В Україні створили інтерактивну мапу замінованих територій. Куди небезпечно їздити хмельничанам?

В Україні створили інтерактивну мапу замінованих територій. Куди небезпечно їздити хмельничанам?
Скрін з сайту ДСНС
  • Одна з ділянок знаходиться на Заході, а ще в Центрі та на нещодавно звільнених та окупованих територіях. 

  • Дізнавайтесь куди не варто їхати, плануючи свої майбутні поїздки. 

Під час війни чимало українців, а серед них і хмельничан активно допомагають військовим та постраждалим від дій окупантів. Волонтери їздять на звільнені землі та возять місцевим продукти й необхідні речі, обладнання та автівки для захисників. І хоч такі маршрути перевіряють військові, все ж є чимало місць, про небезпеку яких слід знати, плануючи свою поїздку. 

Мапа вибухонебезпечних територій

В Україні зʼявилася мапа вибухонебезпечних територій. Сервіс дозволяє впевнитися у безпечності доріг, якими пересуваються мешканці країни. Інтерактивну карту створили у Державній службі з надзвичайних ситуацій та розмістили на її сайті.

На мапі відобразили місця, на яких вже виявлені або ймовірно знаходяться вибухонебезпечні предмети, та ступінь загрози від них згідно з наявною у ДСНС інформацією. Додамо, що похибка локалізації конкретного місця становить до 30 метрів.

Відео дня

Рятувальники закликають користуватися мапою під час планування маршрутів у районах, де велися бойові дії. Мапу можна проглянути на сайті за посиланням, а також завантажити додатком на свій гаджет.

До того ж надзвичайники застерігають бути пильними під час поїздок. Адже тисячі боєприпасів досі залишаються нездетонованими після ворожих обстрілів. Міни та інші вибухонебезпечні предмети можуть бути:

Як діяти якщо побачили вибухонебезпечний або підозрілий предмет

Рятувальники закликають, найперше — в жодному разі не торкайтесь підозрілого предмету. Чого ще не можна і що треба зробити:

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up