У Хмельницькому запрацювали «розумні зупинки». Як вони виглядають

У Хмельницькому запрацювали «розумні зупинки». Як вони виглядають
  • Хмельничани вже мають змогу скористатися «розумними зупинками».
  • Зараз у місті їх дві. Ще три відкриють до кінця тижня.
  • Як вони виглядають і які функції мають, бачили журналісти vsim.ua.

Про плани встановити у Хмельницькому «розумні зупинки» в міській раді говорили ще у жовтні 2017 року. Лише у квітні цього року на виконкомі затвердили місця, де їх облаштують. Першими зробили дві «розумні зупинки» на Подільській біля поліклініки №1. Встановила їх житомирська фірма «Дозор Україна», яка займалась розробкою додатку з графіками руху міського транспорту. З міського бюджету на зупинки коштів не виділяли.

Журналісти vsim.ua подивились, як виглядають і працюють нові зупинки.

Відео дня

Дизайн зупинки досить простий. Металевий каркас пофарбований у чорний колір. Особливою є задня стінка, яка є прозорою. Під дахом вказані назва зупинки українською та англійською, а також номери маршрутів транспорту.

Бічні стінки прикрашені банерами зі спорудами Хмельницького. Наприклад, на цьому зображений фонтан на площі Свободи, який відкрили у середині серпня.

«Розумна зупинка» обладнана електронним табло з інформацією про рух транспорту. На ньому вказується номер маршруту, напрямок руху та очікуваний час прибуття. Дані оновлюються у режимі реального часу.

На зупинці також можна зарядити смартфон чи іншу електроніку. Для цього є чотири USB-порта. Крім цього, є можливість скористатися безкоштовним Wi-Fi.

Проте ми помітили, що користуватися зарядними портами незручно. Для електроніки не передбачили тримачів чи поличок. Охочим зарядити свій гаджет потрібно мати з собою досить довгий зарядний кабель, інакше доведеться тримати свій пристрій у руках.

До кінця тижня у Хмельницькому мають запрацювати ще три такі зупинки: на проспекті Миру та біля Молодіжного парку.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (38)
  • Galinka Vasylivna

    А чому ніхто не ремонтує зупинку на "Думці"?Вона в жахливому стані,все поламане,завжди  брудно.Хто відповідає за цю зупинку?
  • Irina Kubryakova

    Напевно що мали написати Бакалія,але щось пішло не так!!!
  • Igor Soprun

    Проаналізуймо скільки ця зупинка проіснує в працездатному виді...
  • Viktor

    Молодці такби кажню зупинку булоб як у европі )
    Народ та ва невгодиш нема погано, зробили добро теж погано щоми за народ такий(

    анонім reply Viktor

    Та за гроші на цю зупинку можна зробити п'ять звичайних, в яких під сонцем можна буде стояти і заметіль дути не буде. Схоже молода команда мера піде під суд за розбазарювання грошей коли влада поміняється.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
15:46 Посадовицю Хмельницького Держгеокадастру оголосили у міжнародний розшук 14:57 «Родина для кожної дитини»: на Хмельниччині 13 громад розвиватимуть сімейний патронат 14:12 У Старокостянтинові відкрився оновлений ізолятор тимчасового тримання 13:48 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) Від читача 16:16 Оптична мережа АТ «Укртелеком» уже сягає 80 тисяч кілометрів 13:32 На Хмельниччині правоохоронці затримали 17-річного «закладчика» 12:30 Судили злочинну групу, яка постачала наркотики до хмельницького СІЗО 11:51 У національному природному парку на Хмельниччині встановили готелі для комах photo_camera 11:26 Долар і євро пішли вгору. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 10:54 Жінка з Хмельницького району перерахувала шахраям майже 142 тисячі гривень 10:19 У Хмельницькому районі виявили сім’ю з трьома дітьми, яка живе без електрики 09:37 На Хмельниччині збили 2 «шахеди». Без постраждалих і руйнувань 09:06 У Шепетівці затримали місцевого за крадіжку. Він намагався втекти з області 18:08 «Буде оберігати своїх дівчаток». У Хмельницькому попрощаються з Олександром Перцем 17:39 Хмельничанка просить встановити світлофор з кнопкою для пішоходів на Панаса Мирного 16:45 Хмельничанин вимагав 100 тисяч гривень неіснуючого «карткового боргу», — прокуратура
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up