для ремонту перед залізничним вокзалом обирали восени 2017-ого. Управління ЖКГ у тендері прописало, що вартість становитиме не більше 4 364 163 гривень. Свої заявки подали чотири фірми. Найменшу суму запропонувало ТОВ «Будмаксплюс» - 3 980 800 гривень. Наступна за ціною пропозиція була всього на 78 гривень більшою.

Ремонт виконує ТОВ "Будмаксплюс", яке заснувала Лариса Саргисівна Григорян

ТОВ «Будмакспплюс» фігурує у кримінальному провадженні, яке відкрила прокуратура. Правоохоронці запідозрили фірму і чиновників управління ЖКГ у відмиванні грошей на ремонті доріг у Хмельницькому. У вересні 2017-ого в кабінеті заступника керівника управління Віталія Гурського були проведені обшуки. Правоохоронці провели досудове розслідування. Як повідомили vsim.ua у військовій прокуратурі Західного регіону, матеріали направили до суду. Деталей поки не розголошують.

Відео дня

В управлінні ЖКГ кажуть, що справа проти «Будмаксплюс» не могла стати причиною відмови у підписанні з нею договору на капремонт привокзальної. Говорять, що нібито не мали права відмовити фірмі, яка зробила найкращу фінансвову пропозицію. Нагадаємо, що різниця становить всього 78 гривень. Її на аукціоні виставила ФОП Арутюнян Ашот Сетракович. 

Пройти до вокзалу можна лише через дерев'яний місток

Що зроблять і коли завершать

За ремонт працівники «Будмаксплюс» взялися минулого тижня. До сьогодні, 27 квітня, вони продовжують зривати старий асфальт і плитку. Також на частині ділянки, де буде нове покриття, почали готувати основу.

«Будмаксплюс» має оновити не лише пішохідну зону від вулиці Шевченка до приміщення «Укрпошти», а й парковку, територію біля пам’ятника Богдану Хмельницькому, облаштувати заїзд у двори прилеглих будинків і газони. Передбачається розширення проїжджої частини. Такий обсяг робіт прописаний у тендерній документації.

Розрили й територію біля "Укрпошти"

Термін завершення ремонту спочатку був прописаний до 31 травня 2018-ого. Його вирішили продовжити через значний обсяг робіт. За словами начальника управління ЖКГ Хмельницької міськради Василя Новачка, усе мають виконати до 31 серпня.

Нагадаємо, ремонт частини привокзальної площі навколо фонтану й облаштування нового водограю тягнулися у Хмельницькому з 2013-ого. Завершили їх лише восени минулого року. Пішохідний різнокольоровий фонтан має запуститися з 1 травня.

Облаштувати мають і територію біля пам'ятника.
Парковку мають оновити і розширити проїжджу частину
Найгірше покриття на пішохідній частині ближче до вулиці Шевченка
Стихійні торговці з осені можуть продавати продукти з нового асфальту

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
  • vittallek

    щось таке
  • Марина Петрова

    Понятно , что и сейчас есть продажные тендеры, но с появлением системы Прозорро стало меньше выпадать таких случаев. В статье http://tender.uub.com.ua/tender/tenderi-ukrainy-provodyatsya-po-novomu есть более подробное описание как проводятся гос тендеры и где можно подать заявку на участие.

  • Анонім

    Хто добре знає табличку ділення, тому ласі шматочки і дістаються. Такі замовлення кому попало не перепадають, а от роботящіо ніколи і не знали що таке праця. У них в крові закладено, важка праця не для них. Все щоб швидко і гроші живі і відразу, добре поїсти, випити, погуляти і "втулити" бабьонку. ;)
  • Анонім

    Хто добре знає табличку ділення, тому ласі шматочки і дістаються. Такі замовлення кому попало не перепадають, а от роботящіо ніколи і не знали що таке праця. У них в крові закладено, важка праця не для них. Все щоб швидко і гроші живі і відразу, добре поїсти, випити, погуляти і "втулити" бабьонку. ;)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:02 Тепло повертається: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 18:18 Пережила голод, війну та смерть синів: жительці Хмельницького виповнилось 105 років 17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС 21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up