За скільки та як довго їхати з Хмельницького в міста України та за кордон (ІНФОГРАФІКА)

За скільки та як довго їхати з Хмельницького в міста України та за кордон (ІНФОГРАФІКА)
Фото з архіву редакції
  • Під час літньої відпустки хмельничани часто вирушають на відпочинок або до родичів.

  • Один зі способів дістатися до місця призначення — потяг.

  • Перевірили, скільки це коштує та як довго їхати.

Літо є традиційною порою відпусток для українців. З його настанням часто вирушають на відпочинок або в гості до рідних. В умовах війни можливості та способи пересування обмежені. Більшість чоловіків не можуть виїхати за кордон, а скористатися пасажирським літаком в Україні зараз неможливо.

Тому лишається два основних способи вирушити у відпустку — автобусом або потягом. Останній часто є дешевшим, а у випадку великих відстаней зручнішим та подеколи і єдиним безпересадковим варіантом. Саме на потязі ми й зосередимося в цьому матеріалі.

Журналіст vsim.ua проаналізував варіанти подорожей потягом, скориставшись сайтом бронювання «Укрзалізниці». До уваги брав обласні центри України, розташовані не на окупованій території, а також закордонні міста, єдиним з яких виявився польський Перемишль.

Відео дня

Найближчим для хмельничан виявився Тернопіль. Середня тривалість поїздки до нього складає менше двох годин, вартість плацкарта — у середньому 104 гривні, купе — 190 гривень. З рядом міст, а саме Черкасами, Луцьком, Рівним, Черніговом, Сумами та Житомиром, прямого сполучення немає. Аби туди дістатися, потрібно робити пересадку.

При створенні інфографіки використані ціни на квитки без додаткових послуг. Постіль коштує 50 гривень для плацкартів та купе, 60 гривень для міжнародних потягів. Вартість напою, тобто чаю, кави чи води, складає 10 гривень. Для міст, шлях до яких потребує пересадки, тривалість вказана з урахуванням очікування другого потяга.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (13)
  • Sergej Kitnik

    А до Краматорська білет коштує 960грн
  • Елена Стреленко

    В Рівне ніколи потягу не було з Хмельницького .
    Як пригадаю ,як я їхала здавати державні іспити в 2006 році :8 годин в автобусі у спеку це жах !
    Крім Тернополя ,Вінниці ,Львова, Києва  Одеси та Харькова  з Хмельницького потягом нікуди дістатися неможливо ,хіба що в села ,які відносно недалеко .
  • Алла Драгун

    який відпочинок, допомога ЗСУ!
  • Інна Кушнір

    Шановна газета vsim.ua до Чернігова як і до Сум їде потяг Івано-Франківськ-Суми-Чернігів двоскладний через Хмельницький. Не пишіть брехню що треба пересадки

keyboard_arrow_up