Рух перекриють! Старокостянтинівський міст закриють на ремонт

Рух перекриють! Старокостянтинівський міст закриють на ремонт
  • Найстаріший міст Хмельницького закриють щонайменше на чотири місяці.
  • Розпочалися підготовчі роботи. Основні розпочнуться наступного тижня.
  • Маршрути громадського транспорту змінять.

Розпочався ремонт мосту на Старокостянтинівському шосе, який збудували 73 роки тому. Відтоді капремонту він не бачив. На ньому лише стелили новий асфальт, латали опори і фарбували огорожу. Взялися за відновлення вже аварійного мосту лише 2017-ого. На все піде 12 мільйонів гривень. Поки робітники проводять підготовчі роботи і звозять техніку. Далі чекатимуть на рішення міської ради. Мер має підписати розпорядження про повне перекриття руху.

  • Сьогодні в міськраді була нарада. Вирішили, що міст потрібно перекривати повністю. По іншому не вийде. Тому дали доручення усім відповідальним службам підготуватися. «Електротранс» має вирішити як курсуватимуть тролейбуси. Управління транспорту має вирішити, як їздитиме інший громадський транспорт. Розпорядження міського голови має бути готовим наступного тижня, - каже vsim.ua заступник міського голови Хмельницького Анатолій Нестерук.

Як планують змінити схеми руху маршруток і тролейбусів, точно невідомо. В управлінні траснпорту і зв’язку є лише попередні напрацювання. Планують, що тролейбуси (№1,2а,3,5,10, 63) об’їжджатимуть через Зарічанську і повертатимуть на Свободи. Об’їжджатимуть також усі маршрутки, окрім тих, які курсують в сторону або з Ракового.

Корисне посилання

Актуальні ціни на ЗИМ у Хмельницькому на Automoto.ua.

Відео дня

Поки міст не перекрили і думають над змінами руху, журналісти vsim.ua побували біля мосту. Поспілкувалися із начальником дільниці львівського ТзОВ «Західтрансбуд», яка виконуватиме капремонт. Вони розповіли, що мають зробити і коли хочуть завершити.

  • Приїхали ще минулого тижня. Проводимо підготовчі роботи. Завозимо техніку. Чекаємо, коли перекриють міст. Без цього ми не можемо приступити до основних робіт. Якщо це зроблять, то будемо розбирати верхню частину мосту, знімати асфальт і аварійні балки. Щось будемо міняти повністю. Щось просто лататимемо. На все потрібно десь чотири місяці. Якщо перекриватимуть по одній смузі, то все буде вдвічі довше, - каже начальник дільниці ТзОВ «Західшляхбуд» Тарас Каплюк. – Як завершимо всі роботи наверху, міст можна буде відкрити. Тоді нам нічого не заважатиме виконувати ремонт під мостом.

Читайте також: Історії мостів Хмельницького: жахливі трагедії і шокуючі знахідки

За словами Тараса Каплюка, обов’язково мінятимуть балки під пішохідними зонами. Вони в найгіршому стані. Також укріплять колони, які уже зношені. Таких після експертизи нарахували 12. Планують повністю замінити асфальтне покриття на проїжджій і пішохідних частинах. Встановлять новий паркан вздовж мосту.

Довідково: Міст на Старокостянтинівському шосе є найстарішим у Хмельницькому. Його збудували ще 1944 року. Відтоді переправа через Південний Буг живе без капремонту і знаходиться в аварійному стані. На капремонт піде 12 мільйонів гривень. Виконуватиме усі роботи львівський ТзОВ «Західтрансбуд». Згідно договору, він має завершити усі роботи до грудня 2017-ого.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (7)
  • Сергій Якубенко

    За 12 лямів він мдолжен бути як конфетка. Але шось я сумніваюся шо так буде

    Андрій Бай reply Сергій Якубенко

    насправді це не велика сума при ремонті подіьних об'єктів.От коли дороги реомнутують я не втямлю куди стільки грошей.Але не тут.Це стратегічні інфраструктурні об'єкти

    Мастер Автополив reply Сергій Якубенко

    Ты чего это сепар, в новой чесной власти сомневаешься?? Будешь сомневаться, в ЛДНР отправим на пмж с голым задом. )))

    Сергій Якубенко reply Мастер Автополив

    я за ремонт. він потрібен давно там. але 12 лямів то має бути реально крутий міст

    Мастер Автополив reply Сергій Якубенко

    Якось буде. А сомневаться в власти вже же не рекомендую. Она наконец народная и проукраинская!

    Сергій Якубенко reply Мастер Автополив

    проукраїнська влада це ще не значить шо все роблять правильно

    Мастер Автополив reply Сергій Якубенко

    Сарказм надо тоже уметь уловить.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події 09:21 На Львівському шосе 25 квітня не буде води 19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up