Штрафи за п’яне водіння виростуть до 51 000 гривень

Штрафи за п’яне водіння виростуть до 51 000 гривень
Фото ілюстративне Kurs.if.
  • Верховна Рада підтримала законопроект про посилення відповідальності за нетверезе водіння.
  • Мінімальний штраф становитиме 17 тисяч гривень, максимальний - 51 тисячу.
  • Зміни почнуть діяти не раніше, як за три місяці.

З водіями, які їздять “під мухою”, хочуть боротися грошовими штрафами. Відповідні зміни уже прийняла Верховна Рада України сьогодні, 22 листопада. Свої голоси “за” законопроект про посилення відповідальності за нетверезе водіння віддали 239 депутатів. Про це повідомляє “Українська правда”.

Згідно із законопроектом, зростає мінімальний штраф для п’яних водіїв. Він становитиме від 17 000 до 34 000 гривень, замість поки діючих 10 200. Окрім цього, порушника можуть позбавити права керувати транспортними засобами на строк до 3 років.

Також передбачається, що збільшиться штраф і для тих, хто попадеться п’яним за кермом вдруге - 51 000 гривень. Поки діють покарання 20 400 гривень для тих, кого зловили вдруге, і 40 800 гривень для тих,  кого впіймали втретє протягом року. Строк, на який можуть позбавити права керувати транспортом - від 2 до 3 років.

Відео дня

Сайт vsim.ua звернувся за роз’ясненнями щодо можливих змін до Управління патрульної поліції у Хмельницькій області. Там повідомили, що поки не знають як саме буде на практиці діяти зміни. Вони вступлять в силу не менше, як через три місяці. за цей час правоохоронці мають отримати інструкції щодо того, хто і як має оформляти нетверезих водіїв. Слідкуйте за оновленнями на vsim.ua.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (7)
  • Андрюха

    Можна відрізати по одному пальцю за кожен раз. Менше 9-ти пальців точно ніхто мати не буде )))
  • Юрій Петрович

    Так себе поводять ті, які відчувпють
  • Жанна Власова

    Та за п'яне водіння не штрафи потрібно піднімати,а забирати права,дістали вже ці люди на підпитку за кермом.Хоча тим хто піднімає ці штрафи їм же вигідно,грошеняток стільки збивати.

    Inna Bisonova reply Жанна Власова

    Жанна Власова ці упирі без прав успішно їздять))) треба садити і не морочитись.
  • Svetlana Kyshnir

    Вот это правильно! Может наконец-то появятся мозги у тех, кто ездит пьяный и сбивает людей

    Franc Kinzersky reply Svetlana Kyshnir

    Не появится то чего небыло

    Ievgen Pervushyn reply Svetlana Kyshnir

    не допоможе, нажаль
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
14:11 На Хмельниччині завершили сівбу цукрового буряка: скільки посіяли 13:22 На Хмельниччині рятувальники дістали кота із колодязя (ВІДЕО) 12:29 У Хмельницькому відбудеться забіг на підтримку «Сталевого кордону» 11:37 Працівники колонії на Хмельниччині знайшли «сюрприз» в помідорах Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 10:46 Розстріл поліцейських у сусідній Вінничині: поліція шукає нападників 09:58 На Хмельниччині за добу сталось три пожежі: що горіло 09:13 На Хмельниччині з 2022 року затримали 86 нелегалів з росії: що з ними зробили 21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up