Три потяги із жіночими купе курсують через Хмельниччину

Три потяги із жіночими купе курсують через Хмельниччину
  • Задля безпеки прекрасної статі запустили нововведення. 

  • Скористатися такими купе зможуть жінки, трансжінки та мами з дітьми до 6 років.

  • Всього по Україні запустили 8 потягів з жіночими купе. 

Цьогоріч в Укрзалізниці запустили новий проєкт — жіночі купе. Це зробили задля підвищення безпеки поїздок. Жіночі купе ще влітку почали тестувати на потягах кількох напрямків. 

Так, з літа жіночі купе вже функціонують у 4 пасажирських поїздах: 

  • Відео дня
    /li>

— Наш пілотний проєкт із жіночими купе продемонстрував, що ця послуга зараз потрібна та актуальна. У середньому такі купе заповнюються на 93%. За 4 місяці ми реалізували вже 25 тисяч квитків. Тому, як і обіцяли, збільшуємо кількість поїздів, де буде доступна ця послуга. Обирали «довгі» рейси, де подорожує багато жінок із дітьми, а також підключили до проєкту нові напрямки: Одесу, Запоріжжя, Івано-Франківськ, Рахів, – зазначив голова правління «Укрзалізниці» Євген Лященко.

Також сьогодні перевізник додав, що масштабує пілотний проєкт у пасажирських поїздах. Тож із 15 листопада вони стануть доступні ще в 4 поїздах. Один із них проходить через Хмельниччину.

Йдеться про такі потяги:

Саме останній маршрут — Одеса – Рахів — курсує через Хмельницьку область. Він має зупинки в Деражні, Хмельницькому та Волочиську. 

Купити квитки у жіночі купе можна буде у застосунку Укрзалізниці вже з цієї п’ятниці, 27 жовтня. Глибина продажу 20 діб.

— Місця відповідно маркуватимуться в застосунку, а посадка до таких купе буде відкрита тільки жінкам та дітям до 5 років включно, — йдеться в перевізника. 

Вартість проїзду в жіночих купе не відрізняється від стандартної у вагонах аналогічного класу того ж поїзда. 

— Ми уважно стежимо за попитом на такі купе, аналізуємо відгуки. Разом із цим посилюємо охорону поїздів та впроваджуємо системи відеонагляду в усіх нових вагонах, — пишуть в “Укрзалізниці”. 

А ви вже скористались жіночими купе? Якщо так, то поділіться як вам нововведення. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (20)
  • Андрей Кузнецов

    А Рагуль вагон буде???
  • Олесь Вітряний

    Колись їхав у відрядження. Зайшов у купе, а там троє жінок пʼють горілку. Як побачили мене - аж заплескали ))) Я був явно не налаштований на алкоголь і попросив інше місце. Але не окремий вагон ))) Хоча, в контексті теми, - аби була економічна доцільність таким вагонам і зручність для жінок. Але тему чоловічих вагонів пропоную не розвивати
  • Ivan Petrov

    А якщо подивитися з іншого боку, то треба примусово більшість мам з дітьми до 6 років в окремий вагон садити🤣
  • Leila Ins

    Нарешті. 👍. Я їхала цієї зими ,взяла купе , заплатила 800 з копійками. Прихожу в купе люкс .спить мужик ,хропе, і перегар стовпом. Краще вже плацкарт було купляти. Всю ніч просиділа,  на всі 900 гривень 😁

    Ivan Petrov reply Leila Ins

    то це ти на 900 грн. бухла взяла і сама бухала?

    Leila Ins reply Leila Ins

    Олександр Малишев

    Олександр Малишев reply Leila Ins

    Leila Ins І стійкий запах шкарпеточок кружляє в повітрі)

keyboard_arrow_up