Швидше і зручніше: хмельничани просять запустити міську електричку "Гречани - Ракове"

Швидше і  зручніше: хмельничани просять запустити міську електричку "Гречани - Ракове"
Фото з сайту pravda.com.ua
  • Автор звернення пропонує такий маршрут - Ракове (кінцева), Головний залізничний вокзал, Кам'янецький переїзд, Речовий Ринок, Гречани (кінцева).

На сайті Хмельницької міської ради з'явилося звернення Віталія Андрійовича, який пропонує запустити міську електричку маршрутом "Гречани - Ракове".

Хмельничанин наводить ряд переваг, які отримають містяни, якщо такий транспорт все-таки з'явиться.

Корисне посилання

Актуальні ціни на ЗАЗ у Хмельницькому на Automoto.ua.

У своїй петиції він зазначає: "Запуск міської електрички (з інтервалом хоча б раз в 20 - 30 хв або менше) дозволить поєднати мікрорайон Гречани (від залізничної станції) з центром, головним залізничним вокзалом міста та мікрорайоном Ракове. Такий вид транспорту дозволить добиратися з одного кінця міста в інший кінець швидше, ніж маршрутне таксі і дозволить перевозити значно більше людей (лише в одному вагоні є стільки сидячих місць, скільки може влізти взагалі в декілька маршрутних таксі разом взятих). До того ж, крім місткості, це ще й екологічніший вид транспорту, ніж маршрутки".

Відео дня

Віталій Андрійович наполягає також на популяризації такого виду громадського транспорту в місті - якщо про нього знатимуть, то і користуватися будуть.

Петицію розмістили на сайті 5 лютого. Збір голосів триватиме ще 84 дні.

Якщо ви також за таку ідею, то можете віддати за неї свій голос ТУТ

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (15)
  • Мастер Автополив

    Хотя можно до Копыстына или где в ту сторону есть запасной пусть с электрификацией. Если конечно Укрзализныцьпостач не против )))))
  • Мастер Автополив

    Зачетная идея! Чувствуется размах сельского интеллекта! А давайте лучше трамвай построим скоростной вдоль Буга? Чур я буду пилить на подрядах )))

    Vitalii reply Мастер Автополив

    А що конкретно не подобається з технічної точки зору? Що не так?

    Для трамвая треба інфраструктура (рейки, контактна мережа), чого не треба електричці (в якої інфраструктура практично є вже)

    Мастер Автополив reply Vitalii

    то что для подобных вещей нужно редактировать график, что пассажиропоток между тремя или четырьмя станциями для транспорта который может перевезти очень много пассажиров отсутствует. ну и в третьих - это ПРИГОРОДНЫЙ транспорт. А есть специальный городской. В Днепре - который в пять раз больше хмельницкого и по площади и населению, был проет такой электрички на кучу станций - но он благополучно заглох ибо себестоимость несравнима с доходами.

    Vitalii reply Мастер Автополив

    Ну ясно що треба буде співставляти графіки руху.

    Пасажиропотік не настільки великий, але по-перше в години-пік він збільшується (електричку можна пускати як на цілий день, так і лише в години-пік), по-друге в Раково живе не мало людей і в центр багато кому треба (не тільки з Раково, а й взагалі), по-третє кількість вагонів можна зменшити, ну і наостанок громадський транспорт не обов'язково повинен бути забитий вщент. Якщо навіть буде 40-70% сидячих місць зайняті (а стояти не буде ніхто), то це вже транспорт не можна вважати пустим.

    Чому це зразу приміський? Що йому не дає виконувати роль міського? В Києві він міський (він там функціонує не надто добре, але ж це не означає, що в нас не можна це зробити нормально).

    Можна запустити 2-4 поїзди і тоді і інтервали руху будуть хороші (якщо 4 поїзди, то ДО 12-13хв (з такими інтервали реально бути, не заважаючи при цьому всім іншим поїздам)), і не треба надто багато грошей на рухомий склад і на електрику для нього і на зарплати машиністів.

    Дніпро більший ніж Хмельницький в 3,7 раза за населенням і в 4,35 за площею. Але в Дніпрі дуже популярні маршрутки. В нас вони звичайно теж популярні, але не настільки та й в години-пік більше людей схоче їхати в електричці (де можна навіть сісти), а не в забитій маршрутці (де немає як стати). А проект не настільки й дорогий і для міста це реально. В Київській міській електричці теж буває досить пусто навіть зовсім пусто, але ще не закрили, працює. В крайньому разі, можна запустити на 1 рік і подивитися що буде. Думаю, що навіть якщо вагони будуть наполовину пусті, то все одно знайдеться досить велика група людей, для якої цей транспорт буде дійсно зручний. + Добиратися від кінцевої до кінцевої електричка буде швидше, ніж маршрутка №2

    Мастер Автополив reply Vitalii

    Все, вы меня убедили. Тем более напечатали такой длинный пост! Запускайте, я не против. Думаю за год управитесь?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:49 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками. Хто вони 20:15 Дев’ять тисяч доларів хотів заробити хмельничанин переправою чоловіка за кордон, — поліція. 19:41 У Хмельницькому районі шукають зниклого чоловіка: прикмети 19:05 Потрібна кров для 8-річної хмельничанки Лізи: як допомогти Від читача 17:26 Проект Брама вступив у боротьбу за чистоту медіа-простору 18:46 Зберігав наркотики, пропонував хабар: шепетівчанину загрожує тривалий термін ув'язнення 18:18 З якою швидкістю їздять тролейбуси у Хмельницькому (КАРТА) 17:56 В ОДА розповіли, скільки коштів отримали в кредит підприємці Хмельниччини у квітні 17:32 «Йому назавжди 25»: у Хмельницькому попрощалися із Максимом Ковальчуковським photo_camera 17:02 У дитсадку в Хмельницькому районі травмувалась 5-річна Єва. Деталі 16:33 Прокурори вимагають позбавити волі посадовицю з Хмельниччини, яка взяла хабар 15:54 Де не буде світла і води у Хмельницькому 8 травня (АДРЕСИ) 15:15 На в’їзді у Кам’янець водій на ВАЗ врізався у відбійник 14:36 Зеленський вручив «Хрест бойових заслуг» захиснику з Хмельниччини (ФОТО) 14:13 З крана тече іржава вода: яка причина і що робити 13:44 Як працюватимуть дитячі садочки влітку у Хмельницькому 13:20 Ціни на кавуни: за скільки продають у Хмельницькому і звідки везуть photo_camera 12:28 На Хмельниччині викрили групу «чорних» лісорубів, — ДБР photo_camera 11:57 Суди зобов'язали «Хмельницькобленерго» безкоштовно підключити електрику переселенці 11:27 Обласна ветлікарня незаконно купувала електровелосипеди у «свого» постачальника, — прокуратура
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up