“Розумні зупинки” у Хмельницькому: де і коли встановлять та які функції матимуть

“Розумні зупинки” у Хмельницькому: де і коли встановлять та які функції матимуть
"Розумна зупинка". Фото із сторінки "Дозор Україна" у Фейсбук.
  • У місті облаштують п’ять “розумних зупинок”.
  • Встановлять у центрі і на Виставці.
  • Коли вони запрацюють і які функції матимуть, дізнавався журналіст vsim.ua.

Про можливу появу у Хмельницькому “розумних зупинок” у Хмельницькій міськраді заговорили ще у жовтні 2017-ого. Сьогодні, 2 квітня, на засіданні виконкому офіційно визначилися із тим, де вони будуть встановлені.

Адреси "розумних зупинок" і функціонал

  1. зупинка «Поліклініка № 1» (вул. Подільська, 52 – напрямок руху з міста);
  2. зупинка «Поліклініка № 1» (вул. Подільська, 65 – напрямок руху в місто);
  3. зупинка «вул. Нижня Берегова» (раніше "Електроніка"), (вул. Бандери, 7 – напрямок руху в місто);
  4. зупинка «Центр надання адміністративних послуг» (неподалік овочевого ринку), (вул. Соборна, 17 – напрямок руху з міста);
  5. зупинка «вул. Перемоги» (вул. Зарічанська, 24 – напрямок руху в місто).

Головною “фішкою” нових зупинок стане електронне табло із графіком руху громадського транспорту. На ньому відображатиметься приблизний час прибуття маршрутки, автобуса чи тролейбуса. Також буде можливість підзарядити мобільний телефон і скористатися безкоштовним wi-fi. За словами заступника міського голови Хмельницького Андрія Бондаренка, можливо будуть встановлені камери відеоспостереження.

Коли з'являться і за чиї кошти

На зупинках буде по два сіті-лайти. На продажі права на розміщення там зовнішньої реклами зароблятиме житомирська фірма “Дозор Україна”. Саме вона за свій кошт і встановлюватиме “розумні зупинки”. Це вона зобов’язалась зробити, коли зголосилася обладнати увесь громадський транспорт Хмельницького GPS-трекерами для можливості стежити за ним в режимі онлайн.

Відео дня

Згідно договору із ТОВ “Дозор Україна”, розумні зупинки мають з’явитися у нашому місті до кінця 2018-ого року. В міськраді кажуть, що це може статися раніше. За словами Андрія Бондаренка, на оформлення необхідних документів і роботи потрібно близько двох місяців. Каже, що уже до кінця травня зупинки можуть бути встановлені. Слідкуйте за новинами Хмельницького і не тільки на vsim.ua.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (12)
  • Яковлєва Наталія

    Доброго дня! Можливо, Ви знаєте до кого звернутись з приводу розміщення реклами на "розумній" зупинці
  • Dmitry Dzubak

    Згоден, що до таикх зупинок потрібно і камери ставити. Ато он, простий розклад руху тролейбусів потвори зривають. Не кажучи про інші випадки. А що ж буде із таким "ласим шматочком"? Камери, можливо, хоч трохи налякають, або ж допоможуть зловити вандалів.
  • Катя Попик

    До таких зупинок і камери вже треба закупити
  • Андрей Степаненко

    Фотка зупинки з Рівного. Ну поки працює) якшо у місті працює Дозор, то зручно для тих, хто не користується сервісом.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо 13:02 На Староміській військові силою затримали чоловіка. У ТЦК кажуть, що він ухилянт play_circle_filled 12:40 Загинули двоє військових з Хмельниччини: Олег Улянчук та Микола Кулябін 12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона 11:55 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up