П’яний водій наїхав на двох жінок і 2-річну дитину. Що вирішив суд

П’яний водій наїхав на двох жінок і 2-річну дитину. Що вирішив суд
  • Аварія сталася в Шепетівському районі.
  • П’яний водій наїхав на місцеву жительку й переселенців, які йшли за гуманітарною допомогою.
  • Постраждали дві жінки та 2-річна дитина. 
  • Що вирішив суд?

Аварія сталася 14 липня, в селі Чотирбоки Шепетівського району. Тоді місцева жителька з донькою й 2-річною онукою, які мають статус ВПО, йшли до сільради за “гуманітаркою”. У той час на узбіччі зупинився автомобіль. Згодом він став різко рухатися заднім ходом, просто на пішоходів.

У Хмельницькому апеляційному суді повідомляють: бабуся почала викручувати візок з онукою в сторону. Жінка кричала до водія, аби він зупинився. Та автівка припинила рух лише після наїзду на людей.

У результаті ДТП, обидві жінки отримали тілесні ушкодження середнього ступеня тяжкості - переломи кісток, садна, гематоми й рани. А 2-річна дівчинка – легкого ступеня. Дитина мала садна на голові й тілі. 

Відео дня

У суді водій свою вину визнав. Він розповів, що сів за кермо п’яним. Мовляв, хотів відвезти товариша, якому належить автомобіль, додому. На перехресті у селі Чотирбоки він зупинився біля магазину, щоб купити хліба. Проте передумав і почав розвертатися. У дзеркало заднього виду при цьому не дивився. Проїхав метрів 20-25 заднім ходом та зупинився, бо відчув, як щось стукнуло. Він пояснив: не надавав допомоги постраждалим, бо не знав як. 

Чоловік відшкодував потерпілим 74 тисячі гривень завданої шкоди. Однак жінки додали, що це лише частина збитків і водія вони не пробачили.

При призначенні покарання суд врахував, що обвинувачений не має судимостей, одружений, утримує неповнолітню дитину, працює, має позитивні характеристики за місцем роботи. А також той факт, що він щиро розкаявся, активно сприяв розкриттю кримінального правопорушення й добровільно частково відшкодував заподіяну шкоду.

Шепетівський міськрайонний суд визнав 39-річного жителя Шепетівського району винним у порушенні правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом у стані алкогольного сп'яніння, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження (частина 1 статті 286-1 КК України). Йому призначено покарання – 1 рік ув’язнення з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 3 роки. Вирок ще не набрав законної сили та може бути оскаржений до апеляційного суду.

Читайте також: У ДТП в Хмельницькому районі травмувалася дівчина на роликах

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up