Трасу М-30 можуть перекрити через погодні умови. Яка ситуація на дорогах Хмельниччини?

Трасу М-30 можуть перекрити через погодні умови. Яка ситуація на дорогах Хмельниччини?
Фото ілюстративне
  • В разі погіршення погоди в країні можуть обмежити рух на 7 основних трасах. Одна з них пролягає через Хмельницьку область. 

  • Дорожники запевняють, що основні траси в області розчищено. Але водіїв та пішоходів просять бути особливо обачними. 

Із ночі неділі в Україні прийшов активний циклон із опадами у вигляді крижаного дощу, снігу та мокрого снігу. Зокрема, на Хмельниччині почалися снігопади та очікуються сильні морози. Це ускладнює рух на дорогах. До кінця доби та впродовж наступної інтенсивність снігопадів не знижуватиметься. 

За інформацією Хмельницького обласного центру з гідрометеорології по  Хмельницькій області погода на 7 січня буде така:

  • Відео дня
    /li>

В Службі відновлення та розвитку інфраструктури у Хмельницькій області інформують, що станом на ранок дороги державного значення засніжені в центральних та північних районах області, а на Кам’янеччині — мокро.

— Для боротьби із зимовою слизькістю уночі було залучено 43 одиниці техніки і 56 дорожніх робітників та використано 312 тонн піщано-сольових сумішей, — додають дорожники. 

Станом на ранок проїзд забезпечено. Техніка підрядних організацій працює в посиленому режимі у центрі та на півночі області. 

До слова, хмельничани скаржаться на розчистку вулиць від снігу в обласному центрі:

  • Набережну на озері трохи почистили. Сама бачила, але все одно «каша» під ногами
  • Дорожня служба запевняє: і чистять і сплять. Но чомусь їх не видно на дорогах. А можливо невидимки?
  • Прибузька, Свободи - каша
  • Сніг знову випав не вчасно, влада знову не готова. Почали чистити, але сніг випав не 5 хв назад. На Львівському, кажуть, працює техніка
  • Сніг не чистять, лише насипають якоїсь солі (щоб машини швидше ржавіли)

Ми провели опитування серед наших читачів у Телеграм та Вайбер. Згідно результатів 77% читачів телеграм-каналу та 92% учасників вайбер-спільноти відповіли, що вулиці, де вони мешкають станом на 12 годину не почистили від снігу: 

Також через погіршення погодних умов в Україні розгорнули роботу Штабу з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій на дорогах державного значення. Він працюватиме цілодобово, аби оперативно реагувати на ситуацію і не допустити проблем на автошляхах. На кількох міжнародних та національних трасах можуть обмежити рух. Про це інформує Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України. 

Отож, такі обмеження можуть бути введені на основних дорогах, а саме:

Нагадаємо, що траса М-30 пролягає через Хмельниччину. Також це можливо на інших основних маршрутах, залежно від ситуації.

Як діяти пішоходам та водіям під час негоди

Водіїв просять:

Пішоходам слід бути особливо обачними, адже є високий ризик утворення льодяної кірки на тротуарах. 

Станом на 12.30 немає запровадження обмежень/перекриття руху на окремих маршрутах. У разі виникнення надзвичайних ситуацій на дорогах державного значення Хмельницької області, звертайтеся телефоном до диспетчера ЦІЛОДОБОВО:  +38 067 400 60 80.

Читайте також:

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • ....

    М-30 ніхто не буде перекривати через 10 см снігу

keyboard_arrow_up