У Хмельницькому планують купити 45 нових тролейбусів: подробиці

У Хмельницькому планують купити 45 нових тролейбусів: подробиці
Фото ілюстративне, зі сторінки Електротрансу
  • На них витратять понад 180 мільйонів грантових коштів. 

  • А ще — більше 10 мільйонів євро кредитних. 

  • Дізнавайтеся де візьмуть гроші на покупку нових “рогатих”.

В обласному центрі планують масштабно поповнити тролейбусний автопарк. Міський голова Олександр Симчишин розповів, що в мерії планують придбати 45 нових сучасних комфортабельних тролейбусів. Кошти на їх купівлю нададуть в рамках проекту модернізації громадського транспорту Хмельницького. 

— Хороші новини! Комітет Європейського банку реконструкції та розвитку затвердив фінансування для проекту модернізації громадського транспорту Хмельницького. Плануємо купити до 45 нових низькопідлогових сучасних тролейбусів, — написав Олександр Симчишин

На нові “рогаті” витратять майже 180 мільйонів гривень грантових коштів. Їх вдалося залучити завдяки багатомісячній роботі хмельницьких посадовців на міжнародній арені.

Відео дня

Також для купівлі тролейбусів планується залучити кредитні кошти в сумі 10,6 мільйонів євро. А додатково до кредиту Хмельницький отримає ще 4,45 мільйони євро безповоротних грантових коштів.

— Завдяки нашій постійній роботі та комунікації з міжнародними інституціями нам вдалося залучити фінансову підтримку європейських та американських партнерів, — каже мер. 

Крім оновлення автопарку, комунальне підприємство “Електротранс” частково модернізує тролейбусне депо та зробить повністю нову автоматичну мийку.

— Орієнтовно у квітні плануємо підписати грантову та кредитну угоди. Далі, тендерні процедури і виробничий цикл техніки. Фактично, плануємо отримати першу партію тролейбусів на початку 2024 року, — підсумував Симчишин. 

Нагадаємо, у жовтні комунальне підприємство «Електротранс» уклало угоду на придбання п’яти вживаних тролейбусів. Вони чеського виробництва, марки «Skoda». Ціна таких тролейбусів майже 3,9 мільйона гривень. Перший такий тролейбус вже й привезли у Хмельницький ще в листопаді, однак, він досі не курсує вулицями міста. Чому? Читайте про це у матеріалі Чеські тролейбуси досі не їздять у Хмельницькому.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • IGOR

    А есть, кому их водить? Насколько я читал, там и при нынешнем подвижном составе кадровый голод 60 человек и часть троллейбусов стоят в депо.
  • Anatoliy Slobodian

    СМІТТЄПЕРЕРОБНИЙ ЗАВОД ВЖЕ КУПИЛИ, ЩЕ ЗАЛИШИЛОСЬ КУПИТИ ТРОЛЕЙБУСИ.
  • Ігор Калінушка

    Як і "Шкоди" .

keyboard_arrow_up