У Центрі трапилась 2 аварії у вечірню пору: є травмовані

У Центрі трапилась 2 аварії у вечірню пору: є травмовані
Тут і далі фото ГУ НП у Хмельницькій області
  • Постраждали 2 хмельничан. 

  • Їх госпіталізували до лікарні. 

Минулої доби у темну пору в Хмельницькому трапилось 2 дорожньо-транспортні пригоди. В них травмувались двоє пішоходів. Про це повідомляють у поліції. 

Спершу, близько 17:00, аварія трапилась на Зарічанській. 60-річний водій на автомобілі «Nissan», збив 48-річного хмельничанина. Той саме переходив проїжджу частину дороги. Внаслідок аварії пішохід травмувався, тож його відвезли до травматологічного відділення Хмельницької міської лікарні.

Відео дня

Інша аварія сталася близько 18:30 години на Проскурівського Підпілля. 42-річна водійка за кермом автомобіля «BMW» збила 30-річного пішохода, який перетинав “зебру”. Чоловік отримав травми. Тож його також госпіталізували до Хмельницької міської лікарні.

В обох випадках слідчі відкрили кримінальні провадження info і наразі встановлюють усі обставини подій.

Поліцейські просять усіх водіїв та пішоходів бути обережними, дотримуватись правил дорожнього руху, враховувати погодні умови та носити світловідбиваючі елементи на одязі в темну пору добу. 

Як носити світловідбивачі

Поліцейські зазначають, що світловідбивачі у 6 разів зменшують ризик аварії за участю пішохода. Натомість у пішоходів, які мають на одязі світловідбиваючі елементи, на 85% нижчий шанс потрапити в аварію.

Під час руху автомобіля з увімкненим ближнім світлом фар водій може помітити пішохода на відстані 25-30 метрів, але якщо пішохід має на собі світловідбиваючі елементи, то відстань його видимості на дорозі збільшується до 130-150 метрів, а з дальнім світлом фар – від 300 до 400 метрів.

Колір верхнього одягу також відіграє чимале значення. У світлому одязі пішохід стає помітним за 30-75 метрів, а зі світловідбивачем пішохід стає помітним за 300 метрів.

Світловідбивачі на одяг можна чіпляти по-різному: на застібку блискавки, прив’язувати мотузкою до ременя або приколювати шпилькою до куртки. Головне, аби предмет вільно «рухався».

Куди краще прикріпити світловідбивачі дитині:

Поліцейські зазначають, світловідбивачів багато не буває: чим їх більше, тим краще. Адже аварійно-небезпечними ділянками є перехрестя, а двостороннє розміщення світловідбивача зробить пішохода помітним для водіїв, які рухаються в обидві сторони.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Анна Варфоломеєва

    Треба мати трішки мізків, бо женуть 60-70 в повній темряві, ні перед одним пішохідним переходом не забавляють швидкості, а люди собі в повній темряві вибігають на зебру і навіть не дивляться чи побачив їх той водій і чи взагалі він адекватний…
  • Natali Dremlyuga

    Включіть світло і все буде добре

    Denys reply Natali Dremlyuga

    мозок є?

keyboard_arrow_up