Троє п’яних молодиків на “ВАЗі” врізалися в стовп

Троє п’яних молодиків на “ВАЗі” врізалися в стовп
Фото зі сторінки Шепетівського РУП

За кермом був 20-річний мешканець Івано-Франківщини.

Пригода трапилась у селі Велика Шкарівка, що на Шепетівщині. До поліції зателефонували місцеві мешканці та повідомили, що автомобіль “ВАЗ” врізався в бетонну електроопору. 

Приїхавши на виклик, копи з'ясували, що за кермом “ВАЗу” був 20-річний житель Івано-Франківської області. В салоні автівки перебувало ще 2 пасажирів. Всі троє були напідпитку. кажуть в поліції

Під час перевірки водія, «Драгер» показав 1,25 проміле. Це більше як у 5 разів перевищує допустиму норму.

Відео дня

Відтак, водій не впорався з керуванням та врізався в стовп. Від удару авто сильно пошкодилось. На щастя, водій та пасажири не травмувались. 

За фактом ДТП поліцейські склали одразу два адмінправопорушення. info 

З початку 2022 року на Шепетівщині правоохоронці впіймали 462 нетверезих водії. Найбільше порушників виявили на Славутчині та Ізяславщині (по 100), 86 протоколів склали у Шепетівці, 58 - у Нетішині, 72 - на Полонщині, 49 - в Білогір'ї.

В поліції кажуть, найчастіше водії дозволяють собі сісти за кермо напідпитку у вихідні. Якщо у будні за добу правоохоронці фіксують в середньому 2-3 таких порушення, то у суботу та неділю цей показник вдвічі більший.

Найчастіше показник "Драгера" фіксує перевищення допустимої норми у 4-5 раз, хоча трапляються випадки, коли водій "б'є рекорди", демонструючи показник у 10 разів вищий за норму.

Нагадаємо, під час воєнного стану автівки порушників вилучаються на потреби оборони країни. "Долю" транспортних засобів керманичів напідпитку вирішує суд та військова адміністрація. На водіїв, які сідають за кермо напідпитку за перше порушення, очікує:

  • штраф у 17 тисяч гривень
  • позбавлення права керування транспортними засобами на 1 рік
  • тимчасове вилучення авто.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up