Азовець Михайло Діанов передав 2 мільйони для побратима з Хмельниччини

Азовець Михайло Діанов передав 2 мільйони для побратима з Хмельниччини
Михайло Діанов (зліва), Михайло Григорян (справа)
  • Тим побратимом є городоччанин Роман Григорян.

  • Він втратив ногу та руку в боях під Бахмутом. 

  • Чоловіка вже протезують в США. 

  • А його рідні не можуть повірити в різдвяне диво. 

Морський піхотинець та захисник Маріуполя Михайло Діанов передав понад 2 мільйони гривень протезування бійця Романа Григоряна, який втратив кінцівки під Бахмутом. Про це Діанов написав у своєму Instagram.

Втратив ногу та руку під Бахмутом

Роман Григорян родом із Городоччини Хмельницької області. Він — батько 8-річної донечки.

Відео дня

Захисник воював у лавах 14-ї бригади імені Князя Романа на східному напрямку. У липні під Бахмутом він отримав важкі поранення. Чоловік потрапив під касетний обстріл і втратив праву руку та праву ногу.

Фото Городок.City

Городоччани відгукнулися на біду захисника і неодноразово збирали кошти на його лікування, розповідає місцеве видання Городок.City. Та цих грошей було замало, аби протезувати захисника. 

— Дізнався я про його потребу, коли сам був на операції в США. У Вашингтоні почув його історію. Поспілкувались з хлопцями з PROTEZ Foundation. Домовились, — написав Діанов.

За словами азовця, нині Роман Григорян перебуває у США, у Міннеаполісі. Там йому ставлять якісні біонічні протези.

— На це я передав трохи більше 2 мільйонів гривень з ваших донатів. Якщо точно — 52 313 доларів. Ваша допомога мені тепер дозволить Роману ходити і обіймати доньку, — додав морпіх. 

Михайло Діанов на Азовсталі

Звістка напередодні Нового року

Рідні Романа Григоряна були приємно здивовані та кажуть, що то наче якесь різдвяне диво. Напередодні Нового року, 31 грудня, Михайло Діанов подзвонив Роману та сказав, що передасть кошти на його лікування. 

— Ввечері 31 грудня, за кілька годин до Нового року, мені подзвонив Роман і повідомив чудову звістку. Він розповів, що щойно говорив із Михайлом Діановим, який запропонував йому перевести залишки коштів, що залишилися від зібраної для нього самого допомоги. Роман радів як дитина! Ми дуже щасливі! Наша родина сприймає це як різдвяне диво! — розповіла для Городок.City тітка Романа Лілія Фурман. 

Мати бійця, яка щодня перебуває на зв'язку із сином каже, що ногу йому вже протезували. Роман навіть спробував ступати на неї. 

— Сьогодні вранці говорила з Романом. Він каже, що пристосування до протезу нелегке, але він сповнений оптимізму, — додала мати воїна. 

Роман Григорян пробуде в США ще приблизно 3 тижні. Вдома на нього чекають найрідніші — дружина та три Лілії — мама, тітка та 8-річна доня.

Також матір захисника поділилась відео, яке їй надіслав син. На ньому показано, як українських Героїв зустрічали на американській землі. На тих кадрах є й хмельничанин Роман. 

Додамо, це не перша допомога військовим від відомого азовця. За інформацією Громадське у жовтні Діанов віддав  на лікування побратимів 23 мільйони 430 тисяч гривень. Ці кошти він отримав як донати від небайдужих. А в листопаді захисник Маріуполя передав 1,7 мільйона гривень на лікування українських військових у межах благодійної ініціативи «Разом нас мільйони. Протезування для Незламних».

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (5)
  • Галина Кошель

    Хлопцям зичу швидшого одужання та активного життя! 🙏🙏🙏
  • Читач98

    В УКРАЇНЦЯХ ВІДРОДИВСЯ ВІЛЬНИЙ ДУХ , ЯКИЙ НІКОМУ НЕ ЗДОЛАТИ !!!
  • Читач98

    В УКРАЇНЦЯХ ВІДРОДИВСЯ ВІЛЬНИЙ ДУХ !!! ЯКИ НІКОЛИ НЕ ЗДОЛАТИ !!!❤️❤️❤️🇺🇦❤️❤️❤️🌈🌈🌈💪💪💪🙏🙏🙏
  • Nataliia Yarova

    Дякую за підтримку побратима!!!🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏

keyboard_arrow_up