У Хмельницькому запустять два нових автобусних маршрути (КАРТА)

У Хмельницькому запустять два нових автобусних маршрути (КАРТА)
Автобус «Богдан А22112». Найімовірніше, машини такої моделі будуть обслуговувати нові маршрути
  • З центром міста сполучать два віддалених мікрорайони.

  • Для маршрутів придбають нові великогабаритні автобуси.

  • Дізнавайтеся, що ще відомо.

У Хмельницькому з’являться два нових автобусних маршрути — №4 та №5. Обидва сполучатимуть центр міста з віддаленими мікрорайонами — Ружичною та Лезневим відповідно. Про це йдеться у проєкті рішення виконавчого комітету, яке оприлюднене сьогодні, 7 вересня, на сайті Хмельницької міської ради.

Документом пропонується тимчасово — на три місяці — призначити тимчасовим перевізником комунальне підприємство «Електротранс». Крім того, мають провести конкурс перевізників на ці маршрути. Таким чином визначать постійне підприємство-оператор.

Маршрути мають обслуговувати автобуси класів «I» та «II». Вони мають місткість 22 та більше місця для сидіння, а також «стоячі» місця.

Відео дня

Обидва маршрути мають спільну ділянку — прямокутник, обмежений вулицями Подільською, Соборною, Староміською та Кам’янецькою. Маршрут №4 пролягатиме такими вулицями:

Маршрут №5 пролягатиме такими вулицями:

Маршрути ви також можете переглянути на карті. Синім кольором позначений №4, червоним кольором №5.

Як ми вже розповідали вам раніше, комунальне підприємство «Електротранс» оголосило тендер на придбання дев’яти автобусів — восьми міських та одного приміського. Найімовірніше, це будуть машини компанії «Богдан». Очікувана вартість закупівлі складає 29 050 000 гривень.

Ця сума включає власне вартість автобусів у близько 22 000 000 гривень, а також супутні витрати, наприклад, відсотки за лізингом, страхування та реєстрацію. Тендерний аукціон відбудеться 22 жовтня.

Нові маршрути у Лезневе та Ружичну будуть запущені після того, як відбудеться постачання автобусів за зазначеною вище закупівлею. Про це сьогодні, 7 вересня, журналістам vsim.ua розповів заступник міського голови Микола Ваврищук.

— Запуск нових маршрутів відбудеться по закінченню закупівлі транспортних засобів. Зараз відбувається тендер, який визначає банківську установу, яка буде надавати лізингові послуги комунальному підприємству. Я не можу спрогнозувати, коли тендер закінчиться, адже в нас є термін подання заявок, далі розгляду, тендер фактично міжнародний, тому терміни розширені. Коли закінчимо процедури, тоді ми зможемо підписувати угоду про закупівлю транспортних засобів. Попередньо ми знаємо, що вони є в наявності, тобто там мінімально треба буде чекати, буквально кілька тижнів, аби їх доставити, налагодити роботу й запустити. Тому не можу сказати чіткої дати, але це осінь, — сказав чиновник.

Ми також запитали, по скільки автобусів буде працювати на кожному маршруті. Микола Ваврищук розповів, що це питання поки опрацьовуються, і навіть після запуску маршрутів можливі коригування кількості залежно від пасажиропотоку.

Читайте також: Нові автобуси для «Електротрансу»: коли купуватимуть та за скільки

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (31)
  • Ирина Ирина

    Ого аж два😀
  • Angela Husak

    Лезневе - Катіон через Купріна. Де 11й маршрут?
  • Валентина Забавська

    Краще 32
  • Вера Голуб

    А де маршрут 32.?Чому його забрали?

keyboard_arrow_up