Скандальна ДТП на Львівському шосе: хто був за кермом “Range Rover”?

Скандальна ДТП на Львівському шосе: хто був за кермом “Range Rover”?
Скрін з відео Віталія Шарія
  • Нетверезий водій втікав від патрульних на позашляховику.
  • Він влаштував аварії, в яких постраждали дві людини.
  • За кермом був бізнес-партнер депутата Хмельницької міськради.
  • Раніше водія судили за ДТП із втечею, нетверезе водіння і перевезення зброї без документів.

Ввечері середи, 2 січня, Хмельницький сколихнула новина про масову ДТП на Львівському шосе. Влаштував її водій на “Range Rover”. Перед аварією він, за повідомленням поліції, порушив правила дорожнього руху. На вимоги патрульних чоловік не зупинився і почав тікати. За словами очевидців, він їхав зі швидкістю близько 150 кілометрів на годину.

Водій “Range Rover” тікав від патрульних через перехрестя Грушевського і Толстого. Там він допустив зіткнення із “Renault”. На щастя, обійшлося без травмованих. Далі чоловік поїхав через Львівське шосе. Там він влетів у «Volkswagen Golf», який у свою чергу зіткнувся з «Audi». В результаті цієї аварії постраждали 22-річний водій та 43-річна пасажирка «Volkswagen Golf». Їх госпіталізували в лікарню.

Фото із групи ВО "Автомайдан" Хмельницький осередок.

На місці аварії по Львівському водія затримали. Поліція написала лише, що це був 39-річний чоловік і він раніше був позбавлений права керувати транспортом через те, що попався п’яним за кермом.

Відео дня

Згодом Артур Сторожук в групі ВО "Автомайдан" Хмельницький осередок повідомив свою версію імені чоловіка, який був за кермом. Написав, що це хмельницький бізнесмен Олександр Ковтонюк. Дану інформацію vsim.ua підтвердили власні джерела в правоохоронних органах.

Олександр Владиславович Ковтонюк є засновником хмельницького ТОВ “СКБ”. Іншим засновником товариства в сервісі YouСontrol зазначається Олександр Анатолійович Скочеляс - депутат Хмельницької міськради.

Знайшли ми цікаву інформацію про Олександра Ковтонюка в реєстрі судових рішень. Там він згадується не лише за п’яне водіння, про яке вказали поліцейські.

Скрін із судового реєстру

Усі випадки правопорушень трапилися у 2018 році. За хронологією першою стала ДТП на Вайсера. Біля будинку №7, як йдеться в рішенні Хмельницького міськрайонного суду, Олександр Ковтонюк зіткнувся із шлагбаумом і втік з місця аварії. Чоловіка оштрафували на 340 гривень.

Наступні два порушення були зафіксовані в один день - 4 серпня. Обидва були вчинені в Старосинявському районі. Так, о 18:50, як йдеться в рішенні місцевого райсуду, Олександр Ковтонюк на вулиці Шевченка в селі Лисанівці не наїхав на камінь і врізався в паркан та електроопору. Коли його оформляли правоохоронці, то помітили ознаки алкогольного сп’яніння. Від проходження огляду водій відмовився. Але уникнути покарання це йому не допомогло і суд визнав його винним. Чоловік сплатив 10 200 гривень штрафу і був позбавлений водійського посвідчення на 1 рік.

В той же день поліцейські Старосинявського відділу поліції оформили Олександра Ковтонюка за перевезення мисливського карабіну МКМ-072; колібру 7,62 мм без відповідних документів. Було це о 23:40. В суді чоловік свою вину визнав і був покараний штрафом в 119 гривень.

За порушення, які Олександр Ковтонюк вчинив вчора, 2 січня, чоловік може понести вже не адміністративну, а кримінальну відповідальність. Максимальний термін покарання, який йому загрожує - до 3 років обмеження волі. Така санкція передбачена частиною 1 статті 286 ККУ. За нею. як повідомляло ГУ Нацполіції у Хмельницькій області, було відкрито провадження. Слідкуйте за оновленнями на vsim.ua.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (19)
  • алик

    мажори пьяни гоняють садити таких треба
  • Наташа

    Таке бидло відмажеться ,а якби бідняк вкрав" цибулю" 1 кг.йому б пришили все що треба і не треба і відправили на зону ..От такі в нас закони...от так от і живемо.а такі зажирівші мажори ,буду і далі вважати собе"Богами"
  • Алла

    До таких горіл потрібно застосовувати дисциплінарні профілактичні заходи, окрім того що права відбирати.Так як було колись
  • Юрій Петрович

    Водіям лексусів, Порше, рейнж ровер, Інфініті, та геліків правил дорожнього руху не існує!!! Гроші зроблять свою справу. Ті хто, відмажуть будуть винні в подальших подібних випадках, коли цього "прудкого і моторного" відпустять на волю. І куди це чмо так драпало, що стільки натворило, добре хоть залізо потовкло, а людей живими залишив.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
17:08 У Кам’янці запустять безкоштовний автобус до кладовища 16:31 На Хотовицького затримали чоловіка з наркотиками, – поліція 16:06 Симчишин ухвалив чотири кадрові рішення (ІМЕНА) 15:45 Нові знижки на улюблені товари в мережі супермаркетів «Грош»! (новини компаній) Від читача 17:44 Кіберполіція запрошує долучитись до проєкту Чатові ОНЛАЙН 15:20 На Хмельниччині на воді за добу загинули двоє людей 15:10 До кладовища у Шаровечці курсуватиме додатковий транспорт 14:06 Закон про мобілізацію, НМТ й запис до школи: про зміни в травні для хмельничан 13:34 Зеленський побував у Хмельницькому (ВІДЕО) play_circle_filled 12:01 У Старокостянтинові в квартирі вибухнула граната. Є постраждалий 11:51 Чому скорочують Хмельницький обласний ліцей? Версія влади та позиція батьків і вчителів 11:00 Сергій Тюрін офіційно став головою Хмельницької ОВА 10:24 «Пішов неповторний голос». Хмельничани попрощались з артистом ансамблю «Козаки Поділля» 09:20 Вручили нагороди рідним загиблих воїнів з Хмельниччини: імена photo_camera 20:58 Виловив 80 кілограм риби та раків у заказнику: на Хмельниччині спіймали браконьєра 19:33 Магнітні бурі у травні 2024: календар небезпечних дат та як від них вберегтися 18:44 На Хмельниччині горіли трактор, вантажівка, гараж та будинки: що відомо 18:05 На Хмельниччині 20-річна водійка збила велосипедиста, – поліція
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up