“Сказав, що поки я не вийду, то не поїде” - дружину загиблого в АТО Олександра Бойка вигнали з маршрутки

“Сказав, що поки я не вийду, то не поїде” - дружину загиблого в АТО Олександра Бойка вигнали з маршрутки
Фото з архіву редакції
  • Відмовили у проїзді і висадили з маршрутки. Дружину підполковника Олександра Бойка не пустили проїхати з посвідчення члена сім’ї загиблого.
  • Водій сказав жінці, щоб вона вийшла з 38-ї маршрутки, бо в салоні нібито вже було двоє пільговиків.
  • В управлінні транспорту обіцяють поспілкуватись з перевізником і водієм та покарати їх.

Рівно дев’ять місяців тому дружина загиблого в АТО Олександра Бойка Світлана останній раз чула свого чоловіка. Після того вона пережила два місяці пошуків тіла бійця. У серпні попрощатись з військовим, який загинув на Сході, прийшли сотні людей. У вересні Світлана отримала посвідчення члена сім’ї загиблого. Вона має право на безкоштовний проїзд у громадському транспорті. Щоправда, часто водії “виставляють її за двері”.

Вигнали з маршрутки

У суботу, 3 березня, близько 16:30 Світлана з подругою хотіла сісти у 38-му маршрутку на зупинці “Юність”. Але водій відмовив її везти і сказав вийти. Жінка зізнається, того дня була у вкрай пригніченому стані, бо зранку ходила на кладовище до чоловіка.

- Я перша зайшла, а після мене моя подружка. Вона заплатила, а я показала посвідчення і пройшла по салону. Водій мені навздогін каже: “В мене вже двоє є. Поки вона не вийде, ніхто не їде”. Моя подружка йому у відповідь: “Хоч подивіться, яке в неї посвідчення”. А він каже, що йому нема різниці. А як дружина офіцера я принижуватись не буду і показувати цирк теж, тому ми вийшли, - розповідає Світлана Бойко.

Відео дня

Жінка одразу ж записала номери маршрутки і вирішила не мовчати і написати про це й Фейсбук. Сьогодні, 5 березня, буде звертатись до міської ради зі скаргою, аби перевізника покарали.

- Я навіть думаю, що то винні не водії, а перевізники. Бо саме вони отримують компенсації пільгового проїзду. А водію, швидше за все, кажуть, щоб здавав “касу” таку, як їм треба, - каже Світлана Бойко.

Водія і перевізника покарають

В управлінні транспорту вже розбираються з ситуацією. Якщо з’ясують, що дружину Олександра Бойка дійсно не впустили у маршрутку, то водія і перевізника можуть покарати.

- Ми вже знаємо про цю ситуацію, хоча до нас дружина загиблого ще не зверталась. Я викликав до себе і перевізника (“Хмельницьке таксі” - прим. авт.), і водія, який був того дня на маршруті. Вони дають пояснення і тоді будемо приймати міри, - коментує vsim.ua начальник управління транспорту і зв’язку Сергій Шепурєв.

Нагадаємо, що на сесії міськради 31 січня депутати доповнили перелік пільгових категорій, які мають право на безкоштовний проїзд. До них віднесли членів сімей загиблих учасників АТО. За них перевізники отримуватимуть відшкодування з міського бюджету.

Читайте також: Звільнили водія 35-ої маршрутки, який відмовився везти дочку загиблого учасника АТО

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (11)
  • IGOR

    Пора переходить е-билет (валидаторы) во всём общественном транспорте, как это делается в Житомире, Тернополе, Мукачево, и.т.д. Тогда и таких проблем не будет. Наличка - это способ иметь левак, и многие этим пользуются. Был бы билет, пассажирка прошла бы через валидацию билета без лишних вопросов и объяснений...
  • Николай Коваль

    Ще багато такої бидлоти як водій на Україні.Не мішало б цю бидлоту відстріляти .Тоді б мабуть краще стало жити.А власник може і не відказав би, це водій бидло.
  • Володимир Жмура

    Маршрути повернути до Держави. Маршрутки заборонити як пережиток, поїдаючий кошти громадян.
  • Мастак

    А так виходить, що водію потрібно здати касу, а власнику маршруту пофіг, скільки пасажирів перевозить автобус, та ще й компенсацію отримують із бюджету...а весь негатив на водія , а власник маршруту пухнастий ... Не того соромите шановні ...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:58 Герою Олександру Швецю встановили дошку пам’яті у Кам’янці-Подільському 20:08 На Хмельниччині 30 громадян задекларували свої доходи на мільйон 20:06 Рідним загиблих воїнів з Хмельницького району вручили ордени «За мужність» 19:29 5 депутатів з Хмельницького не задекларували житло (СПИСОК) Від читача 11:17 У Старокостянтинові розпочато відстріл домашніх тварин. Вбивство кішки на ім'я Мішелька. 18:16 15 років за ґратами проведе хмельничанка, яка навела ракети на Полонщину 18:06 Що задекларували лікарі хмельницьких МСЕК: проаналізували статки голів комісій photo_camera 17:45 У Старокостянтинові масово звільняються лікарі: деталі 17:19 Захисник після реабілітації склав іспит в автошколі для осіб з інвалідністю на Хмельниччині 16:33 На Нетішинському водосховищі встановлюють штучні нерестовища 15:46 Посадовицю Хмельницького Держгеокадастру оголосили у міжнародний розшук 14:57 «Родина для кожної дитини»: на Хмельниччині 13 громад розвиватимуть сімейний патронат 14:12 У Старокостянтинові відкрився оновлений ізолятор тимчасового тримання 13:48 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 13:32 На Хмельниччині правоохоронці затримали 17-річного «закладчика» 12:30 Судили злочинну групу, яка постачала наркотики до хмельницького СІЗО 11:51 У національному природному парку на Хмельниччині встановили готелі для комах photo_camera 11:26 Долар і євро пішли вгору. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 10:54 Жінка з Хмельницького району перерахувала шахраям майже 142 тисячі гривень 10:19 У Хмельницькому районі виявили сім’ю з трьома дітьми, яка живе без електрики
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up