У липні АЗС можуть скасувати ліміти на продаж пального

У липні АЗС можуть скасувати ліміти на продаж пального
Фото ілюстративне
  • На український ринок з європейського надійшло понад 600 тисяч тонн нафтопродуктів.

  • Втім влада закликає економити пальне.

У червні на український ринок з Європи надійшло понад 600 тисяч тонн нафтопродуктів: 400 тисяч тонн дизеля, 200 тисяч – бензину та зрідженого газу. Ситуація на ринку стабілізується, і вже в липні на АЗС можуть скасувати обмеження на продаж пального в одні руки. Про це голова парламентського комітету з питань енергетики Андрій Герус повідомив під час брифінгу.

«Таким чином, ситуація на АЗС, яку бачить кінцевий споживач, стабілізується. На заході майже на всіх АЗС є ресурс, немає чи практично немає черг. У Києві, на сході країни, наразі є певні черги. Сподіваємося, у липні ліміти буде підвищено або взагалі знято, українські автомобілісти зможуть вільно заправлятися будь-яким обсягом», – заявив Герус.

Втім, влада закликає громадян споживати нафтопродукти відповідально і без особливої необхідності не користуватися автомобілем.

Відео дня

Нагадаємо, компанія “Нафтогаз” отримала завдання від Президента України Володимира Зеленського створити державну мережу АЗС. В такий спосіб планували знизити ціни на пальне.

Експерти вважають, що дефіцит пального, зокрема бензину, збережеться в Україні до кінця війни. Повністю ліквідувати його неможливо, оскільки росія бомбардує Україну і продовжує знищувати запаси нафтопродуктів та руйнувати шляхи постачання.

За нинішніх умов бензин А-95 не може коштувати менше ніж 40 гривень за літр.

Читайте також:

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Владимир Шевченко

    Они могли  и делать лимит ,дефицит зделали специально шоб поднять цены а то мойшам видитиле мало .

keyboard_arrow_up