У Провідну неділю у Хмельницькому запустять додаткові автобуси до кладовища

У Провідну неділю у Хмельницькому запустять додаткові автобуси до кладовища
Фото: міська рада
  • Автобуси курсуватимуть з центру до кладовища на Гречанах.
  • Їх додадуть 7 квітня.

У католицьку Провідну неділю запустять  додаткові автобуси. Вони будуть рухатись з центру міста через мікрорайон Південно-Західний до кладовища мікрорайону Гречани.

Про це повідомляє Хмельницька міська рада.

Так, в наступну неділю, 7 квітня, додатковий транспорт буде курсувати з 8 ранку до 14:30 від зупинки громадського транспорту «Ощадбанк» (через вул. Інститутську) до кладовища в мікрорайоні Гречани. Автобуси рухатимуться з інтервалом руху кожні 30 хв.

Відео дня

Також у цьому напрямку курсуватимуть інші автобусні маршрути. Зокрема, це № 39 «Озерна – вул. Волочиська» та № 50 «вул. Волочиська – вул. Заводська».

Нагадаємо, цьогоріч католики святкували Великдень 31 березня. А православні будуть його відзначати його трохи пізніше, а саме 5 травня. Великдень у східних та західних християн припав на різні дати, тому що православні та католики використовують для розрахунку різні пасхалії (олександрійську та григоріанську). Відповідно є зміни щодо дати Провідної неділі. Так, у християн західного обряду Проводи відбудуться 7 квітня, а в християн східного – 12 травня. Детальніше про цьогорічний Великдень читайте в окремому матеріалі.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up