У Міноборони відповіли, доки мобілізація для жінок буде добровільною (ВІДЕО)

У Міноборони відповіли, доки мобілізація для жінок буде добровільною (ВІДЕО)
  • Нині на передовій вже воює 5 тисяч жінок. 

  • Чи мобілізовуватимуть представниць прекрасної статі найближчим часом?

До 2022 року в українській армії було майже 25% жінок. Це один з найвищих показників у світі. Однак коли  у жовтні 2021-го ухвалили перелік спеціальностей для обов’язкового військового обліку – це багатьох неабияк схвилювало. Адже в переліку було понад 100 професій, навіть музикантки та маркетологині. Згодом міністерство скоротило перелік до 14 груп спеціальностей та 7 груп професій.

Як мобілізовуватимуть жінок до 2026 року

Днями заступниця міністра оборони України Ганна Маляр розповіла, що нині на фронті перебувають близько 5 тисяч жінок, які захищають державу за власним бажанням.

В ефірі одного з телеканалів Маляр також пояснила як найближчим часом буде відбуватися мобілізація представниць прекрасної статі. За її словами, призиватимуть жінок до війська в Україні найближчі три роки лише на добровільних засадах. Маляр додала, що наразі жінок не мобілізовують.

Відео дня

До 2026 року навіть та єдина медична спеціальність, яка може підлягати мобілізації, не має обов’язкової постановки на військовий облік. Усі інші професії у добровільному порядку, – зазначила заступник Міністра оборони України.

Хто з жінок буде змушений ставати на військовий облік 

Нагадаємо, в Центрі спільних дій розповіли яких професій стосується обов’язковий військовий облік. За новим законом всі жінки цих спеціальностей, які придатні до служби за віком та станом здоров’я, мають обов’язково стати на військовий облік.

До переліку включені такі спеціальності:

 Жінки ж, які мають інші спеціальності з переліку Міноборони, можуть стати на військовий облік за власним бажанням.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України опублікував правила військового обліку для жінок-медиків. Вони входять до Порядку організації та ведення військового обліку призовників, військовозобов'язаних та резервістів, прийнятого 30 грудня. Так, у жінок медичних спеціальностей буде сім днів для того, аби прибути у військкомат після отримання тимчасового посвідчення військовозобов'язаного.

А що ви думаєте про мобілізацію жінок в Україні? Чи потрібен обов’язковий облік чи краще аби жінки ставали до війська на добровільних засадах?

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (13)
  • أليسياAlishia BSMF

    как можно онлайн подать заявку бронирование на добровольную службу? Есть ли подобная услуга,
  • Max Forosov

    Тож вона сказала: "навіть та єдина медична спеціальність, яка може підлягати мобілізації, не має обов’язкової постановки на військовий облік". То до чого тут той перелік знизу дописаний (де стоматологи, акушери)?  Ніхто з жінок не має вставати на військовий облік, не лякайте наших красунь.
  • І Франко

    Жіночки, ви зобов'язані віддати свій борг країні , виконати свій конституційний обов'язок що до захисту батьківщини від   зовнішнього ворога.  Досить прикриватися спинами мужчин, вас зрівняли в правах з мужчинами, тому будьте добрі - геть захищати батьківщину, а не шукати приводи аби відкосити .
  • Читач95

    Так виходить,що жінки зобов'язані всім і все!
    Народжувати дітей та займатись їх вихованням,домашнім побутом,кар'єрою щоб забезпечити своїх чад допоки татки захищають країну,а потім ще й піти і захищати сраки вибачте мужчин-депутатів!!!
    Треба то треба,у мене двоє дітей,їх безпека на любому фронті понад усе!
    Але точно вже країні ми нічого не винні,бо щось від неї нічого ще не дочекались....

keyboard_arrow_up