Ями на дорозі та відсутність освітлення. Комунальники відповіли на скарги мешканців Тернопільської

Ями на дорозі та відсутність освітлення. Комунальники відповіли на скарги мешканців Тернопільської
  • Ями біля під’їздів, аварійна підпірна стінка і відсутнє вуличне освітлення. 
  • На це два роки скаржаться мешканці будинку № 34 на Тернопільській. 
  • Журналісти vsim.ua надіслали запит до департаменту інфраструктури. Що там відповіли?

Два роки мешканці Тернопільської скаржаться на місцеву владу. Просять капітальний ремонт прибудинкової території, а у відповідь отримують лише обіцянки. Про цей двір ми вже розповідали на нашому сайті. Люди кажуть, біля під’їздів - ями, а в дворі будинку немає вуличного освітлення. Ремонту потребує і підпірна стінка, яка ось-ось розвалиться. Детальніше про проблему читайте в окремому матеріалі. 

Неодноразово хмельничани звертались із скаргами до міської ради. Два роки тому це не принесло ніякого результату. Все залишилось без змін. Цього разу люди звернулись до мерії, де отримали відповідь. Мовляв, війна - фінансування немає. Щоправда, мешканці обурюються, що попри відсутність коштів все ж тривають ремонти біля сусідніх будинків. 

Відео дня

- Наш двір по Тернопільській, 34, став проїзним. На тротуарах стоять автомобілі. Постійно великогабаритна техніка експлуатує цю дорогу і взагалі всі служби таксі використовують її, як об’їзну. На дорозі величезні ями, взагалі відсутнє освітлення, паркувальних майданчиків немає. Підпірна стінка, входи в під’їзд, сходи з перилами потребують ремонту, - розповіла журналістці vsim.ua одна з мешканок будинку Ольга. 

Що кажуть в Департаменті?

Ми вже розповідали у попередньому матеріалі, що будинок 34 на Тернопільській перебуває на балансі УМК “Південно-Західна”. Однак там відповіли, що зазначені проблеми є компетенцією департаменту інфраструктури міста. Тож журналістка vsim.ua звернулась до Департаменту з інформаційним запитом. Його розглянули впродовж п’яти робочих днів і надали відповідь. 

Отож, поточний ремонт прибудинкової території будинку №34 був запланований на 2022 рік. Однак його не виконали у зв’язку з російським вторгненням. Про це в інформаційному запиті зазначила начальниця управління житлової політики і майна Наталія Вітковська. 

Інші ж роботи у Департаменті інфраструктури пообіцяли виконати у цьому році. 

“Ремонт асфальтобетонного покриття та зовнішнього освітлення біля будинку № 34 на вулиці Тернопільській заплановано виконати у 2023 році. Також заплановано виконати інженерно-геодезичні вишукування для капітального ремонту підпірної стінки біля 5 та 7 під’їздів”, - відповіли у Департаменті. 

Нагадаємо, також ми розповідали про скарги мешканців новобудов у Лезневому. Там люди кілька років намагались добитись облаштування дороги, яка у дощову погоду перетворювалась в “озеро”.

Відсутність асфальтного покриття завдавало шкоди автівкам, а пішоходи змушені долати перешкоди, аби пройти до зупинки громадського транспорту. Також через це не було доступу до сміттєвих баків. З проханням прокоментувати ситуацію журналістка vsiim.ua зверталась до департаменту інфраструктури. Однак там відповіді ми не отримали. Тож звернулись з інформаційним запитом. Додамо, що відповідь на нього ми досі не отримали. Зокрема, мешканці розповіли, що обіцяного ремонту таки дочекались. Біля першого провулку Вінницького комунальники розпочали облаштовувати дорогу. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (5)
  • шоколадные ванильные соленые муравьи в реальности без маски.
  • Алексей Антонов

    А по сусідству асфальт чомусь поклали ( Тернопільська,30) !!!!!! І грошей вистачило !!!! І освітлення там дай Боже !!!!  Хто же з депутатів там проживає!!??)))) Підказка - депутат обл.ради !!!, Мешканці 34 будинку його прізвище знають!!!!!
  • Олег Голуб

    Там діти живуть а не херня
  • ЧитачЧитачів

    Так вам і треба. Треба менше скиглити. Вам би ще й світло з водою відключити не помішало.

keyboard_arrow_up