“Використовуй мізки на дорозі”: як хмельницькі школярі закликали водіїв бути обережними за кермом

“Використовуй мізки на дорозі”: як хмельницькі школярі закликали водіїв бути обережними за кермом
  • Діти вийшли на акцію з плакатами та листівками.  
  • Вони розповідали водіям, як треба себе поводити за кермом та закликали не порушувати ПДР.
  • Над гаслами малеча креативила сама, деякі з них відверто шокували.

В середньому кожні три години на дорогах України в ДТП гине людина. У порівнянні з минулим роком показники аварійності зросли на 7-10%. Таку сумну статистику подає Департамент патрульної поліції Нацполіції України. Не менш трагічна вона і на Хмельниччині. Лише на території міста та на головних обласних сполученнях з початку року сталося 1534 автопригоди. Близько 251 ДТП з постраждалими, в яких майже 265 учасників дорожнього руху звернулись за допомогою до медиків та 23 осіб загинуло.

Саме тому сьогодні, 12 листопада, у місті пройшла акція «Діти попереджають». Організували її патрульні поліцейські в рамках Тижня безпеки дорожнього руху. Учні СЗОШ №13 ходили на парковці біля ТРЦ “Оазис” із плакатами та роздавали листівки. Таким чином закликали водіїв бути відповідальними. Школярі розповідали, що не можна робити за кермом та які можуть бути наслідки від порушення ПДР.

Відео дня

Згодом із плакатами школярі стали на тротуарі попід дорогою та демонстрували застереження проїжджим. Над гаслами креативили самостійно, з батьками або  вчителями. На написах можна було прочитати: “Ремінь безпеки обмежує не так сильно, як інвалідний візок”, “Використовуй мізки на дорозі, щоб не втратити їх”, “Успішні люди дотримуються правил безпеки, щоб все чого вони досягли, не дісталося конкурентам”... 

“Вустами дитини говорить істина”

За словами лейтенанта патрульної поліції Анни Стрембіцької, такий захід спрямований привернути увагу водіїв та закликати до дотримання правил дорожнього руху, а краще за все це можуть зробити саме діти.

В тому, що такі заходи потрібні переконані і водії. Переважно кермувальники до яких підходили учні уважно їх слухали та запевняли, що будуть дотримуватися правил дорожнього руху. Хоча були й такі, що замикалися в середині транспортного засобу і не хотіли спілкуватися з копами та малечею. 

Хмельничанка Ольга - досвідчений водій. Жінка зазначає, що завжди уважно слідкує за дорогою та намагається слідкувати усім правилам. А от у невігластві деяких хмельницьких водіїв переконалася у якості пішохода.

До акції долучилися і громадські організації. Зокрема, найкращий водій Хмельницького та за сумісництвом голова громадської організації "ХАЛК" Володимир Огойко розповів, що бачить багато порушень ПДР і зі сторони водіїв, і зі сторони пішоходів. 

Опитування

Як вважаєте, такі акції ефективні?

Слідкуйте за оновленнями на нашому сайті та у Facebook, Telegram,  Instagram та YouTube

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Борисас Моисеявичюс

    Пешеходам тоже не помешало бы правила напомнить
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
12:27 Рейтинг Opendatabot-2024: компанія «АТБ» увійшла до трійки найбільших роботодавців країни (новини компаній) 12:19 Через ремонт тепломережі Львівським шосе не їздитиме громадський транспорт 11:41 За добу шахраї виманили у мешканців Хмельниччини 230 тисяч гривень 10:36 У хмельницькому центрі зайнятості є 336 вакансій (СПИСОК) Від читача 12:08 РЕПЕРФУЗІЙНОМУ ЦЕНТРУ КНП «ХОССЦ» у м.Хмельницький – 3 роки! 09:45 Через борги «Укрпошта» перестала розсилати листи судів Хмельницької області 20:48 Де в Хмельницькому не буде світла 23 квітня (АДРЕСИ) 20:21 Школярі з Хмельницького зустрілися з американським режисером та обговорили проблему булінгу 19:38 1,4 мільярда на сміття. Головне з інвестиційної програми «Спецкомунтрансу» 19:08 У Хмельницькому патрульні знайшли наркотики у пасажирки авто 18:23 Бійка у розважальному закладі Шепетівки закінчилась реанімацією 17:42 На Хмельниччині оголосили підозру чоловіку, який відрубав голову собаці 17:09 Зеленський вручив орден «Золота Зірка» дружині полеглого Героя Руслана Пруса 16:46 Померла 8-річна Каріна з Кам’янця. Рідним треба допомога photo_camera 16:16 За необережне вбивство двох лісівників житель Шепетівщини отримав вирок 15:41 У Хмельницькому не знайшли підозрюваного, який причетний до отруєння собак 15:16 Хмельницьку обласну службу зайнятості очолив новий керівник 14:46 У Симчишина найвища: рейтинг зарплат мерів сусідніх міст (ІНФОГРАФІКА) 14:21 На Хмельниччині викрили священника УПЦ МП, який вихваляв путіна перед вірянами 13:36 На Хмельниччині водій переконував суд, що прикидався п'яним перед поліцейськими
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up